The Secret Life of Pets 2 – Huisdiergeheimen 2 4K

Informatie

RegieChris Renaud
Jaartal2019
Releasedatum13-11-2019
Speelduur85 minuten
DistributeurUniversal Pictures Home Entertainment
CastHannibal Buress, Tiffany Haddish, Kevin Hart, Lake Bell, Ellie Kemper, Nick Kroll, Dana Carvey en Harrison Ford | Fedja van Huêt, Frank Lammers, Jandino Asporaat, Peggy Vrijens, Karin Bloemen, Georgina Verbaan, Erik van Muiswinkel, Roué Verveer, DJ Hardwell, Edsilia Rombley, Huub van der Lubbe, Chris Zegers, Nicolette Kluijver en Nienke Plas

Enige tijd na de avonturen uit de vorige film is het elven van Max en Duke toch wat veranderd. Zo is Katie getrouwd met Chuck en hebben zij samen een zoon gekregen Liam. Max hoeft in eerste instantie niet zoveel van Liam te hebben, maar na een lastige overgangsperiode hebben de twee steeds meer een band ontwikkelt. Zijn leven komt echter opnieuw op zijn kop te staan als Duke aan hem vertelt over een familiereisje naar een boerderij van de oom van Chuck. Daar aangekomen kan Max maar niet wennen aan het leven op de boerderij. Ondertussen beleven Max zijn achtergebleven vrienden hun eigen avontuur als Gidget het favoriete speeltje van Max verliest in een appartement dat vol zit met katten.

Na het spectaculaire financiële succes van de eerste Huisdiergeheimen-film uit 2016, kon een vervolg op deze productie van Illumination Entertainment natuurlijk niet uitblijven. De studio werd vooral bekend met hun Despicable Me-films en het is dan ook niet vreemd dat de hier gepresenteerde wereld nagenoeg identiek is. Regisseur van dienst is opnieuw Chris Renaud is, die niet alleen de regie van de eerste film al op zich nam, maar eerder ook tekende voor de regie van onder andere de twee Despicable Me-films. Gelukkig houden de overeenkomsten daar een beetje op. Zo draait de film niet om de bijfiguren, zoals in Despicable Me, en hebben mensen geen echte rol in de film. Net als bij de eerste film wordt dit natuurlijk ondersteunt met een flinke scheut humor en een pakkende soundtrack.

Wie na de eerste film zat te wachten op meer, komt met deze film volledig aan zijn trekken. Vernieuwend is het allemaal niet, maar het is allemaal weer flink energiek en dat redt uiteindelijk de film. Dat gezegd hebbende zal de doelgroep hier overigens maling aan hebben, maar als meekijkende volwassene verlang je toch wat meer. Het is hier dat Illumination nog maar eens laat zien waarin zij verschillen van bijvoorbeeld Pixar, een maatschappij die de volwassene wel keer op keer kan bekoren door dubbele en verborgen boodschappen in hun films. Kort gezegd kunnen we dan ook constateren dat we hier feitelijk weinig meer voorgeschoteld krijgen dan een gezinsuitbreiding en een tijdelijke nieuwe omgeving die voor de nodige avonturen zorgen.

Qua herkenbaarheid is het in elk geval leuk dat zowel de internationale stemmencast als de Nederlandse bijna volledig mochten terugkeren voor dit vervolg. Dit overigens met uitzondering van Max, die in de internationale versie dit keer is ingesproken door Patton Oswalt. Hij neemt hier het stokje over van Louis C.K., die flink in opspraak raakte tijdens de #MeToo-discussie. Op het Nederlandse audiospoor horen we opnieuw Fedja van Huêt. Toch zijn zij geen partij voor Kevin Hart, die de show steelt als het gestoorde konijn Sneeuwbal, hij vindt in de Nederlandse versie zijn evenknie in de al evenveel stuiterende Jandino Asporaat. Het zorgt ervoor dat ook dit vervolg opnieuw zeer genietbaar is, vooral voor de jongere doelgroep.

