Knock Knock
Evan Webber is een architect die samen met zijn vrouw en twee kinderen in een prachtig huis in Californië woont. Als zijn gezin een weekendje naar het strand gaat, besluit Evan om thuis te blijven om in alle rust te kunnen werken. ’s Avonds als het hard regent is Evan onder het genot van muziek bezig aan een project. Dan wordt er plotseling op de deur geklopt en als Evan gaat kijken staan er twee mooie meiden voor de deur. Ze zijn doorweekt, verdwaald en willen graag even opwarmen en zijn telefoon gebruiken. Evan laat de onschuldig uitziende meiden binnen, maar al snel slaat de sfeer compleet om.
In 2002 leverde Eli Roth zijn speelfilmdebuut af met het bloederige Cabin Fever. Drie jaar later verwierf hij echter pas echt bekendheid met Hostel en niet geheel verrassend volgde in 2007 dan ook het vervolg Hostel: Part II. Afgelopen jaar voegde de regisseur Knock Knock aan zijn oeuvre toe. Knock Knock heeft het label thrillerfilm opgespeld gekregen en moet het vooral hebben van seks en wreedheid. Laatstgenoemde uit zich onder andere in de vorm van chantage nadat Evan met de twee meiden het bed in is gedoken. Een wanhopige Evan concludeert hierna dat hij geen seks met hen wilde, maar dat de meiden dit juist met hem wilden. Dit gegeven zou kunnen leiden tot een goede film, maar helaas wordt Knock Knock nergens echt spannend of indrukwekkend.
Wat dat betreft is het, mede door Roth geschreven, script op bepaalde momenten te voorspelbaar en te ongeloofwaardig. Bepaalde scènes zijn zelfs gewoon tenenkrommend te noemen. Zo is volgens de meiden niemand in de wijk waarin Evan woont thuis. Ze geven aan dit te weten omdat ze elk huis op aanwezigheid van de bewoners gecheckt hebben. Het klinkt nogal onwaarschijnlijk dat niemand, behalve Evan, in een wijk thuis is. Ook staat op een gegeven moment de masseuse van Evan voor de deur. Ze ziet de meiden en merkt op dat de situatie uiterst merkwaardig is. De vrouw vertrekt echter zonder de vrouw van Evan in te lichten of verdere andere stappen te ondernemen. Het zijn scènes zoals deze die grote gaten opleveren in het verhaal.
In de hoofdrol zien we Keanu Reeves als Evan. We kunnen gerust zeggen dat Reeves zijn carrière al een tijdlang in een neerwaartse spiraal zit. In 2014 leek het er nog op dat hij de goede weg weer ingeslagen was met John Wick, maar helaas weet hij deze kleine opleving niet door te zetten met zijn rol in Knock Knock. Reeves speelt behoorlijk ongeïnspireerd en totaal ongeloofwaardig. Het lijkt er soms zelfs op dat hij zijn tekst van een autocue afleest. In de rollen van de twee mooie meiden, Genesis en Bell, zien we Lorenza Izzo en Ana de Armas. De acteerprestaties van beide dames zijn niet indrukwekkend en ze lijken vooral gecast te zijn vanwege hun uiterlijk. Opvallend detail is dat Izzo de vrouw is van Roth en dat zij eerder ook al de hoofdrol speelde in zijn film The Green Inferno. Wat De Armas betreft is Knock Knock haar debuut in een Amerikaanse film.
Extra’s: Voordat je in het hoofdmenu terecht komt, komen de trailers van Criminal Activities, Survivor en Dying of the Light voorbij. Eenmaal in het hoofdmenu aangekomen blijkt dat er geen film gerelateerde extra’s op de Blu-ray uitgave staan. Na het kijken van de film zit je hier ook niet op te wachten. Het uitblijven van verdere extra’s is dus absoluut geen gemis.
Knock Knock is een thrillerfilm die nergens spannend of indrukwekkend wil worden. De film is gewoonweg voorspelbaar en ongeloofwaardig. Het is zelfs zo erg dat bepaalde scènes tenenkrommend slecht zijn. De acteerprestaties van Reeves, Izzo en De Armas tillen de film helaas ook niet echt naar een hoger niveau. Vooral Reeves bakt er een potje van door ongeïnspireerd en ongeloofwaardig over te komen. Dit alles maken de film een hele rit om uit te zitten.
Met dank aan Dutch Filmworks voor het recensie-exemplaar.
Beoordeling
- Film
- Eindcijfer
Geef een reactie
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.