Good Boys

Informatie

RegieGene Stupnitsky
Jaartal2019
Releasedatum22-01-2020
Speelduur90 minuten
DistributeurUniversal Pictures Home Entertainment
CastJacob Tremblay, Molly Gordon, Will Forte, Brady Noon & Keith L. Williams

Max, Thor en Lucas zijn dikke vrienden en gaan door het leven als de Bean Bag Boys. Er breekt echter een beetje paniek uit als de 12-jarige Max wordt uitgenodigd voor een feestje waar er ook gezoend zal worden. Maar hoe doe je dat? Op zoek naar een spoedcursus zoenen besluiten de jongens om met de drone van Max’ vader de meisjes uit de buurt te bespieden. Hun zoektocht eindigt echter in een kapotte drone en dus moeten de jongens op zoek naar een nieuw exemplaar, voordat de vader van Max terug is van zijn zakenreis. De zoektocht resulteert echte in een dag vol met foute beslissingen, verkeerde bedoelingen, slechte onderhandelingstechnieken en twee furieuze dames die ze constant op de hielen zitten. Lukt het de Bean Bag Boys om op tijd een nieuwe drone te bemachtigen en op tijd te zijn voor het zoenfeestje?

Met de medeling op de hoes van de blu-ray dat Good Boys uit de koker komt van het humoristische team achter films als ‘Superbad’, ‘Bad Neighbours’ en ‘Sausage Party’ kan er natuurlijk weinig misgaan. Toch is het goed om nog even te wachten met het openmaken van de blikjes bier of zakken chips voor wie denkt ondergedompeld te gaan worden in een aaneenschakeling van grove en hilarisch humor. Grappig wordt het allemaal wel met deze komedie van regisseur Gene Stupnitsky, maar de hilarische touch blijft uit. Niet zo gek natuurlijk met een cast van 12-jarige jongens, maar toch had er voelbaar meer gedaan kunnen worden met jongens die net de hormonen door hun lijf voelen gieren.

Good Boys knalt voortvarend uit de startblokken als de eerste “fucks” en misplaatste seksgrappen over de tongen van de 12-jarige castleden rollen. Wat dat betreft is al snel duidelijk dat de film dezelfde mensen achter de schermen heeft lopen als de eerder genoemde komedies. Toch wordt het nergens zo grof als die titels en blijft het vooral allemaal erg braaf. Zonde. Want drie 12-jarige die net hun eerste schaamharen ontdekken was een uitgelezen kans geweest om de ene misplaatste grap na de andere te maken. Ze zijn er wel, maar bijzonder spaarzaam voor een komedie die pretendeert nou juist dat beetje meer te zijn dan een middelmatige komedie. De zware leeftijdskeuring zal ongetwijfeld een rol hebben gespeeld, want met iets te veel borsten, scheldwoorden en seksueel getinte grappen had de film ongetwijfeld al snel een R-rated (In Nederland geschikt vanaf 16 jaar) advies meegekregen. En daar mee dus enkel geschikt voor een kleiner publiek.

Toch had nou juist dat de film een heel stuk beter kunnen maken. De grappen blijven teveel steken bij een kleine glimlach op het gezicht in plaats van te resulteren in een bulderend lachsalvo. Alsof de makers niet vol gas durfden te gaan en zich teveel inhielden om niet teveel mensen voor het hoofd te stoten. Zonde, want nu is Good Boys helaas niet meer geworden dan een iets te vlakke komedie die wel pretendeert net even iets meer te zijn dan dat, met titels als ‘Superbad’, ‘Bad Neighbours’ en ‘Sausage Party’ groot prijkend op de hoes van de blu-ray, maar dat niveau van humor helaas nergens weet te halen. Good Boys is dus zeker geen onaardige film, maar voor wie keiharde grappen verwacht komt toch een beetje bedrogen uit.

Extra’s: Zoals we van een home entertainment release van Universal gewend zijn, is ook Good Boys voorzien van een fijne verzameling aan extra’s op de schijf.
· Alternate Ending (02:00) Een ander einde voor de film, die overigens een stuk saaier is dan de finale die de film wel heeft gehaald.
· Deleted and Extended Scenes (10:26) Een verzameling van scenes die, om begrijpelijke redenen, de film niet hebben gehaald.
· Boys for Real (03:12) Het verzamelen van de hoofdpersonages en hun persoonlijkheden.
· Gag Reel (2:07) Een reeks aan bloopers.
· Welcome to Vancouver (01:07) Over de locatie waar de film is opgenomen, toevallig ook de plek waar Jacob Tremblay vandaan komt.
· A Fine Line (02:41) Over het taalgebruik in de film en waar de grens precies ligt voor een film als deze.
· Ask your Parents (02:07) Het uitdagen van de jonge cast.
· Bad Girls (01:45) Een blik op de twee dames waar de jongens in de film mee te maken krijgen: actrices Molly Gordon en Midori Francis.
· Guest Stars (02:39) Een hoop cameo’s van komieken die een bijrol spelen.
· Audio Commentary:Commentaar tijdens de film van regisseur Gene Stupnitsky en producent Lee Eisenberg.

Good Boys komt dan wel uit de koker van de mensen achter ‘Superbad’ en ‘Sausage Party’, zo grof of hilarisch als die komedies wordt het helaas allemaal niet. De film, over drie 12-jarige jongens die een dag vol rampen voor de kiezen krijgen, blijft vooral erg braaf en weet nergens de grofheid van de eerder genoemde titels te bereiken. Eeuwig zonde, want de film had nou juist daardoor een zeer geslaagde komedie kunnen worden en voor een fijn avondje hilariteit kunnen zorgen. Good Boys is zeker geen onaardige film, maar echt bijzonder wil het allemaal helaas niet worden.

Met dank aan Triple P Entertainment en Universal Pictures Home Entertainment voor het recensie-exemplaar.

20 januari, 2020

Beoordeling

Film
Extra
Eindcijfer

Bol.com

[bol_product_links block_id="bol_5e218b2612f97_selected-products" products="9200000120035718,9200000120035716" name="Bol.com" sub_id="" link_color="003399" subtitle_color="000000" pricetype_color="000000" price_color="CC3300" deliverytime_color="009900" background_color="FFFFFF" border_color="D2D2D2" width="250" cols="1" show_bol_logo="0" show_price="1" show_rating="1" show_deliverytime="1" link_target="1" image_size="1" admin_preview="1"]

Trailer