Men in Black International 4K

Informatie

RegieF. Gary Gray
Jaartal2019
Releasedatum30-10-2019
Speelduur115 minuten
DistributeurSony Home Entertainment
CastChris Hemsworth, Tessa Thompson, Liam Neeson, Kumail Nanjiani, Laurent Bourgeois, Rebecca Ferguson, Larry Bourgeois, Rafe Spall & Emma Thompson

Molly is op jonge leeftijd getuige van buitenaards leven en van de organisatie Men in Black. Sinds die tijd is ze geobsedeerd door de geheime organisatie die al het buitenaards leven op aarde in de gaten houdt en controleert. Als het Molly op een dag eindelijk lukt om het hoofdkwartier van de MIB te vinden, is de organisatie dusdanig onder de indruk van haar vastberadenheid dat ze als agent aan de slag mag. Voor haar eerste missie wordt ze gekoppeld aan agent H: een flamboyante playboy die zijn werk niet bepaald serieus neemt en al helemaal niet zit te wachten op een partner. Toch zal hij samen met Molly, nu bekend als agent M, moeten samenwerken als ze tijdens een missie in het bezit komen van een wapen dat het hele universum in gevaar kan brengen. Maar dat is niet het enige dat ze het hoofd zullen moeten bieden. Binnen de organisatie bevindt zich namelijk een mol die achter het krachtige wapen aanzit. Lukt het de agent M en H om het wapen uit de handen te houden van het kwaad die er op uitzijn om het hele universum te vernietigen?

Hollywood lijkt er maar geen genoeg van te kunnen krijgen: oude en zeer succesvolle franchises weer nieuw leven in blazen en daarmee hopelijk weer de nodigde dollars binnen te kunnen harken. Vooral filmstudio Sony lijkt helemaal los te gaan met oude franchises, maar helaas ook met wisselend succes. Zo was de soft-reboot (de franchise start opnieuw, maar wel in dezelfde wereld als het origineel om de mogelijkheid vrij te houden voor oude castleden om terug te keren) van Jumanji een zeer groot succes, maar flopte de reboot van Ghostbusters zowel kritisch als financieel. Hoogtijd dus voor Sony om nog een succes uit het verleden weer boven water te halen en dus is daar ineens een vierde film in de Men in Black-reeks. Hoofdrolspelers van toen, Will Smith en Tommy Lee Jones, zijn niet van de partij, maar Sony heeft in de vorm van Chris Hemsworth (titelheld Thor) en Tessa Thompson (Thor Ragnarok) twee waardige opvolgers gevonden die goed aansluiten bij het huidige publiek. Gegarandeerd succes in de pocket toch?

Helaas niet, want Men in Black International, zoals deze vierde film in totaliteit heet, was niet het financiële succes waar de studio ongetwijfeld op gehoopt had. Dit kun je heel makkelijk toeschrijven aan het gemis van de hoofdrolspelers van weleer, maar daar doe je Hemsworth en Thompson wel mee te kort. Het duo liet in Thor Ragnarok namelijk al zien dat ze prima op elkaar zijn ingespeeld, maar helaas krijgen ze door het rammelende script gewoon te weinig om mee te werken. Er is namelijk meer ruimte ingeruimd voor actie, actie en nog eens actie. Weinig tijd dus voor onderling gekissebis, waarmee ook meteen één van de pijlers van de franchise is verdwenen. Het contrast tussen de jonge Smith en de oude brompot Lee Jones en de humor die dit opleverde was namelijk één van de grote pluspunten waar de vorige films voor een groot deel hun succes aan verdiende. Hemsworth en Thompson moeten het nu doen met een paar enkele scenes om hun relatie uit de doeken te doen, maar het blijkt te weinig om echt goed uit de verf te komen.

