Deadpool

Informatie

RegieTim Miller
Jaartal2016
Releasedatum08-06-2016
Speelduur108 minuten
Distributeur20th Century Fox Home Entertainment
CastRyan Reynolds, Morena Baccarin, Ed Skrein, T.J. Miller, Gina Carano & Brianna Hildebrand

Huurling Wade Wilson heeft het allemaal prima voor elkaar: geen verantwoordelijkheden, een goed uiterlijk en een bloedmooie vriendin. Maar dan valt zijn kleine en gelukkig leventje als een kaartenhuis in elkaar als blijkt dat hij ongeneeslijk ziek is. Om geen afscheid te hoeven nemen van zijn leven, richt hij zich tot de mysterieuze Ajax die claimt Wilson te kunnen genezen… en te voorzien van superkrachten. Maar het experiment loopt niet als gepland waardoor Wilson verminkt en voor dood wordt achtergelaten. Hij beschikt echter wel over de mogelijkheid om zichzelf razendsnel te kunnen genezen! Wilson verandert in de antiheld Deadpool en gaat zwaar gewapend op zoek naar Ajax om wraak te nemen.

Iedereen claimt dat het promo-filmpje dat regisseur Tim Miller maakte van twee minuten om de studio te overtuigen om een film rondom Deadpool te maken ‘per ongeluk’ op het internet terecht kwam. Toch kwam de buzz die daarna ontstond wel heel erg goed uit om een groen licht te krijgen van Fox. De studio twijfelde namelijk jarenlang of het de antiheld uit de stal van Marvel wel naar het witte doek moest brengen, maar kon ditmaal domweg niet meer om de fans heen. En dus ging de wens van regisseur Tim Miller en acteur Ryan Reynolds eindelijk in vervulling en mochten de heren aan de slag met een R-rated film rondom het alom geliefde X-men-personage Deadpool.

Voor je het je afvraagt, Reynolds speelde inderdaad al eerder de rol van Deadpool in de eerste solo-film van Wolverine. Maar die film uit 2004 viel zo slecht in de smaak van de fans (en Reynolds zelf) dat het personage Deadpool niet de filmversie kreeg die het verdiende. Nu is er dan eindelijk een nieuwe kans en Fox zal achteraf enkel spijt hebben gehad dat ze Miller en Reynolds niet eerder groen licht hebben gegeven voor deze strip-verfilming. Deadpool was een gigantisch succes en is zelfs de meest succesvolle film in de X-Men franchise met een wereldwijde opbrengst van meer dan 770 miljoen dollar. Niet gek voor een film met een bescheiden budget van slechts 58 miljoen Dollar. Het succes is overigens meer dan terecht, want Deadpool is een stripverfilming om je vingers bij af te likken!

Het grote pluspunt van Deadpool is de heerlijke mix tussen actie en humor die de gehele film voelbaar is. De film neemt zichzelf en de wereld van superhelden totaal niet serieus en dat is een keer een verademing tussen de vele serieuze superhelden-films die op dit moment de box-office domineren. Daar komt het charisma van acteur Ryan Reynolds nog eens bij. Hij is dan ook zonder enige twijfel de meest geschikte belichaming van Wade Wilson/Deadpool. En ook de goed geregisseerde actiescènes zijn een lust voor het oog, dit ondanks dat ze soms misschien iets te geanimeerd zullen aanvoelen. Deadpool is zonder twijfel de natte droom van iedere comic-liefhebber en smaakt vooral naar veel meer avonturen van de antiheld in rood spandex.

Extra’s: Fox heeft Deadpool gelukkig ook een zeer goed gevulde uitgave op Blu-ray meegegeven, want er staat bijna twee uur aan bonusmateriaal op de schijf. Met een making-of van maar liefst 80 minuten wordt ieder aspect van de film aangestipt. Misschien niet allemaal even interessant, maar gelukkig is ook de making-of doorspekt met humor. Daarnaast vinden we nog een handvol bloopers, verwijderde scenes en nog andere leuke Deadpool-onzin. Dit is hoe een uitgave in elkaar hoort te zitten!

Deadpool is een verademing tussen de hedendaagse superheldenfilms en verovert met zijn perfecte mix tussen humor en actie niet alleen met het grootste gemak de harten van comic-liefhebbers, maar eigenlijk van iedereen met een liefde voor actiefilms. Deadpool zit vol heerlijke actiescènes, is doorspekt met gortdroge humor en heeft met acteur Ryan Reynolds de perfecte belichaming voor Wade Wilson/Deadpool in de gelederen. Deze meest succesvolle X-Men-film is verplichte kost voor liefhebbers van het genre en als we eerlijk zijn… eigenlijk voor iedereen. Amazeballs!

Met dank aan Team Lewis en 20th Century Fox Home Entertainment voor het recensie-exemplaar.

8 juni, 2016

Beoordeling

Film
Extra
Eindcijfer

Trailer