Mayhem

Informatie

RegieJoe Lynch
Jaartal2017
Releasedatum26-04-2018
Speelduur86 minuten
DistributeurSource 1 Media
CastSteven Yeun, Samara Weaving, Steven Brand, Caroline Chikezie, Kerry Fox, Dallas Roberts en Mark Frost

Derek Cho maakt een hele slechte dag door. Nadat hij ten onrechte ontslagen is, ontdekt hij dat het gebouw van het advocatenkantoor onder quarantaine is komen te staan vanwege een mysterieus en gevaarlijk virus. Het ID-7-virus wordt ook wel “Red Eye” virus genoemd en het lijkt zich over de hele wereld te verspreiden. Het virus infecteert de neurale paden, verwijdert alle remming en morele integriteit en brengt de meest duistere kant van de mens naar buiten. Het virus is niet per definitie dodelijk, maar geïnfecteerden worden daar wel toe gedreven. De chaos barst los in het kantoor en Derek is omringt door personen die hun wildste impulsen beginnen te vertonen. Door de krachten te bundelen met een voormalig cliënt van hem, Melanie Cross, moet Derek zich een weg zien te vechten naar de leidinggevenden op de bovenste verdieping van het complex, om de rekening voor eens en altijd te vereffenen.

Steven Yeun, vooral bekend als Glenn uit The Walking Dead, speelt de hoofdrol in deze bloederige actiekomedie van regisseur Joe Lynch. Naar het ontstaan van de “chaos”, waar Lynch naar verwijst met de titel, wordt net voldoende uitleg gegeven om het krankzinnige bloedbad-concept op de werkvloer te rechtvaardigen. Mayhem zet de alledaagse werknemer lijnrecht en keihard tegenover machtige leidinggevenden, en dat alles in een advocatenkantoor. De oorzaak is een neuraal virus waarvan de gruwelijke effecten op korte termijn zullen worden vernietigd door het tegengif, maar tot die tijd is de druk op de werkvloer tot extreem gewelddadige proporties gestegen.

Yeun speelt Derek Cho, een medewerker van het advocatenkantoor die ooit vol enthousiasme aan zijn baan was begonnen, maar beetje bij beetje zijn ziel heeft verkocht om de spreekwoordelijke ladder te beklimmen. In de tussentijd heeft hij het bedrijf ook nog geholpen om de boel te bedriegen en uitvluchten te vinden voor illegale praktijken. Hij wordt uiteindelijk als zondebok opgeofferd en ontslagen, als net op dat moment het ID-7 virus, of ook wel “Rode Ogen-virus” uitbreekt. Deze zorgt er voor dat een geïnfecteerde van het virus handelt op ieder zinnelijk of gewelddadige impuls. Na de uitbraak in het kantoor, hebben Cho en zijn collega’s een precedent gecreëerd dat het onmogelijk maakt om iedere vorm van misdrijf te laten vervolgen ten tijde van de invloed van het virus.

Mayhem is een typische genrefilm die in hetzelfde ADHD-tempo als Crank voorbij vliegt in amper anderhalf uur. De film is niet bijster inventief, maar heeft het prima naar de zin in het creëren van chaos op de werkvloer. Cho heeft nog een appeltje te schillen heeft met onder meer de directeur van het bedrijf, en hij bevindt zich samen met het volledige raad van bestuur (The Nine) op de bovenste verdieping van het kantoor. Het gegeven dat deze alleen te bereiken zijn middels toegangspassen, geeft genoeg ruimte om stapsgewijs op gewelddadige wijze een weg naar boven te vechten. De achtergrondactie laat soms te wensen over en doet de naam van de titel niet altijd eer aan. Lynch focust zich vooral op Cho en Melanie Cross (Samara Weaving), die ook haar eigen wraak motivatie heeft. De film is vooral heel erg over-the-top en pretendeert ook absoluut niets meer te zijn dan dat.

Extra’s: Naast de film staat er geen bonusmateriaal op de Blu-ray release.

Mayhem is een achtbaanrit van doldwaze actie met een razend tempo en gewelddadige uitbarstingen. The Walking Dead ster Steven Yeun speelt een medewerker van een advocatenkantoor met misleide aspiraties in het beklimmen van de hiërarchische ladder van rijkdom en sociale status. Na het uitbreken van een neuraal virus breekt er totale chaos uit in het kantoor en slaat alles en iedereen op hol. Yeun vormt een aardig duo met Samara Weaving, maar het geweld heeft altijd de overhand waardoor de noodzakelijke chemie tussen hen beperkt blijft. Mayhem is een knotsgekke trip met een absurdistisch script en extreem geweld, met meer dan genoeg om van te genieten voor de liefhebbers van harde actie met een horror tintje. 

Met dank aan Source 1 Media voor het recensie-exemplaar.

30 april, 2018

Beoordeling

Film
Eindcijfer

Bol.com

[bol_product_links block_id="bol_5adeff36d00fc_selected-products" products="9200000089463952,9200000089463950" name="Bol.com" sub_id="" link_color="003399" subtitle_color="000000" pricetype_color="000000" price_color="CC3300" deliverytime_color="009900" background_color="FFFFFF" border_color="D2D2D2" width="250" cols="1" show_bol_logo="0" show_price="1" show_rating="1" show_deliverytime="1" link_target="1" image_size="1" admin_preview="1"]

Trailer