Men in Black International lijkt de broodnodige rem maar mondjesmaat te kunnen vinden waardoor de film in een moordend tempo aan je voorbij zal trekken. Vermakelijk is het zeker, maar door zijn snelheid blijft het allemaal erg oppervlakkig. Bovendien is de zoektocht naar de zogenaamde McGuffin (een voorwerp in een film wiens functie totaal niet relevant is voor het verhaal) niet iets wat we niet al eerder, en beter, hebben gezien. Wat nu overblijft is een film die zijn best doet om de franchise te voorzien van een nieuwe impuls die aansluit bij de huidige tijdsgeest (het mag geen verrassing heten dat met een vrouwelijke hoofdrolspeelster de titel “Men” in Black meerdere malen ter discussie zal staan), maar eigenlijk bijzonder weinig te bieden heeft. Qua actie valt er dus weinig te klagen, maar het is allemaal zo onsamenhangend dat het tegelijkertijd ook nergens echt een diepe indruk zal maken. Wat overblijft is een aardige poging om oud succes weer nieuw leven in te blazen, maar waar uit te concluderen valt dat er meer nodig is dan te hopen op een gevoel van nostalgie bij de kijker en deze te combineren met inhoudloze actiescenes die elkaar in een moordend tempo opvolgen.

Extra’s: Op de 4K-schijf van Men in Black International zijn geen extra’s te vinden, maar door de toevoeging van de Blu-ray-schijf in deze uitgave kan de liefhebber toch zijn hart op met een hele rits aan leuke toevoegingen.
· Gag Reel (02:13) De wellbekende bloopers vanaf de filmset.
· Deleted Scenes (11:35) Een hele rits aan verwijderde scenes: Do Not Turn Around!, We Need to See the Queen, Extended Nightclub, How Did They Recruit You?, Ready for Riza’s, Pawny Holds Court, I’m Not Quite Feeling Myself, History Repeats Itself en An Annoying Friendship.
· New Recruits, Classic Suits (07:04) Een special over de nieuwe leden van de MIB.
· Let’s Do This! Inside the Action & Stunts (05:43) Uiteraard worden ook de actie en de vele stunts in een aparte special uit de doeken gedaan.
· Look Right Here: Gadgets, Weapons & Rides (04:20) Een blik op de bijzondere voorwerpen en voertuigen uit de film.
· Expanding the universe of MIB (05:57) Een blik op de opnames in Marrakesch en Londen.
· Frank & Pawny’s Peanut Gallery (05:36) Geheel in MST3K stijl presenteren de figuurtjes Frank en Pawney een aantal scenes uit de film.
· Les Twins leave it on the floor (02:22) Hoe de scene in de dansclub wordt opgenomen.
· In case you’ve been Neutralized: MIB Recap (03:21) Een terugblik op de vorige films in drie minuten.
· The MIB meet the NBA (02:36) H & M duiken in de wereld van het basketbal, op zoek naar buitenaards leven.

Men in Black International 4K is een aardige poging om de franchise weer nieuw leven in te blazen, maar blijft helaas te oppervlakkig. De chemie tussen zijn hoofdrolspelers, die de vorige films tot een succes maakte, is maar mondjesmaat aanwezig om vooral tijd in te ruimen voor veel, heel veel actie. En dat is zonde. Helemaal als je beschikt over Chris Hemsworth en Tessa Thompson die in het verleden met Thor Ragnarok al hebben laten zien dat ze prima op elkaar zijn ingespeeld, maar door een rammelend script helaas te weinig krijgen om mee te werken. Daarmee is Men in Black International helaas niet meer geworden dan een vermakelijke, maar inhoudloze sneltrein die in een moordend tempo aan je voorbij zal trekken. En helaas ook een schoolvoorbeeld dat er meer nodig is om een nieuwe publiek aan je te binden dan te teren op een succesvolle naam uit het verleden.

Met dank aan Sony Pictures Home Entertainment en Weber Shandwick voor het recensie-exemplaar.

25 oktober, 2019

Beoordeling

Film
Extra
Eindcijfer

Bol.com

[bol_product_links block_id="bol_5d9df0f15aa69_selected-products" products="9200000113436880,9200000113436878,1002004012341969,9200000113436882,1002004012341965,9200000113436884,9200000082261897" name="Bol.com" sub_id="" link_color="003399" subtitle_color="000000" pricetype_color="000000" price_color="CC3300" deliverytime_color="009900" background_color="FFFFFF" border_color="D2D2D2" width="250" cols="1" show_bol_logo="0" show_price="1" show_rating="1" show_deliverytime="1" link_target="1" image_size="1" admin_preview="1"]

Trailer