Girls Night Out 4K

Informatie

RegieLucia Aniello
Jaartal2017
Releasedatum06-12-2017
Speelduur101 minuten
DistributeurSony Pictures Home Entertainment
CastScarlett Johansson, Colton Haynes, Kate McKinnon, Ilana Glazer, Zoë Kravitz en Jillian Bell

Jess, Alice, Frankie en Blair zijn vier meiden die elkaar hebben leren kennen tijdens hun studietijd. De vier komen na tien jaar weer samen nadat Alice heeft geopperd om een wild vrijgezellenfeest in Miami te houden voor Jess, die is verloofd met Peter. Aangekomen in Miami krijgt het viertal gezelschap van Pippa, een vriendin van Jess uit haar studietijd in Australië. De meiden feesten flink wat af en als het feest wordt voortgezet in een gehuurd appartement, worden de meiden high en stelt Frankie voor een stripper in te huren. Het feest eindigt abrupt als Alice de stripper bespringt en hij dusdanig ten val komt dat hij overlijdt. De vriendinnen raken in paniek en proberen op hilarische manieren hun sporen uit te wissen.

Girls Night Out, ook bekend onder de internationale titel ‘Rough Night’, was in 2015 de spil in een intensieve biedronde, die uiteindelijk gewonnen werd door Sony Pictures. De film is een project van het echtpaar Lucia Aniello en Paul W. Downs, beide bekend als onderdeel van het creatieve team van de serie Broad City. Natuurlijk geen namen die garant staan voor groot succes aan de box-office, zeker niet als je bedenkt dat het verhaal wel erg veel weg heeft van een vrouwelijke versie van het zeer succesvolle The Hangover. Dit alles veranderde toen Scarlett Johansson haar naam verbond aan de film, die na rollen in fysiek veeleisende films als Captain America: Civil War en Ghost in the Shell duidelijk zin had in luchtiger vermaak.

Johansson is te zien als Jessica ‘Jess’ Thayer, een carrièrevrouw die zich opmaakt voor de verkiezingen van senator. Ze is het type dat duidelijk haar studententijd ontgroeid is, iets dat niet geldt voor het merendeel van de vriendinnen tijdens het wilde feest. Ondanks dat ze een uitstekend actrice is, is Johansson niet het grootste komisch talent. Hiervoor wordt dan ook een beroep gedaan op Kate McKinnon, die de rol van Pippa op zich neemt en ook wel semi-liefkozen Kiwi wordt genoemd, verwijzend naar haar afkomst. McKinnon komt uit de stal van Saturday Night Live en liet eerder al haar komisch talent zien in de reboot van Ghostbusters. De drie andere feestende meiden worden gespeeld door Jillian Bell, Ilana Glazer en Zoë Kravitz. In een bijrol zien we nog Ty Burrell en Demi Moore als ‘swingende’ buren in het gehuurde appartement in Miami, die een triootje met Kravitz wel zien zitten.

Het verhaal is verder weinig opzienbarend. Zo zal het niemand verbazen dat na de geslaagde ‘Girls Night Out’, of ‘Rough Night’ zoals u wilt, de onvermijdelijke hangover volgt. Deze ontstaat als een van de dames het plan vat een stripper in te huren. Op zich niet eens zo gek bij een vrijgezellenfeest, maar als deze het leven laat nadat hij iets te enthousiast wordt besprongen, hebben de dames een probleem. Zeker als Jess in alle consternatie haar vriend belt en hij het idee krijgt dat ze hem gaat verlaten. Verwarring alom! Het levert een hoop geschreeuw en gedoe op, wat uiteindelijk weer leidt tot flink wat acties van de dames waar je zo je vraagtekens bij kan zetten. Het is allemaal best vermakelijk, maar veelal te flauw voor worden en veel valt onder de noemer ‘je had erbij moeten zijn’ om het leuk te vinden.

Extra’s: Mede door de toevoeging van de ‘The Rougher Morning Edition’ Blu-ray uitgave aan deze release is er overall het nodige aan bonusmateriaal te vinden.
∙ Deleted Scenes (09:24) Een elftal verwijderde scènes: Sunset, Singer/Songwriter, Club Intro, Patio Fire Dancing, Stripper Shows It All, Blair and Frankie Talk, Moving the Body, Taking Out the Trash, Drive Down The Miami Drag, Alice Checks On the Real Scotty en News Report.
∙ Scandalous Sing-Along (01:26) Een korte karaoketrack met Kate McKinnon, oftewel Pippa, over de avond uit.
∙ Naughty Neighbor Diaries (04:37) Krijg in twee korte features meer te weten over door seks geobsedeerde buren in Miami: Video Dating Profile (02:02) en “Open Says Me” Questionnaire (02:35).
∙ Gag Reel (04:13) De welbekende bloopercompilatie.
∙ Improv-O-Rama (08:37) Een leuke extra, waarin nog maar eens blijkt dat de cast veel ruimte kreeg om te improviseren tijdens de opnames..
∙ Killer Cast (07:53) Everyone gushes about everyone else.
∙ The Dynamic Duo: Lucia and Paul (04:59) Een blik op Lucia Aniello en Paul W. Downs, respectievelijk de regisseur en co-schrijver van de film.
∙ Playing Dead (02:40) Een korte feature waarbij de focus volledig ligt op Ryan Cooper, die stripper Jay speelt in de film.
∙ Do a Little Dance (03:03) Een making of waarbij de dansscène in de film wordt uitgelicht.

Girls Night Out is een flauwe komedie waarbij men helaas geen originele wending aan de bekende formule van The Hangover weet te geven. Dit had de film namelijk zeker kunnen helpen. Nu is de film namelijk weinig meer dan The Hangover, maar dan met een vrouwelijke cast. Voor een keer best vermakelijk voor de liefhebber, maar met wat meer lef en originaliteit had er misschien wat meer in gezeten. De cast heeft hier namelijk wel het talent voor, maar zo worden de kwaliteiten van Johansson niet bepaald benut en lijkt alleen McKinnon hier op haar plaats. Als aan het einde van de film alles met een sisser afloopt en ook de dames weer terugkeren naar hun vertrouwde omgeving, waar alles achteraf gezien alleen maar positief heeft gewerkt, kunnen we spreken van een film met veel geschreeuw en weinig wol.

Met dank aan Sony Pictures Home Entertainment en Weber Shandwick voor het recensie-exemplaar.

11 december, 2017

Beoordeling

Film
Extra
Eindcijfer

Bol.com

[bol_product_links block_id="bol_5a2502fe2f9d0_selected-products" products="9200000079759246,9200000079234552,9200000079234542" name="Bol.com" sub_id="" link_color="003399" subtitle_color="000000" pricetype_color="000000" price_color="CC3300" deliverytime_color="009900" background_color="FFFFFF" border_color="D2D2D2" width="250" cols="1" show_bol_logo="0" show_price="1" show_rating="1" show_deliverytime="1" link_target="1" image_size="1" admin_preview="1"]

Trailer