Everything, Everything

Informatie

RegieStella Meghie
Jaartal2017
Releasedatum13-12-2017
Speelduur96 minuten
DistributeurWarner Bros. Pictures International Holland
CastAmandla Stenberg, Nick Robinson, Anika Noni Rose, Ana de la Reguera & Taylor Hickson

De 18-jarige Maddy lijdt aan SCID, wat inhoudt dat ze zeer vatbaar is voor alle soorten bacteriën en virussen. Het zorgt er ook voor dat Maddy in haar leven nog nooit buiten is geweest en opgroeit in een luchtdicht huis om haar te kunnen beschermen. Ze lijkt haar leven binnen geaccepteerd te hebben, maar dan ziet ze door de ramen haar nieuwe buurjongen Olly, die meteen een bepaalde aantrekkingskracht op haar heeft. Wat begint als flirten door naar elkaar te zwaaien en het uitwisselen van tekstberichten mondt al snel uit in een groeiend verlangen om elkaar ooit een keer echt in de armen vast te kunnen houden. Maddy lijkt alles op alles te willen zetten om dat mogelijk te maken. Ook al zou dat betekenen dat ze alles zou verliezen.

De afkorting SCID staat voor Severe Combined ImmunoDeficiency wat in Nederland wordt uitgelegd als een ernstige gecombineerde immuunstoornis. SCID houdt in dat er iets mis is met de afweer van een kind, waarmee het extra vatbaar is voor bijvoorbeeld bacteriën, schimmels en virussen en zonder goede behandeling kan resulteren in overlijden. De 18-jarige Maddy waar het allemaal om draait in Everything, Everything heeft een zeer uitzonderlijke vorm van SCID. Hierdoor kan ze haar huis niet kan verlaten en alles wat het huis binnenkomt dient eerst grondig gereinigd te worden. Het zorgt er voor dat ze nog nooit de frisse buitenlucht heeft kunnen inademen of koud zeewater heeft kunnen voelen. Ondanks dat ze verlangt naar een leven buiten de muren van haar huis, lijkt ze haar lot geaccepteerd te hebben. Totdat haar buurjongen Olly in beeld komt. Ze wordt heimelijk verliefd en is bereid om alles op het spel te zetten.

Als de liefde zo sterk is dat je er zelfs je eigen leven voor op het spel wil zetten, dan moet je als hoofdrolspeler wel heel goed uit de verf komen wil je daar in overtuigen. Dat lukt de jonge cast met hoofdrolspelers Amandla Stenberg en Nick Robinson met moeite, maar dat is de jonge acteurs moeilijk kwalijk te nemen. Ze hebben immers nog niet de ervaring om een ogenschijnlijk onmogelijke liefde sterk over te brengen en dus moeten ze het hebben van het script dat ervoor moet zorgen dat de opbloeiende liefde langzaam wordt opgebouwd om goed te overtuigen. Het is juist op dat vlak dat Everything, Everything een paar steken laten vallen. Zo gaat de liefde tussen de twee tortelduifjes net iets te snel van start om de zware keuzes die ze maken om bij elkaar te kunnen zijn geloofwaardig te maken.

Everything, Everything is een film die een beetje lijkt te balanceren tussen een prima romantische speelfilm en een veel te makkelijke romantische speelfilm. Het ene moment lijkt de liefde tussen Maddy en Olly oprecht om deze in een opvolgende scène weer teniet te doen. Het maakt de boekverfilming van de gelijknamige roman van Nicola Yoon een aardig niemendalletje, waar voelbaar meer in had gezeten, maar dit helaas niet ten volste weet uit te beelden.

Extra’s: Verrassend genoeg heeft de uitgave op Blu-ray (er zit overigens ook nog een code bij om gratis een digitale versie te downloaden) een paar extra’s meegekregen, al is de meeste interessante feature wel iets aan de magere kant.
• Trapped in Love: The Story of Everything, Everything (05:03) Korte making of die iets te globaal blijft om echt te beklijven.
• Verwijderde scenes (16:32) Een flinke verzameling aan verwijderde scenes, maar Everything, Everything is helaas niet het type film dat ze erg interessant maken om naar te kijken.

Everything, Everything is een ietwat te brave romantische film die sterk leunt op zijn hoofdrolspelers, maar die hebben helaas nog te weinig ervaring om echt te kunnen overtuigen. Een wat meer opbouwend script had ze ongetwijfeld goed kunnen helpen, maar helaas laat de film van Stella Meghie juist op dat vlak een paar steken vallen. Het maakt Everything, Everything tot een film waar op het eerste oog misschien weinig mis mee is, maar echt beklijven doet het uiteindelijk allemaal niet.

Met dank aan Warner Bros. Home Entertainment Benelux voor het recensie-exemplaar.

15 december, 2017

Beoordeling

Film
Extra
Eindcijfer

Bol.com

[bol_product_links block_id="bol_5a293c67c6970_selected-products" products="9200000080032441,9200000080547125,9200000072994799,9200000040100410" name="Bol.com" sub_id="" link_color="003399" subtitle_color="000000" pricetype_color="000000" price_color="CC3300" deliverytime_color="009900" background_color="FFFFFF" border_color="D2D2D2" width="250" cols="1" show_bol_logo="0" show_price="1" show_rating="1" show_deliverytime="1" link_target="1" image_size="1" admin_preview="1"]

Trailer