Extra’s: Naast de film is er ruimte voor het nodige aan bonusmateriaal, zowel op de 4K disc als de bijgesloten Blu-ray.
· Mini Movies (07:53) Een tweetal mini-movies, te weten Minion Scouts en Super Gidget.
· The Making of the Mini Movies (04:59) Een kleine uiteenzetting van alle uitdagingen die kwamen kijken bij de productie van de twee shorts.
· Deleted Scenes (02:19) Een viertal verwijderde scènes; Wake Up, Duke Explores the Farm, Snowball in Training en Secret Confessions, waarvan twee zelfs nog incomplete animatie bevatten.
· A Tapestry of a Tail: The Making Of (07:00) Een korte, maar toch breed opgezette making of. Er wordt dieper in gegaan op de belangrijkste verhaallijnen en op het proces van de totstandkoming van de sequel.
· How to Draw (07:40) Eric Favela, Head of Story, neemt de kijkers mee om stap voor stap Max, Snowball en Chloe te tekenen.
· Frame by Frame: How to Make a Flip Book (04:25) Aan de hand van wederom Favela wordt getoond hoe je zelf een flip book kan maken.
· Character Pods (16:40) Duik dieper in je favoriete personages als de stemacteurs je meenemen in het door hun ingesproken karakter.
· My Buddy and Me (03:28) Cast en crew introduceren hun eigen huisdieren.
· The Further Adventures of Captain Snowball (06:32) Een interactief avontuur rond het populaire personage Snowball.
· Pets with Jobs: A Documentary (07:10) Een blik op enkele dieren die een dienst bewijzen aan anderen.
· A Party Fit for a Pet (07:19) Met behulp van stop motion animatie, is dit een stap voor stap gids om een leuk feestje te bouwen voor jouw huisdier.
· Relax the Cat: The Secret Life of Pets Massage (04:21) Dana Carvey, Bobby Moynihan, Lake Bell en dierenmassage therapeut Amber Lockspeiser laten de kijkers zien hoe ze zijn of haar huisdier kunnen masseren.
· Pops’ Puppy Training School with Kevin Hart (02:28) Hart probeert op zijn kenmerkende komische wijze een puppy zover te krijgen om diverse activiteiten te voltooien.
· Production Pets (05:56) Een lading aan foto’s met dieren die het goed deden bij de makers van de film.
· Pets Yule Log (02:13) Diverse dieren uit de film vliegen links en rechts over het scherm.
· Lyric Videos (04:40) Een tweetal muziekvideo’s met meezingmogelijkheden, te weten Panda en It’s Gonna Be A Lovely Day.

The Secret Life of Pets 2 / Huisdiergeheimen 2 4K is een herhaling van zetten, die ondanks weinig vernieuwing zijn doelgroep zeker een groot plezier zal doen. Animatie en stemmencast zijn weer voldoende, maar het verloop is allemaal vrij voorspelbaar. Het is eigenlijk hetzelfde als dat we eerder al zagen met de Despicable Me-films. Het maakt dan ook dat maker Illumination Entertainment vooral qua financieel succes de strijd aan kan gaan met Pixar en Disney, want inhoudelijk schieten de films gewoonweg flink tekort. Toch is het eigenlijk maar de vraag of dit wel de ambitie van Illumination is, want ook hier ligt de beoogde jonge doelgroep er soms weer erg dik op. Daarnaast ligt de lat flink hoog. Toch staat dit alles een vermakelijk avontuur niet in de weg, dat vooral de jongere doelgroep zeker zal weten te bekoren. Het lijkt, gezien het grote financiële succes, een kwestie van tijd dat we een nieuw vervolg tegemoet mogen zien.

Met dank aan Triple P Entertainment en Universal Pictures Home Entertainment voor het recensie-exemplaar.

4 november, 2019

Beoordeling

Film
Extra
Eindcijfer

Bol.com

[bol_product_links block_id="bol_5dbeef2d442df_selected-products" products="9200000114917400,9200000114917370,9200000114342754,9200000114917383,9200000114917406,9200000114917410" name="Bol.com" sub_id="" link_color="003399" subtitle_color="000000" pricetype_color="000000" price_color="CC3300" deliverytime_color="009900" background_color="FFFFFF" border_color="D2D2D2" width="250" cols="1" show_bol_logo="0" show_price="1" show_rating="1" show_deliverytime="1" link_target="1" image_size="1" admin_preview="1"]

Trailer