Jurassic World Camp Cretaceous – seizoen 2

Informatie

RegieLane Lueras, Dan Riba, Zesung Kang, Michael Mullen & Eric Elrod
Jaartal2021
Releasedatum22-01-2021
Speelduur192 minuten
DistributeurNetflix
CastPaul-Mikél Williams, Jenna Ortega, Ryan Potter, Raini Rodriguez, Sean Giambrone, Kausar Mohammed, Jameela Jamil & Glen Powell

De vijf jongeren, Darius, Yasmina, Brooklynn, Kenji en Sammy, zitten nog steeds vast op het eiland Isla Nublar nadat de Indominus Rex uit zijn verblijf is ontsnapt en Jurassic World volledig op zijn kop zette. Hun missie om de laatste boot naar het vaste land te halen is mislukt, waardoor ze als laatste overlevenden zijn achtergebleven. Ze denken hun redding gevonden te hebben als ze op het idee komen om een seinbaken in te schakelen, maar hoe doe je dat als de stroom in het complete park is uitgevallen en de dinosauriërs nog steeds vrijelijk rondlopen? Toch gloort er hoop aan de horizon als ze ontdekken dat er nog meer mensen in het park zijn achtergebleven en ze eindelijk kunnen terugkeren naar het vasteland. Maar is dat ook echt zo? Zijn de overenthousiaste tiff en Mitch wel te vertrouwen of hebben ze andere motieven? De vijf vrienden zijn nog mee op elkaar aangewezen en als er meer gevaar dreigt dan de dinosauriërs om hen heen. Gelukkig kunnen ze rekenen op hulp uit onverwachte hoek.

In september vorig jaar verscheen het eerste seizoen van Jurassic World Camp Cretaceous, in het Nederlands beter bekend als Kamp Krijtastisch, op streamingdienst Netflix. Het was de eerste serie die zich afspeelt in de beroemde franchise, maar werd met gemengde gevoelens ontvangen. De serie was zeker vermakelijk, helemaal omdat je bekende scenes uit de film Jurassic World uit 2015 ditmaal ziet vanuit een ander perspectief, maar toch wordt er door de geanimeerde stijl duidelijk gemikt op een jongere doelgroep dan de films. Dat hoeft op zich geen probleem te zijn, maar voor fans van de films is dat uiteraard toch even slikken. Een serie met een meer volwassen vibe hoeft toch niet een heel groot probleem te zijn, toch? Inmiddels is het tweede seizoen te zien, al lijkt het er verdacht veel op dat het eerste seizoen simpel in tweeën is geknipt en we nu de rest kunnen aanschouwen. Daarmee is ook dit seizoen met zijn acht afleveringen weer wat aan de korte kant, maar goed.. Het kijkt daardoor, mede ook door de korte speelduur, wel weer lekker weg allemaal.

In Jurassic World Camp Cretaceous draait het nog steeds om de vijf tieners, van eentje namen we afscheid in het eerste seizoen, en hun zoektocht naar een mogelijkheid om van het eiland af te komen. Ditmaal heeft de groep zijn zinnen gezet op een veiligheidsbaken, maar blijkt al snel dat ze niet de enige zijn op het eiland. Nieuwe personages doen namelijk hun intrede en dat zorgt aan de ene kant voor een frisse impuls, wat moet je jongeren anders weer laten doen, maar zorgt er tegelijkertijd ook voor dat de serie wat clichématig begint aan te voelen. De twee personages, Tiff en Mitch, hebben namelijk niet de beste bedoelingen op het eiland en daarmee zijn ze niet de eerste in de franchise. Het helpt ook niet dat ze worden bijgestaan door het personage Hap; de zwijgzame jager die het stel begeleidt op het eiland. Iets wat we ook al vaker hebben gezien. Toch weten de makers aan dat personage nog een andere draai te geven en ligt de focus voornamelijk op de groep tieners waar het uiteindelijk allemaal omdraait.

Qua animatiestijl doet het tweede seizoen van Jurassic World Camp Cretaceous uiteraard niks nieuws onder de zon in vergelijking met het eerste seizoen. Wederom zien de dinosauriërs er beter geanimeerd uit dan de menselijke personages, maar grappig genoeg is er wel rekening gehouden met de duur dat de personages op het eiland zijn. Zo is de eerste uitgroei zichtbaar in het roze haar van het personage Brooklynn, waarmee de makers in ieder geval aantonen een bepaald gevoel voor detail te hebben. Toch is Jurassic World Camp Cretaceous nog steeds niet de ultieme serie geworden voor fans van de franchise, al blijft het leuk om bepaalde scenes van de film terug te zien in een ander perspectief. Zo speelt een aflevering zich af in de hoofdstraat van het park dat nog bezaaid is met de ravage die het gevecht tussen de T-Rex en de Indomnius Rex achterliet. Voor fans nog best een beetje smullen, maar voor de gemiddelde kijker zal het allemaal niet bijzonder interessant zijn.

Jurassic World Camp Cretaceous – seizoen 2 gaat op precies dezelfde voet verder als het eerste seizoen dat vorig jaar september op Netflix verscheen. De vijf jongeren doen nog steeds hun best om een manier te vinden om van het eiland af te komen, terwijl ze steeds dichter naar elkaar toe groeien. Om de boel enigszins fris te houden doen nieuwe personages hun intrede, maar dat komt de originaliteit van de serie niet bepaald ten goede. Gelukkig blijft de focus vooral op de groep jongeren liggen die met hun onderlinge verschillen proberen te overleven op het verwoeste eiland dat ooit Jurassic World was. Vooral liefhebbers van de franchise zullen nog wel wat lol beleven aan Jurassic World Camp Cretaceous door de vele verwijzingen, maar voor de gemiddelde kijker zal het allemaal, mede door de animatiestijl, niet bijzonder interessant zijn om te gaan kijken. Alleen voor de liefhebber dus. Of stoere kinderen.

12 februari, 2021

Beoordeling

Film
Eindcijfer

Trailer