Lethal Weapon – seizoen 2

Informatie

RegieSteve Boyum, Rob Bailey, Nathan Hope, Omar Madha, Eric Laneuville, Salli Richardson, Whitfield, Matt Barber, Maja Vrvilo, John Behring, Larry Teng, Silver Tree, Nick Copus en Clayne Crawford
Jaartal2017-2018
Releasedatum26-09-2018
Speelduur990 minuten
DistributeurWarner Bros. Home Entertainment Benelux
CastDamon Wayans, Clayne Crawford, Jordana Brewster, Keesha Sharp, Kevin Rahm, Johnathan Fernandez, Michelle Mitchenor, Chandler Kinney en Dante Brown

Vlak voor Riggs in Mexico een definitief noodlot velt over Tito Tores, de drugsbaron die verantwoordelijk is voor de dood van Miranda, weet Murtaugh hem hiervan te weerhouden. Hij overtuigt Riggs om Tito levend en wel in te leveren bij de autoriteiten in de Verenigde Staten. Als ze daar echter aankomen en de kofferbak openen blijkt dat Tito door zijn hoofd is geschoten. Ondertussen wordt Avery door Interne Zaken ondervraagd over de integriteit van zijn afdeling, strijdt Riggs met Karen Palmer om het oplossen van een zaak en worden Trish en Murtaugh geconfronteerd met de emotionele uitdaging van het vertrek van hun zoon RJ naar de universiteit. Ondertussen worden ze keer op keer op de proef gesteld met nieuwe zaken op het gebied van drugshandel, wapenhandel of moord.

Jarenlang was het een komen en gaan met geruchten rond een eventuele vijfde Lethal Weapon-film. Het mocht er nooit van komen. In plaats daarvan verscheen in september 2016 de pilot van een serie gebaseerd op de films, waarbij de hoofdrollen worden vertolkt door Damon Wayans en Clayne Crawford. Het is een populaire manier om filmsuccessen van weleer nieuw leven in te blazen, al is het zeker geen garantie voor succes. Vooraf leek het dan ook een onmogelijke taak om ons Mel Gibson en Danny Glover te doen vergeten en die scepsis bleek volledig gegrond. Het bleken gewoonweg te grote schoenen om te vullen, waarbij het geheel niet werd geholpen door de wat flauwe humor en een weinig realistische uitwerking.

Ondanks de matige kritieken was het succes wel groot genoeg om een tweede seizoen van de serie te maken. Sterker nog, er valt dit keer zelfs van 22 afleveringen te genieten, vier meer dan bij het eerste seizoen. Aan de ‘buddy cop’-basis van de serie heeft men weinig veranderd en volgens een vaste formule in televisieland zien we enerzijds iedere aflevering een op zichzelf staand verhaal, waarnaast anderzijds ook een groter overkoepelend verhaal afspeelt. Dit seizoen pakt de draad op waar het eerste seizoen eindigde, namelijk met Riggs die op het moment stond wraak te nemen voor het overlijden van zijn geliefde Miranda. Hij wordt hiervan nipt weerhouden door zijn collega, waarna het recht uiteindelijk niet mag zegevieren.

Vanaf dat punt krijgen we eigenlijk meer van hetgeen voorgeschoteld dat we eerder in het eerste seizoen al zagen. Nog steeds is Wayans verantwoordelijk voor het grootste deel van de humor en krijgen we daarnaast de nodige explosieve actie voor de kiezen. Slecht is het niet, maar helaas ook weinig hoogstaand, zeker gezien het grote aanbod kwaliteitsseries van tegenwoordig. Richting het einde van het seizoen wordt daarnaast wat geforceerd toegewerkt naar het afscheid van Crawford. Na misdraging op de set, waarna collega’s en crewleden zich niet meer prettig voelden op de set, mocht hij zijn biezen pakken. En dus wordt er een half broer in het leven geroepen die in de laatste twee afleveringen van dit seizoen de spil is van een spannend slot waarin ook de vader van Riggs op komt draven. Als ook Trish in de situatie wordt betrokken leidt dit tot een cliffhanger die ongetwijfeld grote gevolgen gaat hebben voor het vervolg van de serie.

Extra’s: Naast de 22 afleveringen is er, afgezien van een aantal verwijderde scènes, geen bonusmateriaal te vinden op de vier discs tellende dvd-release.

Lethal Weapon – seizoen 2 biedt meer van hetzelfde van deze weinig vernieuwende politie buddy-cop serie. De cliffhanger van het eerste seizoen loopt een haast soap-achtige veilige wijze af, waarna de rest van het seizoen redelijk volgens de bekende formule voltrokken wordt. Het is een middelmatig sausje van humor en flink wat explosieve actie dat wellicht lekker wegkijkt, maar ook niet bijzonder genoeg is om het stempel Lethal Weapon te mogen dragen. De belangrijkste wending zit hem in de staart, want het einde van dit seizoen zet de deur wagenwijd open voor het noodgedwongen vertrek van Crawford, waarbij het einde zich op het eerste oog dan ook makkelijk laat raden. Zeker aangezien FOX niet alleen een verlenging heeft aangekondigd, maar ook bekend heeft gemaakt dat Sean William Scott is gecast in een poging ons Crawford te doen vergeten. Nu is dat wellicht een klein probleem vergelijken bij het feit dat de serie nu verder moet zonder een Riggs.

Met dank aan Warner Bros. Home Entertainment Benelux voor het recensie-exemplaar.

6 oktober, 2018

Beoordeling

Film
Extra
Eindcijfer

Bol.com

[bol_product_links block_id="bol_5b9ba64b58906_selected-products" products="9200000081663386,9200000079716540,9200000095546916,1002004010605330" name="Bol.com" sub_id="" link_color="003399" subtitle_color="000000" pricetype_color="000000" price_color="CC3300" deliverytime_color="009900" background_color="FFFFFF" border_color="D2D2D2" width="250" cols="1" show_bol_logo="0" show_price="1" show_rating="1" show_deliverytime="1" link_target="1" image_size="1" admin_preview="1"]

Trailer