Looney Tunes: Rabbit’s Run

Informatie

RegieJeff Siergey
Jaartal2015
Releasedatum02-09-2015
Speelduur71 minuten
DistributeurWarner Home Video
CastRachel Ramras, Billy West, Jeff Bergman, Fred Armisen & Maurice LaMarche

Lola Bunny werkt op de parfumerieafdeling van een groot warenhuis. Ze heeft plezier in haar werk, maar droomt er stiekem van om een nieuw soort parfum te ontwikkelen dat de wereld zal veroveren. Die kans lijkt ze te krijgen als ze van haar huurbaas Speedy Gonzales een zeldzame bloem krijgt. Het zorgt er voor dat Lola een geweldig parfum weet te ontwikkelen, maar vreemd genoeg zorgt het er ook voor dat je onzichtbaar wordt. Lola wil er alles aan doen om het parfum onder de aandacht te brengen van de grote parfummeesters in Parijs, maar wordt op de hielen gezeten door geheim agent Fudd en de buitenaardse Marvin the Martian. Maar gelukkig is daar altijd nog Bugs Bunny om Lola bijstaan tijdens haar spannende avontuur!

De tekenfilmhelden van Looney Tunes zijn al jarenlang niet meer weg te denken uit animatieland. Toch is er nooit echt groot succes op het witte doek geweest met een avondvullende speelfilm. De combinatie met live-action leverde met Space Jam eenmalig een gigantische hit op in 1996, maar het onofficiële vervolg hier op (Looney Tunes: Back in Action uit 2003) kon dat succes niet voortzetten. Warner Bros deed dit jaar een nieuwe poging naar succes met Rabbit’s Run met een avondvullende film, maar ditmaal is de film duidelijk gemaakt voor de thuismarkt.

In Rabbit’s Run is het gehele spectrum van Looney Tunes helden aanwezig, maar dan in een net iets andere rol dan we van ze gewend zijn. Zo slijt Bugs Bunny zijn dagen als taxichauffeur, is Elmer Fudd werkzaam als geheim agent en is de boomlange Foghorn Leghorn actief als generaal van het leger. Een leuke twist en bovendien tilt het die ietwat ouderwetse helden naar een meer moderne setting, maar wel met de charme die de figuurtjes altijd hebben gehad. Wat dat betreft is Daffy Duck nog steeds niet de slimste, heeft Elmer nog steeds moeite om ‘Rabbit’ in plaats van ‘Wabbit’ te zeggen en is Speedy Gonzales nog steeds even snel als anders. Toch zal het voor de verstokte fans van Looney Tunes wel even wennen zijn om hun helden op deze wijze te zien.

De grootste gewenning zal voor hen wellicht liggen in de animatiestijl die behoorlijk afwijkt van datgene dat we gewend zijn. De kleuren zijn erg fris en helder, maar daardoor ook een beetje zielloos. Het ligt helemaal in lijn met de huidige wijze waarop animatieseries worden gemaakt, maar het doet wel de charme van vroeger een beetje de das om. Vanzelfsprekend zal het de huidige generatie kinderen een worst zijn, aangezien zij niet zijn opgegroeid met de helden van Looney Tunes. Vreemd is het dan wel dat een Nederlandse audiotrack ontbreekt en de allerjongste kijkertjes het dus zullen moeten doen met hun eigen interpretatie van de beelden en de Engelstalige stemmen. En dat is best een belangrijk minpunt aan de schijf.

Extra’s: Aan extra’s geen gebrek op de schijf, want na het zien van de 71 minuten durende hoofdfilm valt er ook nog ruim een half uur te genieten van andere korte tekenfilms die aan de schijf zijn toegevoegd. Zo is de eerste lange vintage aflevering te zien van het eerste seizoen waarin Bugs Bunny en Daffy Duck meedoen aan een gameshow. Naast deze aflevering vinden we ook nog de korte films Coyote Falls, Fury of Flying en Rabbit Rider terug, dus de dvd-uitgave is zeker goed verzorgd te noemen.

Looney Tunes: Rabbit’s Run is een aardige animatiefilm die de helden van Looney Tunes naar een moderne setting tilt, maar daarmee helaas afscheid neemt van de charme en ziel die de tekenfilms altijd hebben gehad. Het zal de huidige generatie waarschijnlijk niet veel uitmaken, aangezien het voor hen met de felle kleuren en strakke lijnen niks vernieuwends biedt. Zij zullen dan ook zo instappen en genieten van alle vrolijkheid op het tv-scherm. Groot minpunt voor de kleinsten is het ontbreken van een Nederlandse audiotrack, maar dat maakt de uitgave gelukkig een beetje goed door de vele extra’s die de schijf rijk is. Een leuke film voor de huidige generatie dus, maar beter te vermijden voor liefhebbers van de originele tekenfilms.

Met dank aan Media Tornado en Warner Bros. Pictures NL voor het recensie-exemplaar.

7 september, 2015

Beoordeling

Film
Extra
Eindcijfer

Trailer