DC’s Legends of Tomorrow – seizoen 2

Informatie

RegieDermott Downs, Michael Grossman, Kevin Tacharoen, Michael Allowitz, David Geddes, Cherie Nowlan, Gregory Smits, Ralph Hemecker, Eric Laneuville, Alice Throughton, Antonio Negret, Kevin Mock, Ben Bray, Mairzee Almas en Rob Seidenglanz
Jaartal2017
Releasedatum14-03-2018
Speelduur715 minuten
DistributeurWarner Bros. Home Entertainment Benelux
CastVictor Garber, Brandon Routh, Arthur Darvill, Caity Lotz, Franz Drameh, Matt Letscher, Maisie Richardson-Sellers, Amy Pemberton, Nick Zano, Dominic Purcell, Neil McDonough, Patrick J. Adams en Wentworth Miller

In 2016 roept historicus Nate Heywood de hulp in van burgemeester Oliver Queen, bij het opsporen van de Waverider die in 1942 vast kwam te zitten in een nucleaire explosie. Het duo vindt een schip in de oceaan met alleen Mick aan boord, die hen verteld wat er gebeurde toen ze weer tot leven waren gewekt. Het team van Rip, bestaande uit Mick, Ray, Sara, Jax en Martin, reisde door de tijd met deviaties in geschiedenis. Ze kwamen erachter dat er in 1942 een atoombom zou ontploffen in New York City en dat Damien Darhk, die met de nazi’s werkte, achter de aanslag zat. Sara probeerde Darhk te elimineren om de dood van Laurel te voorkomen, maar hij ontsnapte en lanceerde de atoombom vanuit zijn U-boot. Rip koos ervoor om het team door de tijd heen te verspreiden, en zo hun leven te redden terwijl hij met de Waverider de bom zou onderscheppen. In het heden zijn deze gebeurtenissen voorkomen en wordt het team geconfronteerd met de zogeheten Justice Society of America en blijkt Darhk te werken Eobard Thawne. 

Na een ietwat saai en matig eerste seizoen lanceert DC’s Legends of Tomorrow het tweede seizoen met een hoog tempo, beginnend met de introductie van de Justice Society of America (JSA), de voorloper van DC’s Justice League. Zij hebben een alternatieve Waverider geteleporteerd naar de “Legends” eigen Waverider. Rip Hunter (Arthur Darvill) is niet langer commandant van de Waverider. Deze taak is nu verdeeld tussen Professor Martin Stein/Firestorm (Victor Garber) en Sara Lance/White Canary (Caity Lotz). In wezen is het vervangen van Hunter door andere bemanningsleden gedaan door de charmante historicus Dr. Nate Heywood (Nick Zano), die constateert dat de Legends door de tijd zijn verspreidt. Dr. Ray Palmer/ The Atom (Brandon Roth), Jefferon “Jax” Jackson/Firestorm (Franz Drameh) en Mick Rory/Heat Wave (Dominic Purcell) keren terug voor meer missies.

De Legends zijn nog aan het bijkomen van de “Hour Man”, een waarschuwing van de JSA die een bericht stuurt naar de Legends met de opdracht om de aarde te beschermen tegen mogelijke “tijd-aberraties”. Dit zijn mogelijke afwijkingen in de tijdlijn die levens veranderende gevolgen zouden kunnen hebben bij gebeurtenissen in het verleden, heden en toekomst. Ook al zijn niet alle leden van de JSA dit seizoen een meerwaarde voor de serie, is de mooie Amaya Jiwe/Vixen (Maisie Richardson-Sellers) dat wel degelijk. Samen met de Legends bindt ze de strijd aan tegen een arsenaal aan super schurken, ook wel bekend als “Legion of Doom”. Damien Darhk (Neal McDonough), Malcolm Merlyn/Dark Archer (John Barrowman) en Eobard Thawne/Reverse-Flash (Matt Letscher). De badguys werken samen om de “Spear of Destiny” te bemachtigen, een mystiek artifact dat de kracht heeft om de geschiedenis te herschrijven. Dit is de primaire rode lijn van het tweede seizoen, en verder wordt er per aflevering een andere tegenstander van de Legends geïntroduceerd.

Het tweede seizoen heeft veel meer variatie dan het eerste, welke voornamelijk afhankelijk was van de schurk Vandal Savage en de aanwezigheid van de Time Masters. Er zit een stuk meer vaart in de show en de actie verspreidt zich over een breed spectrum van historische tijdperken. Het schakelt heen en weer tussen de Waverider en Renaissance, de Tweede Wereldoorlog, Burgeroorlog, Amerikaanse revolutie enzovoort. Dit is tevens het grootste nadeel van dit seizoen. De schrijvers van de show hebben ontzettend veel materiaal in relatief korte afleveringen gestopt. Bekende en historische karakters komen en gaan in vogelvlucht, waarbij het voor de ontwikkeling van deze karakters een stuk beter was geweest als ze dit over meerdere afleveringen zouden verspreiden. Verder zien de visuals er allemaal goed verzorgd uit en is het prettig dat de cast grotendeels terugkeert.

Extra’s: Naast de 17 afleveringen van dit seizoen is er ook ruimte gemaakt voor wat bonusmateriaal.
• Allied: The Invasion Complex (09:56) Een blik achter de schermen tijdens de 4-delige cross-over afleveringen tussen Supergirl, The Flash, Arrow en DC’s Legends of Tomorrow.
• DC’s Legends of Tomorrow: 2016 Comic-Con Panel (29:56) De traditionele toevoeging van het volle Comic-Con panel , voorafgaand het nieuwe seizoen.
• Deleted Scenes (11:35) Een reeks verwijderde scenes die uit de afleveringen geknipt zijn.
• Gag-Reel (06:39) Een overzicht van een aantal bloopers uit het tweede seizoen.

Legends of Tomorrow – Seizoen 2 is kwalitatief een vooruitgang ten opzichte van zijn voorganger. De spin-off serie van de bekende shows van netwerkzender CW begint zich eindelijk te onderscheiden van The Flash en Arrow. Het heeft afscheid genomen van een paar storende factoren en personages uit het vorige seizoen, en deze aangevuld met interessante nieuwe karakters. Het tweede is gevuld met fascinerende karakterontwikkelingen en enkele verrassende plotwendingen. Toch zitten er ook een aantal nadelen aan het hoge tempo en de vele karakters die geïntroduceerd worden. De centrale verhaallijn is zeker wel interessant, maar lang niet alle subplots worden goed uitgewerkt en komen in rap tempo voorbij. Het voelt alsof de schrijvers iets teveel willen verwerken in één seizoen. Over het geheel is er met het tweede seizoen zeker een stijgende lijn in de show gekomen en is Legends of Tomorrow één van de leukste uit het DC-universum. 

Met dank aan Warner Bros. Home Entertainment Benelux voor het recensie-exemplaar.

19 maart, 2018

Beoordeling

Film
Extra
Eindcijfer

Bol.com

[bol_product_links block_id="bol_5aaa39e81320f_selected-products" products="9200000075451687,9200000075451691,9200000088081916,9200000073986961,9200000081663358" name="Bol.com" sub_id="" link_color="003399" subtitle_color="000000" pricetype_color="000000" price_color="CC3300" deliverytime_color="009900" background_color="FFFFFF" border_color="D2D2D2" width="250" cols="1" show_bol_logo="0" show_price="1" show_rating="1" show_deliverytime="1" link_target="1" image_size="1" admin_preview="1"]

Trailer