Marry Me

Informatie

RegieKat Coiro
Jaartal2022
Releasedatum22-06-2022
Speelduur112 minuten
DistributeurUniversal Pictures Home Entertainment
CastJennifer Lopez, Owen Wilson, Maluma, John Bradley, Sarah Silverman, Chloe Coleman, Michelle Buteau en Jimmy Fallon

Zangeres Kat Valdez stond lang bekend als de superster met twee mislukte, spraakmakende huwelijken. Nadat “Marry Me”, een nummer van Kat en haar aantrekkelijke verloofde Bastian, een hit wordt over de hele wereld, is het stel om hun huwelijksceremonie te houden voor een wereldwijd gestreamd concert van een van Kat’s concerten. Charlie Gilbert is een gescheiden wiskundeleraar die door zijn dochter wordt meegesleept naar het concert. Wanneer Kat enkele seconden voor de ceremonie ontdekt dat Bastian is vreemdgegaan, dreigt zij in te storten op het podium. Maar dan maakt Kat de impulsieve beslissing om met Charlie te trouwen. Wat begint als een ondoordachte actie verandert in een onverwachte, maar tevens gecompliceerde romance.

In april 2019 werd bekend gemaakt dat Jennifer Lopez en Owen Wilson zouden schitteren in een romantische komedie, gebaseerd op de gelijknamige graphic novel van Bobby Crosby. Het uitgangspunt, waarin een superster die teleurgesteld is in de liefde een willekeurige fan trouwt bij een van haar concerten, is natuurlijk koren op de molen van Lopez en Wilson, die beide geen onbekende zijn van het genre. Daarnaast is de casting van Lopez eigenlijk best logisch, want de Kat Valdez die zij hier speelt lijkt meer dan eens een fictieve versie van haarzelf. Het is hierbij interessant om te zien hoe dergelijke celebs vooral ook geleefd worden en veel ze eigenlijk maar weinig inbreng hebben in hun eigen leven. Het zal niet ver van de werkelijkheid liggen. Naast haar, aan de andere kant van het spectrum is daar de wat sullige Wilson, die (een uitzondering daargelaten) altijd een beetje hetzelfde typetje speelt.

Het moge duidelijk zijn dat je als liefhebber van Lopez of Wilson je aan de film geen buil kan vallen, zeker niet als je ook nog houdt van romkom’s. Zo probeert ook Marry Me weer een leuke draai te geven aan de aloude vraag: ‘wat is liefde?’. We zien dit natuurlijk aan de lopende band, maar zeker de digitale wereld heeft voor flink wat inspiratie gezorgd. Toch tapt Marry Me juist hier uit een wat ander vaatje. Zo ligt de focus meer op het feit liefde gevonden dient te worden op een traditionele wijze, waarna deze zich voortzet op de ‘gangbare’ manier van verkering tot een huwelijk, of dat liefde ook kan evolueren uit een willekeurige ontmoeting, met verkering na het huwelijk? Op zich best een interessante vraag natuurlijk.

Toch is Marry Me te weinig vernieuwend om echt te blijven hangen. Wat wel opvalt is dat het geheel nog redelijk ingehouden wordt geserveerd, waar je wellicht juist een larger than life verhaal zou verwachten. Dat blijft echter beperkt tot scènes rond de superster Kat als zij optreedt in Madison Square Garden, scènes die overigens werden gefilmd tijdens een concert van medespeler Maluma. Ondanks de op zich prima soundtrack, met de prima titelsong ‘On My Way (Marry Me), ontbreekt er echter een grote hit. Juist datgene dat van A Star is Born met Shallow wel lukte zegmaar. Hierdoor blijft de film als geheel net een beetje een net-niet geval en ergens is dat jammer. Want natuurlijk is het allemaal zo zoet en voorspelbaar dat het glazuur bijna van je tandjes afspringt, maar in tijden waarin de aandacht vooral uitgaat naar Marvel’s MCU-films en dergelijke bombast, is Marry Me gewoon een erg fijne romkom zoals je die als liefhebber van het genre ongetwijfeld graag ziet.

Extra’s: Naast de film zelf is er flink wat bonusmateriaal te vinden op de Blu-ray release van Marry Me.
· Deleted Scenes (05:27) Een achttal verwijderde scenes, die sneuvelden op de montagetafel; It’s Coming Together, Plotting the Future, Is Everyone Happy?, Come to the Concert, What Am I Doing Here, You’re Married!, Having Fun at the Dance en Flight Status.
· Gag Reel (01:45) De welbekende bloopercompilatie, vol grappige momenten vanaf de set.
· Jennifer Unveiled (11:49) Een intiem interview met Lopez over haar personage en optreden in de film, met daarnaast flink wat beelden van achter de schermen.
· Behind the Camera: The Making of Marry Me (05:28) Een korte, maar vrij brede making of van de film, met onder andere aandacht voor het verhaal, de personages, de regie van Coiro en de locaties in New York.
· Turn It Up: The Music of Marry Me (05:52) Een verkenrondje met de muziek als onderdeel van het verhaal in de film.
· Live at Madison Square Garden (04:41) Veel aandacht voor het belang van de casting van Jennifer Lopez in de hoofdrol. Ook is er aandacht voor Madison Square Garden, waarbij een echt concert van Maluma werd gebruikt als achtergrond voor de film.
· Married with Style (05:03) Een blik op de gelikte opening van de film.
· “On My Way” Lyric Video (03:09) Een videoclip voor het nummer “On My Way”, met de songtekst voorbijkomend op het scherm.
· Audiocommentaar: Een commentaartrack verzorgd door regisseur Kat Coiro en producent Elaine Goldsmith-Thomas.

Marry Me is een fijne romkom met een combinatie van modern sterrendom en vertrouwde romantiek. De film weet op een behendige manier een aardige draai te geven aan een aloud principe, waarbij de ervaren Lopez en Wilson uiteindelijk overtuigend genoeg hun aandeel leveren om uit te komen op een fijn, lekker zoet liefdesverhaal. Helaas weet de film nergens te voorkomen aan die akelige voorspelbaar waar bijna geen uitzonderingen op zijn te vinden in dit genre. Wel is het leuk om Lopez zoveel te zien afwisselen. Deed ze eerder nog een gooi naar een Oscar met haar rol in Hustlers, zien we haar hier weer in een zoet liefdessprookje en dan heeft zij natuurlijk ook nog haar muziekcarrière. Wat dat betreft komt bij deze film alles voor haar samen, en ach, stilzitten zal wel nooit een van haar hobby’s gaan worden. Als we daarnaast even naar de release zelf kijken, dan valt het te prijzen dat Universal zoveel moeite heeft gedaan om de Blu-ray vol te stouwen met flink wat bonusmateriaal, waardoor deze release als geheel sowieso met gemak boven het gemiddelde uitkomt. Een aanrader voor liefhebbers van zoete romkom’s.

Met dank aan Day One MPM en Universal Pictures Home Entertainment voor het recensie-exemplaar.

25 juni, 2022

Beoordeling

Film
Extra
Eindcijfer

Trailer