Fear the Walking Dead – seizoen 2

Informatie

RegieAdam Davidson
Jaartal2016
Releasedatum16-16-2016
Speelduur15 x 47 minuten
DistributeureOne Entertainment
CastKim Dickens, Cliff Curtis, Frank Dillane, Colman Domingo & Alycia Debnam-Carey

Travis, Madison, Nick en de anderen zijn na het uitbreken van het virus veilig aan boord gekomen van de Abigail, de luxe jacht van Victor Strand. Al snel ontdekken ze dat het op zee wellicht nog veel gevaarlijker is. Nadat de overheid start met de missie Cobalt, waarbij de gehele westkust wordt gebombardeerd om de ondoden een halt toe te roepen, vertrekt het gezelschap richting het zuiden om in Mexico een veilige haven te kunnen vinden. Helaas blijkt al snel dat niet alleen de ondoden het gevaar vormen, maar ook de overlevenden die ze op hun pad tegenkomen. Meer en meer raakt de groep verdeeld om zijn op haar plek te vinden in een desolate wereld waarin een veilig thuis ver te zoeken lijkt.

Het is voor fans van moederserie The Walking Dead altijd even slikken als de serie weer voor een aantal maanden van de buis verdwijnt. Dit leed werd vorig jaar enigszins goedgemaakt met de spin-off Fear the Walking Dead, die in de zomermaanden op tv te zien was. En met succes, want afgelopen zomer kreeg de serie een tweede seizoen, dat daarnaast ook nog eens twee keer zoveel afleveringen telt. Maar waar het eerste seizoen ons nog wist te verrassen door uit de doeken te doen hoe het virus uitbrak, de weken dat Rick Grimes van de originele serie in coma lag, was het de grote vraag wat het tweede seizoen zou gaan brengen. Wat gaat ditmaal het onderscheid maken tussen deze serie en zijn grote en zeer succesvolle voorbeeld?

Het is overduidelijk dat de makers voor hetzelfde dilemma stonden en alles uit de kast willen halen om de serie een frisse impuls te geven, om hiermee af te wijken van de moederserie. Gezegd moet worden dat dat de makers enigszins is gelukt, al blijft het concept hetzelfde: een groep van verschillende individuen worstelt niet alleen met de nieuwe wereld, maar vooral met haar of zijn plaats daarin. Onderscheid wordt er in ieder geval vooral gemaakt door de meer zonnig georiënteerde omgevingen wat een verademing is na het zien van de grijze wereld in The Walking Dead. Locatie hiervoor is het zonnige Mexico dat niet alleen de zon met zich meebrengt, maar ook een frisse kijk op de ondoden. Mexicanen gaat door hun geloof net even iets anders om met de dood wat op meerdere momenten indruist tegen de ietwat hardere aanpak van de Amerikanen.

Maar zoals al eerder vermeld zijn het ook hier de onderlinge relaties die de serie interessant maken, al komt niet iedere wending even goed uit de verf. Dit ligt vooral aan het feit dat je als kijker nog druk bezig bent om een band met de personages op te bouwen na het zeer korte eerste seizoen, waardoor je niet voor iedereen meteen sympathie zult hebben als ze het leven laten. Gelukkig maken de kleurrijke personages Travis (Cliff Curtis) en Nick (Frank Dillane) een hoop goed en zullen zij de kijker vooral bijblijven als het onvermijdelijke wachten op het derde seizoen is begonnen.

Extra’s: Waar The Walking Dead tot het laatste gaatje gevuld wordt met extra’s, moet zijn spin-off het doen met heel wat minder toevoegingen.
• The Making of Season 2 (±40:00) Iedere aflevering heeft een korte making of gekregen van ongeveer twee minuten die wat interessante aspecten uit de doeken doet. Wel is het onhandig dat de making of niet in zijn geheel te bekijken is maar dus opgedeeld is in vijftien losse delen.
• Web Series: Flight 462 (14:34) De webserie die eveneens de uitbraak van het virus belicht, in een vliegtuig dit keer, staat in zijn geheel op de schijf en is voor de echte liefhebber.

Fear the Walking Dead – seizoen 2 gaat succesvol verder waar het eerste seizoen ophield. De makers doen er alles aan om de serie fris aan te laten voelen ten opzichte van The Walking Dead en slagen daar gedeeltelijk in, aangezien het concept hetzelfde blijft. Toch verschilt de serie genoeg van het origineel om zeker bestaansrecht te hebben naast de immens succesvolle moederserie al is het de vraag of de serie uiteindelijk net zo succesvol zal zijn. Voor liefhebbers valt er in ieder geval weer genoeg te genieten en is Fear the Walking Dead een meer dan prima serie om het wachten op het volgende seizoen van The Walking Dead te verzachten. Laat dat derde seizoen maar komen!

Met dank aan Entertainment One Benelux voor het recensie-exemplaar.

6 januari, 2017

Beoordeling

Film
Extra
Eindcijfer

Trailer