Fashion Chicks

Informatie

RegieJonathan Elbers
Jaartal2015
Releasedatum19-04-2016
Speelduur95 minuten
DistributeurJust Entertainment
CastLiza Sips, Pip Pellens, Robin Martens, Melody Raymann, Victoria Koblenko, B-Brave en Patrick Martens

De grote droom van Esmee om fashiondesigner te worden en het liefst zou ze de hele dag designerkleding dragen. Esmee is echter een introvert meisje van eenvoudige komaf dat dergelijke kleding bij lange na niet kan veroorloven. Ze komt echter een stapje dichterbij haar droom als ze stage mag lopen bij hét modebedrijf Wolff Fashion, waar ze al snel wordt gedegradeerd tot magazijnmedewerker. Geïnspireerd door afgekeurde kleding begint ze al snel zelf kleding te ontwerpen onder haar alter-ego ‘Lizzy’. Het zorgt ervoor dat ze genoodzaakt wordt een dubbelleven te leiden, waarbij het risico steeds grote wordt dat ze wordt betrapt.

Fashion Chicks wordt geadverteerd als een modern sprookje, een alternatieve Assepoester. De hints zijn dan ook duidelijk terug te zien in de film, al levert het in dit geval vooral een hysterische tienerkomedie op. Dat laatste is erg belangrijk om in het achterhoofd te houden. Zo is de verschijning van de populaire popgroep B-Brave vooral bedoeld om menig jonge meid te doen wegzwijmelen. Gelukkig is de film voorzien van een voice-over, die de film niet alleen iets serieuzer maakt, maar ook iets duidelijker. Zonder deze bijdrage zou de aandacht al snel verloren gaan en het verhaal onnodig verwarrend worden.

Hoofdrolspeelster is Liza Sips, die als Esmee vorm geeft aan de fashion versie van Assepoester. Toch zijn er dingen in de film niet altijd even logisch gekozen. Zo is de transformatie van Esmee naar Lizzy enigszins verwarrend. De donkerharige Esmee verandert zichzelf namelijk in Lizzy door middel van een blonde pruik, dit waar blond de natuurlijke haarkleur is van actrice. Haar make-over ziet er dan ook een stuk natuurlijker uit dan de introvert bedoelde donkerharige Esmee. Het tegenovergestelde had de film dan ook geloofwaardiger gemaakt.

Naast Sips zien we een breed scala aan bekende gezichten terug in de film. Zo voegt acteur Patrick Martens een vrolijke noot toe aan de film, als onmisbare Fashion Goeroe en tevens stagebegeleider. Zijn invulling doet erg denken aan een personage uit de destijds zo populaire tv-serie Ugly Betty. Wat verder behoorlijk irriteert is dat de ‘vijanden’ van Esmee, gespeeld door Robin Martens en Pip Pellens, en Victoria Koblenko als de directrice van Wolff Design allen gekend worden door een behoorlijke vorm van overacting. Alles bij elkaar genomen kunnen we stellen dat de film vooral voor de tienerdoelgroep erg leuk is, maar daarbuiten weinig mensen echt zal bekoren.

Extra’s: Naast de hoofdfilm staan er geen extra’s op de Blu-ray. Dit waar een blik achter de schermen bij het designerleven of het maken van de prachtige creaties zeker een leuke aanvulling zou zijn geweest.

Fashion Chicks is een leuke tienerfilm geworden, waarbij zeker de liefhebbers van mode hun hartje op kunnen halen met alle prachtige creaties die van het scherm spatten! Helaas zal de film buiten deze doelgroep weinigen kunnen bekoren. Een van de oorzaken hiervan zijn de acteerprestaties, want hoewel alle credits naar hoofdrolspeelster Liza Sips gaan, is de overacting van het overige grote deel van de cast een doorn in het oog. Met de loop van het verhaal en het mode-ingrediënt doet de film met regelmaat denken aan een combinatie van The Devil Wears Prada en High School Musical, het verschil is dat het niveau van deze films nergens wordt gehaald.  

Met dank aan gastredactrice Maartje Brommersma en Triple P Entertainment en Just Entertainment voor het recensie-exemplaar.

29 april, 2016

Beoordeling

Film
Eindcijfer

Trailer