Kidnap

Informatie

RegieLuis Prieto
Jaartal2015
Releasedatum31-12-2017
Speelduur94 minuten
DistributeurDutch Filmworks
CastHalle Berry, Lew Temple, Malea Rose & Robert Walker

Karla heeft het druk als alleenstaand moeder en met haar baan als serveerster. Om wat extra tijd door te brengen met haar zoontje Frankie, besluit ze een middag vrij te nemen om hem te trakteren op een dagje pretpark. Maar wat begint als een gezellige dag, mondt al snel uit in een levensgevaarlijk kat en muis spel als Frankie op brutale wijze wordt ontvoerd. Karla ziet haar zoontje nog net meegenomen worden in een blauwe auto en twijfelt geen moment om de achtervolging in te zetten. Maar zonder telefoon of andere hulp lijkt de situatie steeds uitzichtlozer te worden. Lukt het Karla om in haar eentje haar zoontje te redden?

De carrière van actrice Halle Berry kreeg een flinke boost door rollen in succesvolle films als X-Men, Swordfish en de Bondfilm Die Another Day en ze schopte het in 2001 zelfs tot Oscarwinnares door haar glansrol in Monster’s Ball. En toen? Toen bleef verder succes helaas uit en tekende ze voor de ene flop naar de andere zoals Cloud Atlas en Perfect Stranger en met Catwoman als onwaarschijnlijk dieptepunt. Of kan het wellicht nog slechter dan haar vertolking als één van de slechteriken van Batman waar ze tevens een Raspberry voor in ontvangst mocht nemen? Kidnap, die ruim twee jaar op de planken lag door financiële problemen bij de productiemaatschappij, komt aardig in de buurt.

Kidnap is een vreemde film en dat is niet bedoelt als positief punt. De film zit vol onlogische keuzes en wendingen dat het moeilijk kiezen is om er een paar te noemen om het punt precies duidelijk te maken. Maar laten we een poging doen om te kunnen omschrijven waarom Kidnap een bijzonder slechte film is geworden die niet voor niets slecht in de smaak viel bij critici en publiek. Het grootste struikelblok van de film is in ieder geval dat het, zijn volledige speelduur, maar niet lijkt te kunnen kiezen welk genre het precies wil bedienen. De ene keer moet de ontvoering doorgaan voor een drama, vervolgens lijkt de boel weer te kantelen naar een actiefilm om uiteindelijk toch de overstap te maken naar een thriller. Klinkt verwarrend? Dat geeft niet, want dat is Kidnap dan ook in al zijn vezels.

Maar er is dus veel meer mis met de wraakfilm (Ja, dat is het ook nog) van regisseur Luis Prieto. Scenes worden tot het onnodige uitgerekt met bijpersonages die een achtergrond mee lijken te krijgen om vervolgens niet meer terug te keren, oliedomme keuzes ten overvloede, Halle Berry die constant hardop zegt wat ze op dat moment doet of wenst en een verschrikkelijk en tenenkrommende oneliner in de finale om de boel op lachwekkende wijze compleet te maken. Moeten we nog even doorgaan? Want in dat geval mag die matige cinematografie en clichématige soundtrack ook zeker niet onbenoemd blijven. Nee, zoals je kunt lezen valt er bijzonder weinig te genieten van Kidnap en valt heel goed te verklaren waarom de film zolang op de plank is blijven liggen. Of waarom de productiemaatschappij financiële problemen ondervond met deze productie. Het was in ieder geval geen verkeerde gedachte geweest om de film op de plank te laten liggen. Het had Halle Berry in ieder geval de zoveelste flop op haar cv kunnen besparen.

Extra’s: De uitgave op Blu-ray moet het doen zonder toevoegingen en kent enkel een paar trailers van andere films die Dutch Filmworks eveneens uitbrengt. Daarnaast is er ook geen moeite genomen om de film te voorzien van een menu.

Kidnap is het zoveelste pijnlijke dieptepunt in de carrière van actrice Halle Berry. De film doet eigenlijk alles verkeerd wat er verkeerd gedaan kan worden en dat is aan de film af te zien. Een duidelijke richting ontbreekt, er zijn tal van scenes die weinig tot niks toevoegen en er worden oliedomme keuzes gemaakt in het redden van de ontvoerde jongen dat het al snel irritant op de zenuwen begint te werken. Het maakt Kidnap, die met zijn 95 minuten nog steeds als veel te lang aanvoelt, een film die eigenlijk op de plank had moeten blijven liggen zoals hij al sinds 2015 deed. De film zal waarschijnlijk weinig mensen kunnen bekoren.

Met dank aan Dutch FilmWorks voor het recensie-exemplaar.

6 februari, 2018

Beoordeling

Film
Eindcijfer

Bol.com

[bol_product_links block_id="bol_5a7175164563f_selected-products" products="9200000055108970,9200000055108964" name="Bol.com" sub_id="" link_color="003399" subtitle_color="000000" pricetype_color="000000" price_color="CC3300" deliverytime_color="009900" background_color="FFFFFF" border_color="D2D2D2" width="250" cols="1" show_bol_logo="0" show_price="1" show_rating="1" show_deliverytime="1" link_target="1" image_size="1" admin_preview="1"]

Trailer