Kingsman: The Golden Circle 4K

Informatie

RegieMatthew Vaughn
Jaartal2017
Releasedatum24-01-2018
Speelduur141 minuten
Distributeur20th Century Fox Home Entertainment
CastTaron Egerton, Colin Firth, Julianne Moore, Mark Strong, Pedro Pascal, Channing Tatum, Jeff Bridges en Elton John

Er is inmiddels een jaar verstreken sinds Eggsy Unwin en de geheime organisatie van Kingsman de wereld hebben gered van de neurologische aanval door Richmond Valentine. Sindsdien heeft hij de titel Galahad van zijn overleden mentor Harry Hart overgenomen en woont hij samen met Tilde, de kroonprinses van Zweden. Terwijl Eggsy voor een schoonfamilie bezoek in Zweden is, wordt het hoofdkwartier van Kingsman vernietigd en iedere geheim agent in Groot-Britannië geëlimineerd. Als enige overlevende agenten volgens Eggsy en Merlin een noodprotocol die hen naar een geheime Amerikaanse organisatie leidt met de titel Statesman. De Statesman zijn een bijna vergeten bondgenoot die vanuit Kentucky opereert met zijn eigen typisch Amerikaanse manier van doen. Hun kracht en verstand wordt tot het uiterste getest en samen zullen ze de strijd aan moeten gaan met een meedogenloze gemeenschappelijke vijand.

Kingsman: The Secret Service was in 2014 een verrassend groot succes. Regisseur Matthew Vaughn, die eerder Stardust, Kick-Ass en X-Men First Class maakte, gaf een satirisch en komische draai aan de klassieke spionagethriller. Het speelt veelal leentjebuur bij de James Bond franchise, terwijl het zich daarvan ook weer weet te onderscheiden door er een dosis extreme absurditeit in te gooien. Dit tweede deel doet daar nog een klein schepje bovenop, met nog meer krankzinnigheid en nog minder logica. Tijdens de opening heeft Vaughn zichtbaar plezier in het trotseren van de kijkers’ verwachtingen. Doorgaans pakken we de draad weer op waar de gebeurtenissen uit de eerste film eindigde, of wordt de expositie gegeven aan de nieuwe schurk die aan het hoofd staat van een criminele organisatie. In plaats daarvan krijgen we een grote cartooneske openingssequentie waarbij we lange tijd in het ongewisse blijven wat betreft het plot.

Om iets anders te verwachten dan complete absurditeit in een vervolg die gebaseerd is op een fantasierijke grafische roman, zou belachelijk zijn, vooral ook vanwege de bombastische opening. In deze films draait het om plezier in de krankzinnigheid van spectaculaire gevechten, explosies en rondvliegende kogels. Te midden van deze chaos behoort een denkbeeldig crimineel meesterbrein waardoor onze held het werkelijke vooruitzicht heeft om te falen in het redden van de wereld. Iemand met het charisma om een ingewikkeld en duister pervers plot uit te werken tot een unieke misvorming. Gelukkig is daar Julianne Moore als Poppy Adams, de leider van ’s werelds grootste drugs kartel. Haar karakter is een ziekelijk zonnig en altijd grijnzende genie met een voorliefde voor Americana uit de jaren 50 en voor Elton John. Moore overtreft Samuel L. Jackson moeiteloos als hoofd schurk, vooral als ze een hamburger bakt uit vers vlees van haar vijanden.

In “The Golden Circle” is het de kwaadaardige charme van Moore die een slim plan bedenkt, om de Kingsman te ruineren. Samen met Merlin (Mark Strong) reist Eggsy (Taron Edgerton) naar de VS om een samen te werken met een ander geheim bureau, die verborgen wordt onder een whisky brouwerij in Kentucky. Hier ontmoeten we een ander ensemble van cartooneske super spionnen onder leiding van een (zoals altijd) brommende Jeff Bridges die bevelen geeft aan gadget goeroe Halle Berry, feestbeest Channing Tatum en een lasso zwaaiende Pedro Pascal. Bij vlagen voelt de film als een opgeblazen en episodisch avontuur die van het ene avontuur in de andere springt, maar Vaughn houdt het tempo hoog en geeft Eggsy voldoende ruimte om te groeien als karakter. Golden Circle is een leuke follow-up van Secret Service in exact dezelfde stijl die nog meer over-the-top gaat.

Extra’s (op de standaard blu-ray disc):
• Kingsman: Inside the Golden Circle (01:57:13) Een collectie van negen featurettes die werkelijk alle aspecten van de productie belichten, van postproductie tot de finale.
• Zwarte Taxi Chaos (12:49) Een leuke blik op het filmen van de spectaculaire openingsscène.
• Kingsman Archieven: Een foto galerij en concept arts van tijdens de productie.
• Bioscooptrailers

Kingsman: The Golden Circle is een waardige opvolger van de verrassende spionagethriller uit 2014. De film gooit ons direct in het midden van de actie, van waaruit langzaam duidelijk wordt wat er met onze helden van de Kingsman aan de hand is. Taron Edgerton en Mark Strong hernemen hun rollen in een vervolg op een actieavontuur die grossiert in absurditeit en over-the-top frivoliteit, terwijl ze ondersteuning krijgen van nieuwe spionnen Channing Tatum, Pedro Pascal, Halle Berry en Jeff Bridge. Samen gaan ze het gevecht aan tegen charmante en heerlijk sinistere Julianne Moore. Het lijkt niet de vraag óf er een tweede vervolg zal gaan komen, maar eerder wanneer deze komt. The Golden Circle heeft niet de komische en satirische magie van het eerste deel maar vanwege Edgerton en de rest van de cast is het alsnog een zeer amusante sequel.

Met dank aan Team Lewis en 20th Century Fox Home Entertainment voor het recensie-exemplaar.

26 januari, 2018

Beoordeling

Film
Extra
Eindcijfer

Bol.com

[bol_product_links block_id="bol_5a6888b808b1b_selected-products" products="9200000083109966,9200000083109946,9200000083109699,9200000039499866,9200000039499864" name="Bol.com" sub_id="" link_color="003399" subtitle_color="000000" pricetype_color="000000" price_color="CC3300" deliverytime_color="009900" background_color="FFFFFF" border_color="D2D2D2" width="250" cols="1" show_bol_logo="0" show_price="1" show_rating="1" show_deliverytime="1" link_target="1" image_size="1" admin_preview="1"]

Trailer