Deadpool 2 | Super Duper Cut

Informatie

RegieDavid Leitch
Jaartal2018
Releasedatum15-09-2018
Speelduur120 minuten
Distributeur20th Century Fox Home Entertainment
CastRyan Reynolds, Josh Brolin, Zazie Beetz, Morena Saccharin, Julian Dennison & T.J. Miller

Wade Wilson is inmiddels helemaal één met zijn alter-ego Deadpool, maar na een allesbepalende aanslag op zijn leven is daar nog maar weinig van over. Het liefst maakt hij zichzelf van kant, maar omdat Deadpool niet dood kan is die optie extreem lastig. Hij doet vervolgens een poging om en echte X-Men te worden, maar ook dat is niet bepaald het stramien waarin hij het beste kan opereren. Totdat hij op een missie meegaat om een jonge mutant, die zichzelf Firefist noemt, te redden uit de handen van Cable; een supersoldaat uit de toekomst die er op uit is om de jongen te vermoorden. Deadpool gaat, samen met het door hemzelf samengestelde X-Force, de strijd aan. Maar is hij wel in staat om Cable te kunnen stoppen en de toekomst van Firefist, en daarmee de rest van de wereld, veilig te stellen?

Een synopsis bedenken voor een Deadpool-film is geen gemakkelijke opgave. Probeer maar eens in één alinea te omschrijven wat nou eigenlijk het verhaal is waar het in dit vervolg allemaal om draait. Niet voor niets ontbreekt een korte samenvatting zelfs op de hoes van de Blu-ray en is er vooral een hoop ongein op terug te vinden. En eigenlijk is dat misschien ook wel de enige manier om deze zeer succesvolle film het beste te omschrijven: heerlijke ongein. En dan niet het ongein op een bedenkelijk niveau, maar op een manier waar wel degelijk over is nagedacht. De liefde van producent en hoofdrolspeler Ryan Reynolds voor het X-Men personage Deadpool is wat dat betreft weer meer dan voelbaar in dit vervolg op de R-rated hit uit 2016. Toch was Deadpool in 2016 niet zomaar een financieel succes.

De film toonde aan dat het publiek openstond voor een keiharde superheldenfilm waarin de scheldwoorden, bloedspetters en ledematen in het rond vlogen. De film krijgt in dat geval een R-rating wat inhoudt dat de film enkel bezocht mag worden voor een publiek dat ouder is dan zestien jaar. En aangezien dat publiek een stuk kleiner is dan een wat meer familievriendelijke film, staan studio’s niet bepaald te springen om dit soort peperdure films te maken omdat de kans op een fijne winst niet bepaald groot is. Toch bewees de eerste Deadpool het tegendeel waarmee ook de film Logan, de laatste film waarin we Hugh Jackman zagen als Wolverine, een R-rating meekreeg en de weg uiteraard vrij was voor nog meer Deadpool. De film kwam er dit jaar dan ook al snel, al ging de start van de productie niet bepaald over rozen.

Regisseur Tim Miller stapte op om de welbekende creatieve meningsverschillen en daarmee was de productie de belangrijkste naam kwijt van de vorige film. Lang hebben de producenten om dat verlies echter niet getreurd, aangezien al snel een vervanger werd gevonden in David Leitch; de man achter het eveneens bloederige en zeer succesvolle John Wick. Een betere vervanger om het Deadpool-universum verder uit te breiden valt er eigenlijk niet te bedenken. Maar waar gaat dat Deadpool-universum nou eigenlijk precies over? Zoals gezegd valt het verhaal zich wat moeilijk te omschrijven, maar dat is dan ook niet de belangrijkste troef die de film voor zijn kijker in petto heeft. Het gaat vooral om de, soms bizarre, humor, heerlijk brute actiescènes, referenties naar van alles en nog wat en nog veel meer humor. En dan in een jasje waar goed over is nagedacht. Het maakt deze tweede Deadpool-film eigenlijk net zo leuk als de vorige film.

