Hawaii Five-0 – seizoen 8

Informatie

RegieBryan Spicer, Tara Miele, Eagle Egilsson, Antonio Negret, Bronwen Hughes, Carlos Bernhard, Ron Underwood, Maja Vrvilo, Peter Weller, Roderick Davis, Jerry Levine, Alex O'Loughlin, Jennifer Lynch, Ruba Nadda, Jim Jost en Krishna Rao
Jaartal2017-2018
Releasedatum20-03-2019
Speelduur1029 minuten
DistributeurUniversal Home Entertaiment Benelux
CastAlex O'Loughlin, Scott Cann, Meaghan Rath, Jorge Garcia, Taylor Willy, Dennis Chun, Kimee Balmilero, Chi McBride, Beulah Koale, Ian Anthony Dale en Claire Forlani

Er waait een frisse wind over de Hawaiiaanse stranden. Nu Kono en Chin het team hebben verlaten, versterken McGarrett en Danny het eliteteam van de HPD met de in eerste instantie terughoudende Tani Rey en de baanzoekende Junior Reigns. Ze vallen met hun neus in de boter en openen direct de jacht op een serie-brandstichter en een duivelse hacker. En dan is er nog een moordgolf gaande op het eiland door de opkomst van een nieuwe syndicaat. McGarett vraagt Adam een speciale divisie op te zetten, die zich volledig richt op de georganiseerde misdaad. Adam doet echter een schokkende ontdekking. En dan is er nog de vondst van een verlaten jacht met elf lichamen aan boord. Al snel vermoedt McGarret dat de slachtoffers zijn blootgesteld aan een chemisch wapen. Als ook het team lijkt te zijn blootgesteld worden ze in quarantaine geplaatst, maar daar wordt plots de deur geblokkeerd met een bom en wordt Danny neergeschoten.

Seizoen 8 van Hawaii Five-O zal voor de liefhebbers vooral het eerste seizoen zijn zonder de geliefde personages Chin, Kono en Max Bergman. Acteurs Chin Ho Kelly en Grace Park verlieten de serie namelijk toen bleek dat zij aanzienlijk minder betaald kregen dat Alex O’Loughlin en Scott Caan, wat toch ook de voornaamste gezichten van de serie zijn. Natuurlijk is dit spijtig, maar de liefhebbers zullen toch vooral blij zijn dat de toekomst van de serie al snel werd gegarandeerd. En dus staat dit seizoen ook in het teken van de introductie van een aantal nieuwe personages. Zo treden Meaghan Rath en Beulah Koale als respectievelijk Tani en Junior toe tot de vaste cast en is ook meermaals terugkerend castlid Ian Anthony Dale, die de rol van Adam Noshimuri speelt, bevestigd als vaste waarde.

Het seizoen opent met een korte doch redelijke verklaring omtrent de toch wat plotse absentie van Chin en Kono. Ze leiden op het vasteland een eigen taskforce en het is duidelijk dat de makers hiermee de deur op een kier laten om deze geliefde personages ooit nog terug te laten keren als de tijd daar is. Het duurt vervolgens niet lang voor de serie verder gaat alsof er eigenlijk niets is veranderd. En dat is eigenlijk precies wat de lading dekt, want ondanks de introductie van wat nieuwe personages wordt er weinig gewijzigd in de formule. Wat wel leuk is om te zien, is dat de serie een beroep kan doen op een groeiend aantal regisseurs en zelfs Alex McLouglin, die met Steve McGarrett tevens het belangrijkste personage speelt, de regie van een aflevering op zich neemt. Wellicht is het beginnersgeluk, maar deze achttiende aflevering, waarbij een lijk wordt gevonden in de kofferbak van Adams’ auto, is gelijk één van de beste van dit seizoen.

