Kung Fu Panda 3

Informatie

RegieAlessandro Carloni en Jennifer Yuh
Jaartal2016
Releasedatum13-04-2016
Speelduur95 minuten
Distributeur20th Century Fox
CastJack Black, Bryan Cranston, Dustin Hoffman, Angelina Jolie, J.K. Simmons, Jackie Chan, Seth Rogen en Lucy Liu

Als meester Shifu de rol van leraar overdraagt aan Po, is deze naast verbaast vooral erg enthousiast. Dit enthousiasme wordt echter al snel minder als les geven niet zo makkelijk blijkt. Teleurgesteld in zichzelf keert hij terug naar zijn adoptievader terwijl hij onderweg Li Shan tegenkomt, eveneens een panda en naar al snel blijkt de biologische vader van Po. Als de twee besluiten om samen wat van de verloren tijd in te halen gaat Po met zijn vader mee naar het pandadorp. Daar horen ze dat de bovennatuurlijke slechterik Kai alle meesters hun chi heeft ontnomen en ook de vallei heeft aangevallen op zoek naar de leerlingen van Oogway. In een poging om Kai een halt toe te zetten komt Po voor de onmogelijke taak om de geheimen van chi meester te worden en het hele dorp te trainen tot een groep onverslaanbare Kung Fu Panda’s.

Na het succes van de eerste twee films kon een nieuw vervolg rond panda Po natuurlijk niet uitblijven. ‘Geheel volgens planning’, aldus Jeffrey Katzenberg van DreamWorks in 2010 nog voor het uitbrengen van het eerste vervolg. Het plan is namelijk om in totaal zes Kung Fu Panda-films uit te brengen. Met deze film zijn we dus pas op de helft. Al zal zoals altijd natuurlijk alles afhangen van het feit of de reeks financieel succesvol blijft. Voor deze derde film keert nagenoeg het volledige team van de tweede film terug. Zo staat opnieuw Jennifer Yuh Nelson aan het roer, al krijgt zij dit keer gezelschap van Alessandro Carloni. Niet dat Carloni nieuw is in het team, want hij was al betrokken bij het maken van het verhaal en als animatiesupervisor bij de eerdere films.

Ook in de stemmencast horen we de nodige bekende stemmen terug. Natuurlijk is Jack Black weer present om de stem van Po in te spreken, maar onder andere ook Angelina Jolie, Jackie Chan, Dustin Hoffman en Lucy Liu keren terug. Nieuw zijn Bryan Cranston als de biologische vader van Po en J.K. Simmons als de intimiderende Kai, beide twee sterke toevoegingen voor de film. Dat goed is nagedachte over de stemmencast en er niet zomaar een blik bekende namen is opengetrokken bleek natuurlijk al wel uit de sublieme (stem)casting van Jack Black. Daarnaast werd Mei Mei, het personage dat door Kate Hudson van stem is voorzien, compleet opnieuw geanimeerd nadat de in eerste instantie gecaste Rebel Wilson afhaakte. Dit puur om de animatie te doen passen bij de interpretatie die Hudson aan haar rol gaf.

De film opent gelijk al goed met het kenmerkende DreamWorks logo, voor de gelegenheid geheel in stijl met de film. Vervolgens wordt de kijker in hoog tempo een nieuw avontuur ingesleurd. Niks vernieuwends wellicht, maar opnieuw erg vermakelijk. Natuurlijk voert humor hierbij weer de boventoon en het blijkt dat niet alleen komedieacteurs als Jack Black en Seth Rogen hier raad mee weten. Ook zit de film meer nog dan in de eerdere films vol met wijze levenslessen voor de jongsten onder ons, waarnaast de film voor de ouders onder de kijkers tevens voor de nodige leuke praktijk voorbeelden (en soms zelfs een spiegel) zal zorgen. Waar een animatiefilm echter bij valt of staat is natuurlijk de animatie zelf en deze is wederom van het hoogste niveau. Zo heeft de afwisseling tussen 2D en 3D-animatie nog niks aan kracht ingeboet.

Kung Fu Panda 3 is opnieuw een fantastisch vormgegeven animatiefilm geworden, waarbij naast de animatie vooral ook weer de passende stemmencast opvalt. Natuurlijk wordt de reeks wat formulematig en is er weinig sprake van echte vernieuwing, maar dit derde deel is in elk geval een stap vooruit ten opzichte van het toch wat tegenvallende eerste vervolg. Of er na deze trilogie nog voldoende rek in de Panda-reeks zit voor nog drie films is nog maar de vraag, maar dit geslaagde derde hoofdstuk zorgt er in elk geval voor dat we kunnen terugkijken op een geslaagde trilogie en men een vierde avontuur met open armen zal ontvangen.

12 april, 2016

Beoordeling

Eindcijfer

Trailer