Extra’s: Deadpool 2 ligt als Super Duper Cut in de winkelschappen. Dit betekent een release van twee discs, waarbij op de ene schijf de bioscoopversie van de film en op de andere schijf een extra lange versie van de film. Hierbij zijn 15 minuten aan de film zijn toegevoegd, welke sommige personages meer ruimte geven, actie toevoegen en zelfs de soundtrack is hier en daar aangepast. Kijk, zo hoort het!
• Verwijderde scenes (02:36) Ondanks de uitgebreidere versie van de film in deze editie waren er alsnog een paar scenes die op de montagetafel zijn gesneuveld.
• Gag Reel (03:11) Niet alleen ongein voor de camera, maar ook degelijk aan de achterkant.
• Deadpool Family Values: Cast of Characters (15:09) Een blik op de vele personages uit de film.
• David Leitch Not Lynch: Directing DP2 (11:39) Interviews met de cast en crew over regisseur Leitch en beelden hoe de filmmaker aan het werk ging.
• Deadpool’s Lips Are Sealed: Secrets and Easter Eggs (12:52) Er zitten nogal wat verrassingen in de film voor de echte fans, dus er was een hoop geheimzinnigheid rondom de productie.
• Until Your Face Hurts: Alt Takes (09:25) Een verzameling van interviews, maar dan net even anders.
• Roll With the Punches: Action and Stunts> (06:57) Een blik op de stunts en de sets van de film.
• The Deadpool Prison Experiment (11:28) Een reeks interviews omtrent de gevangenis-scenes van de film.
• The Most Important X-Force Member (02:21) Special rondom het meest belangrijke X-Force lid dat er is: Peter.
• Chess With Omega Red< (01:16) Een kijkje achter de schermen met één van de gevangenen.
• Swolve and Sexy (02:12) Special rondom twee minder spannende personages en eentje die wat meer sexy is.
• “3 Minute Monologe”(02:14) Hoe Josh Brolin werd klaargemaakt voor de rol van Cable.
• Audiocommentaar: Verzorgd door Ryan Reynolds, David Leitch, Rhett Reeese en Paul Warnick.
• Deadpool’s Fun Sack 2 (37:45) Een verzameling van alle ongein rondom de promotie van Deadpool die op internet verscheen. • Gallery: Een verzameling afbeeldingen uit de productie.

Deadpool 2 is minstens net zo vermakelijk als zijn voorganger! Net als bij de eerste film wordt er weer een hoop ongein op creatieve manier aan elkaar geregen. Hierdoor is de film weer tot de nok toe gevuld met pijlsnelle humor, explosieve actiescènes en nog veel meer onzin die nergens uit de bocht vliegt of ongepast aanvoelt. Voor wie genoten heeft van de eerste Deadpool-film is deze titel haast verplichte kost. En wie de film eerder op het witte doek zag wordt ook verrast. De Super Duper Cut is namelijk op een uiterst kwalitatieve manier een kwartier langer dan de bioscoopversie en daarnaast bevat de Blu-ray release een hele wagonlading aan extra’s. Het doet ons uitkijken naar nog veel meer ongein, iets wat acteur en producent Ryan Reynolds ongetwijfeld in petto heeft voor het X-Men personage. Laat die nieuwe Deadpool-film maar snel komen!

Met dank aan Team Lewis en 20th Century Fox Home Entertainment voor het recensie-exemplaar.

13 september, 2018

Beoordeling

Film
Extra
Eindcijfer

Bol.com

[bol_product_links block_id="bol_5b8f7765280ed_selected-products" products="9200000094003812,9200000094003602,9200000049952288,9200000094002354,9200000049952290,9200000094003604,9200000095539196,9200000095539510,9200000057855893" name="Bol.com" sub_id="" link_color="003399" subtitle_color="000000" pricetype_color="000000" price_color="CC3300" deliverytime_color="009900" background_color="FFFFFF" border_color="D2D2D2" width="250" cols="1" show_bol_logo="0" show_price="1" show_rating="1" show_deliverytime="1" link_target="1" image_size="1" admin_preview="1"]

Trailer