Hawaii Five-O – seizoen 7

Informatie

RegieBryan Spicer, Sylvain White, Bronwen Hughes, Bobby Roth, Ron Underwood, Brad Tanenbaum, Maja Vrvilo, Carlos Bernhard, Jennifer Lynch, Joe Dante, Jim Jost, Peter Weller, Jerry Levine, Roderick Davis, Eagle Egilsson en Krishna Rao
Jaartal2017
Releasedatum21-03-2018
Speelduur1080 minuten
DistributeurUniversal Pictures Home Entertainment
CastAlex O'Loughlin, Scott Caan, Daniel Dae Kim, Grace Park, Masi Oka, Chi McBride en Jorge Garcia

Terwijl Steve en Danny nog herstellen van de transplantatie aan het einde van vorig seizoen, neemt een burgerwacht het heft in eigen hand. Hij vermoord seriemoordenaars en laat hun lichamen achter in het hoofdkwartier Five-O met beide een ivoren schaakstuk in de mond. McGarrett en zijn team beginnen de jacht op de burgerwacht, waarbij ze de hulp inschakelen van FBI-profiler Alicia Brown. Zij is in eerste instantie terughoudend, maar wanneer een lijk opduikt in haar bed als boodschap van de moordenaar stemt zij ermee in om Five-O te helpen in hun zoektocht. Terwijl hun jacht voortduurt groeit de angst steeds meer dat ook de toeristen niet langer veilig zijn op Hawaii. Ondertussen keert een oude bekende terug, iets dat vooral lastig blijkt voor Steve, vecht Chin voor de voogdij over Sara en gaat Max zijn toekomst tegemoet in Afrika.

Seizoen 7 van Hawaii Five-O zal voor de liefhebbers bekend staan als het laatste seizoen voor een aantal ingrijpende personele wijzigingen. Zo verliet Masi Oka (Dr. Max Bergman) de serie al halverwege dit seizoen en volgden Daniel Dae Kim (luitenant Chin Ho Kelly) en Grace Park (officier Kono Kalakaua) zijn voorbeeld aan het eind van dit seizoen. De oorzaak van hun vertrek is dan weer opmerkelijk en een even kwalijke als gevoelige zaak; een salarisgeschil. Kim en Park kregen namelijk aanzienlijk minder betaald dan Alex O’Loughlin en Scott Caan, met wie zij samen toch de voornaamste gezichten van de serie zijn. Zelfs een laatste aanbod van CBS, wat alsnog een verschil van 10 á 15% liet, kon hun vertrok niet meer voorkomen. Een pleister op de wond voor de trouwe volgers is wellicht dat dit gelukkig niet direct het einde van de serie betekent, aangezien het achtste seizoen kort geleden in de Verenigde Staten werd vertoond.

Het vertrek van Kim en Park is echter voor latere zorg, want in dit zevende seizoen kunnen we nog gewoon van hun genieten. De fans van Hawaii Five-O worden dit seizoen verwelkomt met iets dat bedoeld wordt als een ode aan Jack Lord, die Steve McGarrett speelde in alle twaalf de seizoenen van de originele serie. Hij wordt bijna twintig jaar na zijn dood tot leven gewerkt met behulp van de computer en een body double. Op papier klinkt dat natuurlijk geweldig, zeker voor de trouwe volgers van beide series, maar we kunnen niets anders constateren dat de computereffecten verre van weten te overtuigen en absoluut geen recht doen aan Lord, een man die naar het schijnt nogal ijdel was. Het is waarschijnlijk een goedbedoelde ode, maar deze rebootserie heeft in de loop der jaren bewezen met gemak op eigen benen te kunnen staan. Het maakt dit mislukte hoogstandje dan ook eigenlijk volstrekt overbodig en tamelijk mislukt.

