Fear the Walking Dead – seizoen 3

Informatie

RegieAndrew Bernstein, Stefan Schwartz, Deborah Chow e.a.
Jaartal2017
Releasedatum15-12-2017
Speelduur704 minuten
DistributeurEntertainment One Benelux
CastKim Dickens, Frank Dillane, Alycia Debnam-Carey, Cliff Curtis, Mercedes Mason, Colman Domingo & Rubén Blades

Nadat Travis zijn woede niet langer onder controle kan houden, vlucht hij samen met Madison naar de grens met Mexico, maar met gevaarlijke gevolgen. Ook Nick beland bij de grens met Luciana, nadat de Colonia is vernietigd. Het is een hereniging, maar alles behalve een gelukkige. Ze belanden in de handen van zelfbenoemd legerleider Troy die er nare gewoonten op nahoudt met de overlevenden die de grens over proberen te steken. De familie moet samenwerken om hun gevangenschap te overleven en een uitweg zien te vinden die wellicht dichterbij ligt dan ze zelf denken. Kunnen ze de nieuwe gevaren het hoofd bieden of moeten ze vooral vrezen voor de personen die ze aan het worden zijn?

Moederserie The Walking Dead heeft het op dit moment erg moeilijk. Het achtste seizoen is vol aan de gang, maar de kijkcijfers dalen iedere week weer verder omdat de fans langzaam afhaken door de rare verhaalkronkels van Rick Grimes en de andere overlevenden in hun strijd tegen de kwaadaardige Negan. Hoe anders is dat bij Fear The Walking Dead, de spin-off die in 2015 kleinschalig van start ging, maar inmiddels ook bestaat uit een volwaardig seizoen van zestien afleveringen en tevens een fijne fanbase aan zich heeft weten te verbinden. En dat is niet voor niets, want Fear the Walking Dead is niet een simpele spin-off die vooral meer van hetzelfde biedt, maar een serie die wel degelijk een eigen smoel heeft gekregen. En bovendien nog een hele fijne ook.

Zoals we van de vorige twee seizoenen al gewend waren, gaan ook in dit derde seizoen de zaken compleet anders dan bij The Walking Dead. Hoofdpersonages kunnen zomaar het leven laten zonder dat je dit al van mijlenver ziet aankomen, de snelheid ligt een stuk hoger en de hoofdcast blijft bestaan uit een select groepje mensen waardoor het overzicht altijd bewaard blijft. Drie zaken waar het bij de moederserie op dit moment aan ontbreekt en daarmee het onderscheid tussen beiden series alleen maar groter lijkt te worden. Fear The Walking Dead houdt namelijk zijn hele seizoen vast aan deze strategie en heeft daarmee aardig wat verrassingen voor de kijker in petto. Het maakt de serie een interessante zit die liefhebbers de volle zestien afleveringen zeker zal weten te boeien.

Toch heeft dat hoge tempo ook zeker een nadeel aan zich kleven. Sommige beslissingen die de personages maken, komen soms iets te plotseling en voelen daardoor ietwat vreemd aan. Helemaal door de situatie waar ze zich op dat moment in bevinden. Toch is het de serie vergeven, want ook dit derde seizoen van Fear The Walking Dead kijkt net zo lekker weg als de vorige twee seizoenen en kent nauwelijks afleveringen die aanvoelen als pure vulling om een seizoen tot zestien afleveringen te kunnen rekken. Wel is het opvallend dat er door de personages gesproken wordt over plaatsen als Housten en het noorden. Niet geheel toevallig de omgeving waarin Rick en zijn groep uit The Walking Dead zich bevinden. Is de samensmelting van beiden series dan toch sneller in aantocht dan van te voren gedacht? Het zou zomaar kunnen en misschien de grote kans om The Walking Dead weer uit het slop. Het reeds aangekondigde vierde seizoen zal ongetwijfeld het antwoord gaan geven.

Extra’s: De afleveringen zijn verdeeld over vier schijfjes, daarnaast is er een vijfde schijf aanwezig die voorzien is van de volgende extra’s:
• A Look Ahead (02:51) korte maar overbodige blik op de eerste aflevering van dit seizoen die op tv zijn uitgezonden voordat het seizoen van start ging. Een mix van interviews, maar door zijn korte speelduur heeft het te weinig inhoud.
• A Look at the second half of Season 3 (03:15) Zelfde special als de vorige die uiteraard inzoomt op de laatste acht afleveringen. Ietsje langer, maar nog steeds van weinig toegevoegde waarde.
• Inside the Episodes (1:05:46) Een stuk beter wordt het met deze uitgebreide special die een uur lang inzoomt op alle afleveringen met interviews en een blik achter de schermen.

Fear the Walking Dead – seizoen 3 is een meer dan prima voortzetting van de spin-off van The Walking Dead en houdt de vaart er weer flink in, waardoor de serie eigenlijk geen moment weet te vervelen. Toch werkt het hoge tempo soms in het nadeel van de beslissingen die de verschillende personages moeten maken die daardoor soms ietwat vreemd voor de kijker zullen aanvoelen. Het is de serie echter vergeven aangezien er genoeg overblijft om van te genieten en de serie haast leuker maakt dan de serie waarop het is gebaseerd. Misschien dat door het succes van deze spin-off de samensmelting toch eerder op handen is dan van te voren gedacht.

Met dank aan Entertainment One Benelux voor het recensie-exemplaar.

8 januari, 2018

Beoordeling

Film
Extra
Eindcijfer

Bol.com

[bol_product_links block_id="bol_5a5137ac8dfcc_selected-products" products="9200000082609875,9200000065487040,9200000050239458,9200000065486996,9200000050239460,9200000082609894" name="Bol.com" sub_id="" link_color="003399" subtitle_color="000000" pricetype_color="000000" price_color="CC3300" deliverytime_color="009900" background_color="FFFFFF" border_color="D2D2D2" width="250" cols="1" show_bol_logo="0" show_price="1" show_rating="1" show_deliverytime="1" link_target="1" image_size="1" admin_preview="1"]

Trailer