Verder is Hawaii Five-O, samen met series als NCIS, een vermakelijke formulematige serie. Nergens wordt het niveau gehaald van HBO-producties, want daarvoor zijn de verhaallijnen soms net wat te soapachtig. Toch zijn de zaken die voorbij komen stuk voor stuk zeer vermakelijk, is er genoeg vernieuwing onder de cast en zien we met regelmaat bekende gezichten even opduiken. Zo zien we dit seizoen opnieuw Terry O’Quinn weer even ten tonele verschijnen als Joe White, die centraal staat in een missie in Nigeria in de voorlaatste aflevering van dit seizoen. Het zijn dit soort dingen die het misschien niet altijd even geloofwaardig maken, maar het zijn wel momenten die scoren bij de fans van de serie. Verder blijven de locaties in Hawaii natuurlijk een lust voor het oog en doet de flitsende montage en inventieve actie de rest.

Extra’s: Naast de 25 afleveringen die verdeeld zijn over zes discs, is er het nodige aan bonusmateriaal verspreid over de schijfjes te vinden.
· Shorelines: Season 8 (23:01) Een leuk overzicht met de stunts, gastacteurs en andere hoogtepunten die dit seizoen weer een ervaring maken. Hoogtepunt is om te zien hoe de spectaculaire opening tot stand kwam.
· Directing With Alex O’Loughlin (06:41) Een leuke extra rond het regiedebuut van Alex O’Loughlin, wat direct een van de beste afleveringen van dit seizoen oplevert. Hij vertelt over zijn voorbereidingen en het geeft een mooi inzicht in de denkwijze van een acteur die als regisseur om moet gaan met een leidinggevende functie.
· Meet the Rookies (07:55) Een blik op de nieuwe aanwinsten voor de serie. Zo zien we Meaghan Rath, die Tani Rey speelt, en Beulah Koale, die de rol van Junior Reigns op zich neemt. Ook is er aandacht voor  Eddie, een hond die min of meer in het team is opgenomen.
· Animated Cargument (04:19) Een erg leuke, maar veel te korte, geanimeerde versie van Hawaii Five-O die dit seizoen min of meer inleidt.
· Deleted/ Extended Scenes (21:53) Een grote verscheidenheid aan verwijderde en verlengde scènes, die verdeeld over de zes discs te vinden zijn.
· Gag Reel (03:59) De welbekende blooper-compilatie.

Hawaii Five-O – seizoen 8 markeert een frisse wind over de stranden van Hawaii en zijn geliefde task force. Waar vooraf misschien gevreesd werd dat het vertrek van een drietal vaste castleden het begin van het einde zou worden voor de serie, bewijst dit seizoen het tegendeel. Na een korte blik achterom worden er vrij snel twee nieuwe leden gerekruteerd en een bekende gezicht eindelijk als vaste waarde toegevoegd. Deze aangename mix zorgt ervoor dat de fans niet al teveel voor het hoofd worden gestoten en dus worden de geruchten over een voortijdig einde weer naar de achtergrond verdrongen. En waarom ook niet, want Hawaii Five-O onderscheidt zich met de prachtige locaties van soortgelijke series in het genre. Reeds in april van vorig jaar werd de serie verlengt met opnieuw een seizoen, dus het lijkt erop dat we de komende tijd verzekerd zijn van de nodige avonturen rond het geliefde taskforce in Hawaii onder leiding van Steve McGarrett.

Met dank aan Triple P Entertainment en Universal Pictures Home Entertainment voor het recensie-exemplaar.

13 maart, 2019

Beoordeling

Film
Extra
Eindcijfer

Bol.com

[bol_product_links block_id="bol_5c6d02e977811_selected-products" products="9200000103619860,9200000087336525,9200000072635871,9200000059942954" name="Bol.com" sub_id="" link_color="003399" subtitle_color="000000" pricetype_color="000000" price_color="CC3300" deliverytime_color="009900" background_color="FFFFFF" border_color="D2D2D2" width="250" cols="1" show_bol_logo="0" show_price="1" show_rating="1" show_deliverytime="1" link_target="1" image_size="1" admin_preview="1"]

Trailer