Gelukkig valt er verder weer genoeg te genieten dit seizoen. De mensen die de serie volgen weten ondertussen waar ze op mogen rekenen wat dat betreft, want er wordt gewoon voortborduurt op de succesformule, oftewel onderhoudende verhaallijnen en inventieve actie! Richting het einde van dit seizoen wordt er uiteindelijk redelijk bevredigend toegewerkt naar het vertrek van Chin en Kono, waarbij Chin een aanbod krijgt om in San Francisco een eigen task force te leiden. Het zorgt voor overpeinzingen die gelukkig niet overbodig gerekt worden, evenals de ingrijpende beslissing van Kono. Toch zullen de fans de toekomst met angst en beven tegemoet zien, want seizoen zeven zal vooral bekend staan om het vertrek van drie van de vijf vaste waarden van de serie. Of O’Loughlin en Caan samen met de nieuwelingen de kar nog weten te trekken zal de grote vraag zijn bij volgend seizoen.

Extra’s: Naast de 25 afleveringen die verdeeld zijn over zes discs, is er het nodige aan bonusmateriaal verspreid over de discs te vinden.
∙ Shorelines: Season 7 (18:10) De langste feature en eigenlijk de enige die echt door kan gaan voor making of. Zo krijgen we diverse beelden van achter de schermen te zien en van het stuntwerk en special effects.
∙ The Chun Family Legacy (08:41) Voor de liefhebbers van de serie waarschijnlijk de leukste feature, want hierin gaan we terug tot de originele serie. De vader van Dennis Chun, die zelf in deze serie te zien is als Sgt. Duke Lukela, is namelijk Kam Fong. Fong was te zien als Chin Ho Kelly in de originele serie uit de jaren zeventig.
∙ Teilor Grubbs Video Diary (06:29) Een leuke feature met persoonlijke video’s van Grubbs, die de dochter van Danno speelt. Het geeft een leuk inzicht over het opgroeien op een set.
∙ Watch! Magazine Photo Shoot with Alex O’Loughlin (01:24) Een korte feature, met een verslag van een fotoshoot van Alex O’Loughlin voor het magazine Watch!
∙ Deleted and extended scenes (37:17) Een grote verscheidenheid aan verwijderde en verlengde scènes, die verdeeld over de zes discs te vinden zijn.
∙ Gag reel (03:44) De welbekende blooper-compilatie.

Hawaii Five-O – seizoen 7 markeert met het vertrek van maar liefst drie hoofdrolspelers het einde van een tijdperk. Liefhebbers van de serie krijgen gelukkig naast een bevredigend afscheid van hun geliefde sterren precies ook dit seizoen weer waarvoor ze ooit de serie zijn gaan kijken. Nergens is de onvrede over salarissen doorgesijpeld in de prestaties van de bewuste acteurs, waarmee seizoen 7 toch vooral het laatste seizoen lijkt op volle kracht. Het is afwachten hoe de serie vanaf volgend seizoen zal veranderen met het vertrek van Kim en Park. Ook is het nog maar de vraag of hun vervangers zullen worden geaccepteerd door de fans. Om verdere problemen betreft salarissen te voorkomen is er in elk geval werk gemaakt om de salarissen van overige terugkerende castleden te verhogen. Of dit niet langzaam het begin van het einde is zal de toekomst ons moeten uitwijzen.

Met dank aan Triple P Entertainment en Universal Pictures Home Entertainment voor het recensie-exemplaar.

19 maart, 2018

Beoordeling

Film
Extra
Eindcijfer

Bol.com

[bol_product_links block_id="bol_5aa6589675481_selected-products" products="9200000087336525,9200000072635871,9200000059942954" name="Bol.com" sub_id="" link_color="003399" subtitle_color="000000" pricetype_color="000000" price_color="CC3300" deliverytime_color="009900" background_color="FFFFFF" border_color="D2D2D2" width="250" cols="1" show_bol_logo="0" show_price="1" show_rating="1" show_deliverytime="1" link_target="1" image_size="1" admin_preview="1"]

Trailer