Follow the Money – seizoen 3

Informatie

RegieSøren Balle, Milad Alami, Gustav Möller, Samanou Acheche Sahlstrøm en Frederik Louis Hviid
Jaartal2019
Releasedatum09-07-2019
Speelduur600 minuten
DistributeurLumiére
CastThomas Hwan, Esben Smed en Maria Rich

Ooit begon Nicky Rasmussen zijn carrière als automonteur. Hij belandde echter meer en meer in de onderwereld en inmiddels is hij daarin zelfs een zwaargewicht en spilfiguur. Dit terwijl fraudebestrijder Alf Rybjerg een nieuwe baan heeft bij de narcoticabrigade. Hij is aan deze eenheid uitgeleend om de geldstroom van een spilfiguur onder de loep te nemen. Alf en Nicky staan lijnrecht tegenover elkaar en de twee lijken af te stevenen op een confrontatie. Ondertussen mist de bekwame, maar over het hoofd gezien, bankbediende Anna Berg Hansen een langverwachte promotie. Dit leidt haar stapsgewijs naar de wereld van de witte-boordcriminaliteit.

Ruim drie jaar geleden verscheen het eerste seizoen van de serie Follow the Money, die in thuisland Denemarken verscheen als Bedrag. Het verhaal van Follow the Money werd geschreven door Jeppe Gjervig Gram. Met Follow the Money hoopte hij mensen aan te zetten tot een kritische houding ten opzichte van banken en hebberigheid. Seizoen 1 en 2 gaven inderdaad een indruk van hoe het er in de financiële wereld aan toe kan gaan. Het einde van het tweede seizoen zorgde voor een mooie afronding. Het mag dan ook behoorlijk verrassend genoemd worden dat er nog een vervolg seizoen verscheen. Doordat dit derde seizoen meer gericht is op drugshandel heeft dit seizoen een ander karakter dan zijn voorgangers. Echter, ook in de drugshandel draait het om geld. Het motto van de fraudebestrijding, ‘Follow the Money’, is ook hier zeker van kracht.

Net zoals in de eerste twee seizoenen zien we in seizoen 3 opnieuw drie hoofdpersonages. Twee hiervan zagen we eerder ook in de voorgaande seizoenen. Het gaat hierbij om de fraudebestrijder Alf Rybjerg en de als kleine crimineel bekendstaande Nicky Rasmussen. Twee personages die aan elkaar gewaagd zijn en die beide een flinke karakterontwikkeling hebben doorgemaakt. Alf heeft PTSS als gevolg van gebeurtenissen in zijn verleden. Zijn slaapgebrek speelt hem parten. Om toch te kunnen functioneren koopt hij drugs en medicijnen op straat. Ondertussen heeft hij ook nog een ‘relatie’ met een getrouwde collega. Het levert Alf de nodige uitdagingen op. Nicky aan de andere kant heeft naam gemaakt in Spanje. Zijn driejarig verblijf daar heeft ervoor gezorgd dat hij nu zelfs in Denemarken een zwaargewicht en spilfiguur is. Nicky ontkent dat hij kinderen heeft, maar dan haalt zijn verleden hem in. Het dwingt hem tot keuzes die hij anders nooit had gemaakt.

Het derde hoofdpersonage is de slimme bankbediende Anna Berg Hansen. Ze is ongelukkig in haar huwelijk, een huwelijk waarin haar man overwicht op haar heeft. Dan gaat een langverwachte promotie aan haar neus voorbij. Iets waardoor Anna zich niet op waarde voelt geschat door haar meerderen. Aanvankelijk neemt de onderwereld haar niet serieus, maar vrij snel worden haar kwaliteiten alsnog onderkent. Dit maakt van Anna een belangrijke pion bij het witwassen van zwart drugsgeld. Anna veranderd van een gehoorzame vrouw naar een gewiekste financieel ondersteuner van criminelen. Hiermee brengt ze niet alleen zichzelf, maar ook haar gezin in gevaar. Alf, Nicky en Anna zijn drie totaal verschillende personages, maar allen balanceren ze op een dunne lijn tussen goed en fout. Elk personage heeft een positieve kant, maar ook een negatieve kant. Het levert drie interessante personages op, die in de loopt van de serie met elkaar verweven raken.

Extra’s: Voordat we in het hoofdmenu terecht komen zien we een trailer van Lumière (Crime) Series met daarin een korte blik op de releases van 2019.

Follow the Money – seizoen 3 zet de stijgende lijn die met seizoen 2 werd ingezet voort. De nadruk van voorgaande seizoenen was vooral gericht op de financiële wereld. Dit seizoen heeft een ander karakter en is vooral gericht op de drugshandel. Echter, ook in de drugshandel draait het om geld. Net als in de eerste twee seizoenen zien we opnieuw drie hoofdpersonages. Alle personages maken flinke karakterontwikkelingen door en worden op sterke wijze met elkaar verweven. Follow the Money is gewoonweg een kwaliteitsserie die duidelijk maakt waarom Scandinavische series zo populair zijn.

Met dank aan Lumière voor het recensie-exemplaar.

23 augustus, 2019

Beoordeling

Film
Eindcijfer

Bol.com

[bol_product_links block_id="bol_5d375762b781f_selected-products" products="9200000112653482,9200000068213408,9200000070153217,9200000057567776,9200000057567760" name="Bol.com" sub_id="" link_color="003399" subtitle_color="000000" pricetype_color="000000" price_color="CC3300" deliverytime_color="009900" background_color="FFFFFF" border_color="D2D2D2" width="250" cols="1" show_bol_logo="0" show_price="1" show_rating="1" show_deliverytime="1" link_target="1" image_size="1" admin_preview="1"]

Trailer