Killing Eve – seizoen 3

Informatie

RegieTerry McDonough, Miranda Bowen, Shannon Murphy en Damon Thomas
Jaartal2020
Releasedatum11-11-2020
Speelduur337 minuten
DistributeurUniversal Pictures Home Entertainment
CastSandra Oh, Jodie Comer, Fiona Shaw, Raj Bajaj, Turlough Convery, Sean Delaney en Kim Bodnia

De wanhoop nabij, proberen Eve en Villanelle de draad van hun levens zonder elkaar weer op te pakken. Villanelle leeft in de waan dat zij Eve gedood heeft en haar doelloosheid maakt haar levensgevaarlijk. Ondertussen blijkt dat Eve de schietpartij heeft overleefd en zich zelfs verbergt onder de neus van Villanelle, dat terwijl ze zichzelf wijsmaakt dat ze niet gevonden wil worden en niets meer met Villanelle te maken wil hebben. Dat verandert als een oud collega tijdens het onderzoek naar Villanelles’ werkgever op mysterieuze wijze om het leven komt. De twee worden weer aan elkaar verbonden en dit keer eist hun wederzijdse obsessie een zo mogelijk nog zwaardere tol.

Het eerste seizoen van Killing Eve bood een aangename verrassing van de hand van de veelgeprezen showrunner Phoebe Waller-Bridge. De serie is gebaseerd op de Codename Villanelle-novelles van auteur Luke Jennings en nog voor het eerste seizoen in première ging werd er al begonnen met het werk aan het tweede seizoen. Een seizoen waarvoor Waller-Bridge overigens het stokje van showrunner heeft overgedragen aan Emerald Fennell. Het stokje ging daarmee van vrouw op vrouw, en dat wordt bij dit derde seizoen herhaalt door het stokje door te geven aan de Britse schrijfster en actrice Suzanne Heathcote. Het eerste wat zij doet is zorgen voor wat aanknopingspunten, Eve en Villanelle zijn namelijk aan het eind van het tweede seizoen flink uit elkaar gedreven.

De twee vrouwen zijn net als in de voorgaande seizoenen de belangrijkste pilaren in dit kat-en-muis spel. Eve Polastri wordt hierbij opnieuw gespeeld door Sandra Oh en zij krijgt op een heerlijke manier tegenspel van Jodie Cormer. Waar de twee in het vorige seizoen amper los van elkaar op het beeld verschenen, wordt hier teruggegrepen naar de opbouw van het eerste seizoen. Juiste door de schaarste komen de momenten dat ze elkaar wel treffen weer een stuk beter tot hun recht. Verder zien we dit seizoen een kant van Villanelle die we nog niet eerder gezien hebben, eentje die veel persoonlijker en emotioneler wordt en ook dit werkt verfrissend. Zij worden bijgestaan door Fiona Shaw als Eves’ voormalige werkgeefster en Yuli Lagodisnky als de puberdochter van Villanella’s raadgeven Konstantin, welke opnieuw wordt gespeeld door Kim Bodnia.

Dit seizoen pikt de draad op waar het vorige seizoen eindigde; Villanelle leeft een wat doelloos bestaan, waarbij zij in de waan is dat zij Eve heeft vermoord. Eve op haar beurt wil na haar herstel even niets meer met de jacht op Villanelle te maken hebben. Uiteraard kruipt het bloed waar het niet gaan kan en gebeurt al snel het onvermijdelijke. Meer nog dan bij het tweede seizoen voelt dat hier als een kunstmatige ingreep om de twee maar weer bij elkaar te brengen. Daar draait natuurlijk de gehele serie om, maar het voelt allemaal wat geforceerd en het duurt even voor je er weer lekker in zit. Wel poogt Heathcote om dit seizoen, meer dan zijn voorganger, te verbinden aan het eerste seizoen. Zo wordt er geprobeerd om onbeantwoorde vragen te beantwoorden en vooral ook meer kracht te zetten achter de motieven van Villanelle’s mysterieuze opdrachtgevers.

Extra’s: Verspreidt over de 2 disc zijn een aantal korte achter de schermen featurettes terug te vinden. De speelduur is erg beperkt en de titels dekken de lading volledig. Beelden van dit seizoen worden afgewisseld met interviews met cast en crew.
· Dasha (03:08)
· Konstantin’s World (03:06)
· Meet the Team (03:08)
· The Bitter Pill (03:07)
· The Family Home (03:08)
· The Locations (03:08)
· The Psychology of a Killer (03:07)
· The Spice Kill (03:08)

Killing Eve – seizoen 3 worstelt met de naweeën van een lastig tweede seizoen, maar vindt zichzelf uiteindelijk op een verdienstelijke wijze opnieuw uit. Met opnieuw acht aflevering is dit seizoen prettig kort, al wordt er in de eerste aflevering(en) wel even de tijd genomen om wat fouten van het tweede seizoen recht te zetten. Hier zijn soms wat kunstgrepen voor nodig, maar het zorgt er wel voor dat het vervolg van dit seizoen weer een stuk aangenamer is. Zo wordt er teruggegrepen op de aantrekkingskracht van het eerste seizoen en ook dit seizoen kent weer een heerlijke cliffhanger, die ons direct lekker maakt voor het reeds aangekondigde vierde seizoen. Na Phoebe Waller-Bridge, Emerald Fennell en Suzanne Heathcote is Laura Neal daarvoor aangetrokken als showrunner en dit seizoen zal in de loop van volgend jaar te zien zijn.

Met dank aan Day One MPM en Universal Pictures Home Entertainment voor het recen

21 november, 2020

Beoordeling

Film
Extra
Eindcijfer

Trailer