Jurassic World Camp Cretaceous – seizoen 3

Informatie

RegieLane Lueras, Dan Riba, Zesung Kang, Michael Mullen & Eric Elrod
Jaartal2021
Releasedatum21-05-2021
Speelduur220 minuten
DistributeurNetflix
CastPaul-Mikél Williams, Jenna Ortega, Ryan Potter, Raini Rodriguez, Sean Giambrone, Kausar Mohammed, Jameela Jamil & Glen Powell

Hulp lijkt maar niet te komen voor de vijf jongeren die, sinds de teloorgang van Jurassic World, vastzitten op Isla Nublar. Darius, Yasmina, Brooklynn, Kenji en Ben besluiten om een vlot te bouwen om het vasteland van Costa Rica te bereiken, maar die poging strandt al snel. Gelukkig blijkt er een luxe jacht achtergebleven te zijn in één van de havens van het park, waarmee ze van het eiland af zouden kunnen komen. Terwijl ze zich voorbereiden op een veilig reis naar huis, dreigt er echter een nieuw gevaar. Tijdens hun zoektocht naar spullen die ze voor hun reis op zee kunnen gebruiken, komen ze er achter dat het geheimzinnige E750-project, waarover ze informatie vonden in de spullen van voormalig hoofd-wetenschapper Dr. Wu, is ontsnapt. Onzeker over wat het onbekende project precies inhoudt, proberen ze zich staande te houden op het eiland vol gevaren. Maar door de onbekende dreiging van het E750-project lijkt dat moeilijker dan ook. Helemaal als er, op de vooravond van hun uitvlucht van het eiland, een nieuwe verrassing opduikt die de groep zal opsplitsen. De veilige weg naar huis lijkt zich steeds verder van de groep jongeren te verwijderen.

Netflix stoomt lekker door met haar animatie-serie die zich in het universum van Jurassic World/Park afspeelt. Ging het tweede seizoen begin van dit jaar in premiere, inmiddels is ook het derde seizoen bij de streamingreus te vinden. Wel lijkt het er op dat er gestaag wordt toegewerkt naar een einde. Niet zo heel gek ook, want hoelang houdt je het concept fris van zes jongeren die vastzitten op een eiland gevuld met dinosauriërs? De makers zijn zich wel degelijk bewust van dat vraagstuk, want ze komen met een hoop nieuwe inzichten om de boel wederom te kunnen rekken met tien verse afleveringen. Twee meer zelfs dan de vorige twee seizoenen. Toch is enige slijtage wel degelijk voelbaar als de jongeren zich voor de zoveelste keer in de nesten werken en weer op miraculeuze wijze weten te ontsnappen waarbij het geluk in de vorm van toeval meer dan eens om de hoek komt kijken.

Toch blijft de serie prima kijkvoer voor wie de films een warm hart toedraagt. Niet in de laatste plaats door de prachtige soundtrack van John Williams die ook in de serie meer dan eens de kop opsteekt en toch weer voor dat ene kippenvel-momentje weet te zorgen. Maar er is meer nodig om de Jurassic Park-liefhebber te bedienen en daar is in dit derde seizoen meer dan eens aandacht aan besteed. Ditmaal zien we namelijk veel terug van het oorspronkelijke park en dat levert een feest der herkenning op. Zo spelen bepaalde scenes zich af in het oeroude bezoekerscentrum dat er nog steeds als een ravage bijligt sinds de T-rex het betrad in de film uit 1993. Zelfs de steigers zijn aanwezig en ook de restanten van het gigantische fossiel dat in het midden prijkte liggen nog steeds her en der verspreidt. Zelfs de keuken heeft een prominente rol gekregen al moet gezegd worden dat de makers op dit punt wel een beetje doorslaan om vooral een vorm van nostalgie aan te boren. Dat er wederom een dino zijn hete adem moet uitblazen tegen het ronde raampje had best achterwege gelaten kunnen worden.

Maar er is meer voor de liefhebber in dit derde seizoen van Jurassic World Camp Cretaceous want ook, het toch iets mindere, Jurassic World: Fallen Kingdom komt aanbod in de serie. Voor wie zich nog de openingsscene met de T-Rex en Mosasaurus kan herinneren: hij zit ook in de serie, maar dan vanuit het perspectief van de jongeren. Het zet bepaalde acties van de film in ieder geval in een ander daglicht, waarmee de serie nog meer verbonden raakt met de films. Zelfs als er bekend personage uit de films zijn opwachting maakt. Toch is het de vraag of we ooit de menselijke versies van één van de jongeren gaan zien in de films, maar het volgend jaar te verschijnen Jurassic World: Dominion biedt uiteraard uitkomst. Het zou een leuke knipoog zijn naar de fans die de serie met liefde hebben gekeken.

Jurassic World Camp Cretaceous – seizoen 3 weet net iets beter in de smaak te vallen dan de vorige twee seizoenen. De makers zijn zich degelijk bewust van het feit dat herhaling op de loer ligt, maar weten daar gelukkig creatief mee om te gaan. Wederom zien we de zes jongeren een poging doen om van het eiland af te komen, maar dat gaat uiteraard niet zonder slag of stoot. Helemaal niet als er een nieuw soort dino opduikt die het eiland er weer net een stukje gevaarlijker op maakt. De serie Jurassic World Camp Cretaceous wordt met dit seizoen prima afgesloten, al blijft de deur voor een eventueel vierde seizoen zichtbaar nog op een kiertje. Maar misschien zien we het resultaat van dat kiertje wel in het volgend jaar te verschijnen Jurassic World: Dominion waarmee de films en de serie nog meer met elkaar verbonden worden. Het zou in ieder geval een toffe hand toereiking zijn naar de fans die van de serie hebben genoten.

10 juni, 2021

Beoordeling

Film
Eindcijfer

Trailer