Jumanji: The Next Level 4K

Informatie

RegieJake Kasdan
Jaartal2019
Releasedatum29-05-2020
Speelduur123 minuten
DistributeurSony Home Entertainment
CastDwayne Johnson, Jack Black, Kevin Hart, Karen Gillan, Morgan Turner, Nick Jonas, Awkwafina, Madison Iseman, Ser’Darius Blain, Danny Glover & Danny DeVito

Na hun hachelijke avontuur in de wereld van Jumanji proberen de studenten Spencer, Martha, Bethany en Fridge de draad weer op te pakken. Spencer worstelt echter erg met zijn leven als arme student en verlangt weer naar een nieuw avontuur waarin hij in de gedaante kan kruipen van de stoere professor Bravestone. Als Spencer vermist raakt, weten zijn vrienden al snel wat er aan de hand is. Helemaal als ze ontdekken dat Spencer de spelcomputer met het spel Jumanji nooit heeft weggegooid. Het enige dat ze kunnen doen om hun vriend te redden is zich wederom wagen aan een nieuw avontuur in de wereld van Jumanji, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan! Niet alleen de studenten worden namelijk de spannende wereld ingezogen, ook de opa van Spencer en diens voormalige beste vriend doen plots mee met het avontuur! Bovendien is de wereld van Jumanji niet meer hetzelfde als de vorige keer en dus moeten de studenten hun krachten weer bundelen als hun oude vertrouwde avatars om ook dit keer weer heelhuids uit de wereld van Jumanji te kunnen terugkeren.

Het mag gerust de grootste verrassing genoemd worden van de kerstperiode in 2017: Jumanji: Welcome to the Jungle. Het vervolg op de film uit 1995 waarin wijle Robin Williams de hoofdrol speelde, wist een monsterscore neer te zetten aan de wereldwijde boxoffice die bijna opliep tot de magische grens van 1 miljard Dollar. Volledig terecht overigens, want de film zat wel degelijk goed in elkaar en wist het bordspel uit de eerste film een fijne nieuwe impuls te geven. Geen gekke gedachte dus van studio Sony Pictures om dat succes nogmaals te herhalen en dus werd de productie voor weer een nieuwe Jumanji-film al snel in de steigers gezet. Maar krijgen we dan wederom een nieuwe en originele draai aan het aloude concept of vooral meer van hetzelfde?

Helaas is dit nieuwe Jumanji-avontuur vooral meer van hetzelfde. In Jumanji: The Next Level, zoals dit vervolg in zijn geheel heet, zijn het wederom dezelfde avatars, wederom dezelfde studenten die in het spel belanden en staat er wederom hetzelfde op het spel. Daarmee is The Next Level een vrij gemakkelijk vervolg door de kijker vooral meer van hetzelfde te geven dat de vorige keer ook zo goed leek te bevallen, maar gelukkig doen de makers wel degelijk een paar aanpassingen om nog enigszins fris voor de dag te komen. Al lukt het ze niet altijd om die vernieuwing de hele film vol te houden. Zo belanden de studenten bijvoorbeeld niet allemaal in hetzelfde lichaam als de vorige keer. Helemaal niet nu ook de twee oude knarren Danny DeVito en Danny Glover in het spel worden meegezogen waardoor iedereen een ander karakter krijgt om het spel mee te spelen. Dikke fun dus dat Dwayne Johnson nu moet spelen alsof hij een man van dik in de tachtig is, maar de makers durven het niet aan om dat de volledige speelduur vast te houden. Een gemiste kans.

Jumanji: The Next Level is sowieso helaas een aaneenschakeling van gemiste kansen. Daar waar het vorige deel nog dappere pogingen ondernam voor iets nieuws, speelt dit vervolg vooral op de automatische piloot. Dat is aan de ene kant natuurlijk erg zonde, maar aan de andere kant ook begrijpelijk. Het vorige deel scoorde als een trein en dus is het logisch dat er zoveel mogelijk vertrouwds terugkeert om de liefhebber een plezier te doen. Jumanji: The Next Level is dus zeker geen slechte film, helemaal niet voor fans van het vorige avontuur, maar erg bijzonder wordt het nergens. Wat overblijft is een film die zeker zijn volle speelduur weet te vermaken. Helemaal in tijden waarin we allemaal nou net dat beetje extra ontspanning kunnen gebruiken.

Extra’s: Op de 4K-disc zelf zijn geen extra’s te vinden, maar door de toevoeging van de Blu-ray-schijf in deze uitgave kan de liefhebber toch zijn hart ophalen met een hele rits aan leuke toevoegingen.
· Gag Reel (05:21) De welbekende humoristische momenten op de set.
· Body Swapping: Snapping into Character (05:30) De acteurs over het aannemen van de eigenschappen van nieuwe personages.
· Back Together: Reuniting the Cast (04:05) De castleden praten over de band die ze sands de vorige film hebben opgebouwd.
· Level Up: Making Jumanji: The Next Level (13:33) Uiteraard mag ook de welbekende making of niet ontbreken op de schijf met een korte blik op het maken van de film.
· Creating the Scene (06:45) Het proces dat komt kijken bij het maken van een tweetal ingewikkelde scenes.
· Rhys Darby Wants to Jingle (02:22) De Jumanji-acteur pleegt wat telefoontjes om een dansvoorstelling op poten te zetten.
· Awkwafina Cat Burglar (01:43) De actrice vertelt op komische wijze over haar karakter.
· NPC Confessions: Jurgen the Brutal (03:06) Het karakter van Jurgen praat over zijn eigen successen in de wereld van Jumanji.
· Grow Up (01:06) Acteur Danny DeVito en Danny Glover trainen Dwayne Johnson en Kevin Hart om hen na te spelen.
· Telenova (01:07) De film op humoristische wijze op als Spaanse advertentie.
· Trick or Treat (01:16) Kevin Hart speelt een potje Trick or Treat bij Dwayne Johnson thuis.
· Select Scene Pre-Vis (4:54 & 4:28) Het opbouwen van de visuele effecten voor twee verschillende scenes uit de film: Zepplin Battle en Ostritch Chase.
· Previews: – Trailers van andere releases van Sony.

Jumanji: The Next Level 4K is precies dat wat je er van verwacht: Vooral meer van hetzelfde. Wederom keren de studenten terug in de digitale wereld van Jumanji en moeten ze wederom zien te overleven in een wereld vol met gevaren. Twist in het verhaal van dit vervolg op de hit uit 2017 is de toevoeging van de oude knarren Danny DeVito en Danny Glover die eveneens naar de wereld van Jumanji worden gezogen. Daarmee ligt de weg vrij voor een hoop grappen op leeftijd, Johnson als tachtigjarige zuurpruim is best grappig, maar helaas durven de makers met dat gegeven niet volgas te geven tot de eindstreep. Een gemiste kans, want daarmee is Jumanji: The Next Level vooral in grote lijnen eigenlijk precies hetzelfde geworden als zijn voorganger.

Met dank aan Sony Pictures Releasing en Weber Shandwick voor het recensie-exemplaar.

13 juni, 2020

Beoordeling

Film
Extra
Eindcijfer

Trailer