Guardians of the Galaxy Vol. 2

Informatie

RegieJames Gunn
Jaartal2017
Releasedatum27-04-2017
Speelduur136 minuten
DistributeurThe Walt Disney Company Benelux
CastChris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Vin Diesel, Bradley Cooper en Kurt Russell

Na het veiligstellen van de Infinity Stone gaat het team van A-holes op zoek naar het mysterie achter de identiteit van de vader van Peter Quill. Hun zoektocht wordt er echter niet bepaald makkelijk op, aangezien sommige groepen nog een rekening te verheffen hebben met de bewakers van de Melkweg. Met hulp van oude vijanden en nieuwe vrienden zetten ze hun zoektocht onverminderd door. Toch is het maar de vraag of de band van de groep hecht genoeg is om de waarheid over het verleden van Peter het hoofd te kunnen bieden. Lukt het ze om als familie bij elkaar te blijven en de Melkweg voor een tweede keer te kunnen redden van de ondergang?

Het was in 2014 de grootste gok van Marvel Studios om, de toen nog relatief onbekende, regisseur James Gunn een flink budget mee te geven en de comic van het eveneens relatief onbekende Guardians of the Galaxy naar het witte doek te laten vertalen. De gok van Marvel pakte bijzonder goed uit want de film groeide uit tot één van de grootste successen van dat jaar en één van de meest succesvolle films uit de stal van de comicgigant. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat regisseur Gunn vrijwel meteen aan de slag mocht met een nieuw avontuur rond het team verschoppelingen, waarin zij wederom alles op alles moeten zetten om de Melkweg te behoeden van de ondergang.

Vol. 2 pakt de draad enkele weken na het eerste deel op, als de helden op zoek gaan naar de vader van Peter Quill. Dat Peter niet geheel menselijk is was wel duidelijk, maar de grote vraag bleef natuurlijk waar zijn buitenaardse genen dan precies vandaan komen. Het is een vraagstuk dat regisseur Gunn beloofde te antwoorden in dit vervolg en gelukkig heeft hij woord gehouden. Dit is dan ook de grote spil waar dit tweede avontuur om draait, al zijn er gelukkig nog enkele bijzaken die eveneens een goede bijdrage aan het verhaal leveren. Deze hebben overigens geen raakvlakken met het overkoepelende Marvel Cinematic Universe die alle losse films aan elkaar moet knopen. Gunn bewijst zich met Vol.2 wederom als een prima verhalenverteller, die alle touwtjes op een waardige manier aan elkaar weet te knopen.

Wat dat betreft is het dit keer een verademing om een film uit de Marvel-stal te bekijken die geen bijdrage levert aan het grotere geheel. Vol. 2 is gewoon een sterk nieuw avontuur rondom een groep atypische superhelden. Het zorgt ervoor dat Gunn zich volledig kan concentreren op het verhaal rondom de vader van Peter Quill en hij zich niet noodgedwongen bezig hoeft te houden met zaken die wellicht alleen maar zouden afleiden van het eigenlijke avontuur. Gunn weet de film boeiend te houden door het avontuur aan te vullen met een handvol nieuwe vijanden en zelfs oude vijanden die ditmaal hard nodig zijn aan de goede zijde van de medaille. En laten we vooral ook niet de heerlijke soundtrack vergeten. Deze ‘awesome mix’ ondersteunt de film op een heerlijke manier en maakt Vol.2 tot wederom een heerlijke film uit de stal van Marvel. Wel probeert de film soms iets teveel op de lachspieren te werken, maar dit pakt wonderwel goed uit en hier komt de film dan ook zeker mee weg.

Guardians of the Galaxy Vol. 2 is een meer dan prima vervolg op het zo verrassende en vooral vermakelijke eerste deel. De film houdt zich niet bezig met overkoepelende zaken, maar voert vooral zijn eigen koers en dat is een verademing. Het maakt Vol. 2 tot een heerlijke achtbaanrit die is doorspekt met humor en is voorzien van een meesterlijke soundtrack, die geen moment zal vervelen. Voor wie na het begin van de aftiteling nog geen genoeg, raden wij vooral aan om te blijven zitten tijdens deze aftiteling. Regisseur Gunn heeft namelijk maar liefst vijf (!) after-credits scenes voor de Marvel-fans op het programma staan. Betreft deze Vol. 2 kunnen wij kort zijn: Guardians of the Galaxy is opnieuw en zonder enige twijfel de meest kleurrijke groep superhelden uit de stal van Marvel en stelt wederom niet teleur. We Are Groot!

27 april, 2017

Beoordeling

Eindcijfer

Trailer