De Grote Slijmfilm

Informatie

RegieHans Somers
Jaartal2020
Releasedatum05-02-2020
Speelduur80 minuten
DistributeurSplendid Film
CastBibi, Géza Weisz, Djamila, Vincent Visser, Rómeycia Valentijn & Sarah Nauta

Slijm, ieder kind is er dol op! Zo ook de twee hartsvriendinnen Indy en Olivia die besluiten om samen mee te doen aan de internationale Slijmdag door een zelfverzonnen slijm te creëren. Maar dat is makkelijk gezegd dan gedaan! Het maken van een nieuw soort slijm is echter wel de minste van hun problemen, want het slijm staat op het punt om totaal verboden te worden! Speelgoedbaas Dominicus Duff ziet namelijk zijn verkoopcijfers flink kelderen omdat niemand meer met zijn speelgoed wil spelen en verzint een gemene list waardoor de overheid niets anders kan doen dan het spelen met slijm volledig aan banden te leggen. Als Indy achter de snode plannen van Duff komt, is het tijd om in te grijpen! Zal het haar lukken om Duff te ontmaskeren als leugenaar zodat ieder keer weer met slijm zal kunnen spelen?

Bibi is voor een volwassen publiek wellicht niet een naam die meteen een belletje doet rinkelen, maar bij een veel jonger publiek is dat wel anders. Zij genieten al een paar jaar van de vele films die de, inmiddels tienjarige, dame maakt op Youtube. Met veel succes ook, aangezien ze inmiddels al dik over de 600.000 volgers is gegaan. Het heeft haar om die reden al een paar leuke kleine rolletjes opgeleverd in films als Elvy’s Wereld: so Ibizia en De film van Dylan Haegens, maar met de Grote Slijmfilm is het eindelijk tijd om de hoofdrol voor haar rekening te nemen. En doet de jonge Bibi met verve.

Bibi speelt de rol van Indy; een meisje uit een gebroken gezin die samenwoont met haar broer en vader, maar laatstgenoemde is vooral heel veel weg om onderzoek te doen naar allerlei zaken in de natuur. Indy zelf verschilt niet heel veel van de echte Bibi, aangezien ook zij een eigen Youtube kanaal heeft met haar vriendin Olivia (Rómeycia Valentijn) en ze leuke slijmvideo’s maken. Helaas is het succes een stuk minder met slechts dertig volgers, maar met de Slijmchallenge in het vooruitzicht hopen ze dat tij te kunnen keren. Alleen zo jammer dat die speelgoedfabrikant in de weg zit en al het slijm probeert te verbieden. Gelukkig voor het jonge publiek resulteert dit alles in een bijzonder leuke en vrolijke film.

De Grote Slijmfilm is precies dat wat je er van mag verwachten: een hoop vrolijkheid, een beetje spanning en natuurlijk slijm. Heel veel slijm! Grappig genoeg weet regisseur Hans Somers er een bijzonder aangename mix van te maken die precies in de roos weet te schieten voor haar jonge publiek. Het verhaal is net onderhoudend genoeg om niet als ‘te simpel’ door het leven te hoeven gaan, maar erg ingewikkeld wordt het nergens. Wel wankelt het scenario op sommige momenten met scenes die er een beetje met de haren zijn bijgesleept (zo wordt de moeizame vader-dochter relatie aangetipt, zonder er daadwerkelijk is mee te doen), maar echt in de weg zitten die scenes nooit. De Grote Slijmfilm is vooral een hoop lol in 80 minuten gepropt en dat is aan alles af te zien.

Zo zal het niemand verbazen dat het kleurenpallet van decors, kleding en allerhande zaken vooral bestaat uit een hoop vrolijkheid en donkere kleuren of schaduwen dus in geen velden of wegen te bekennen zijn. De grootste troef van de film is echter de cast die bestaat uit een gemeleerd gezelschap die als een fijne mix op elkaar weten in te spelen. Grootste uitblinker hierbij is acteur Géza Weisz in de rol van speelgoedbaas Dominicus Duff die je zou kunnen betichten van overacting, maar hij speelt zijn schurkenrol met zichtbaar zoveel plezier dat het haast aanstekelijk wordt. De Grote Slijmfilm is wellicht niet de beste jeugdfilm van Nederlandse bodem, maar één van de vermakelijkste is het zonder enige twijfel!

De Grote Slijmfilm is één en al vrolijkheid die precies lijkt te weten wat haar jonge publiek verwacht van een film die draait om slijm, heel veel slijm! Youtube-ster Bibi schittert in haar eerste hoofdrol waarbij ze er alles aan moet doen om er voor te zorgen dat slijm niet verboden zal worden. Het resulteert in een zeer vrolijke film met een beetje spanning, een hoop felle kleuren, maar vooral een hele hoop lol! En acteur Géza Weisz die zich tegoed doet aan een flinke dosis overacting, maar daar heel erg goed mee wegkomt als de speelgoedbaas die er alles aan doet om het slijm verboden te krijgen. De Grote Slijmfilm is overduidelijk een product van deze tijd, maar daar is, vooral voor het jonge publiek, eigenlijk helemaal niet zo veel mee mis. Vooral niet als het zo’n vrolijke film oplevert als De Grote Slijmfilm.

Met dank aan Media Tornado en Splendid Film voor het beschikbaar stellen van een screenerlink.

4 februari, 2020

Beoordeling

Eindcijfer

Bol.com

[bol_product_links block_id="bol_5e2c8fb23faf9_selected-products" products="9200000117980750,9200000103019119,9200000123316844" name="Bol.com" sub_id="" link_color="003399" subtitle_color="000000" pricetype_color="000000" price_color="CC3300" deliverytime_color="009900" background_color="FFFFFF" border_color="D2D2D2" width="250" cols="1" show_bol_logo="0" show_price="1" show_rating="1" show_deliverytime="1" link_target="1" image_size="1" admin_preview="1"]

Trailer