Paw Patrol: Mighty Pups

Informatie

RegieCharles E. Bastie
Jaartal2018
Releasedatum13-02-2019
Speelduur42 minuten
DistributeurUniversal Pictures Home Entertainment
CastAlex Thorne, Devan Cohen en Kallan Holley

Niks is te dol, maar het is toch even flink schrikken als Avonturenbaai wordt opgeschrikt door een meteoor. Het is aan de pups om de strand leeg te maken. Alles lijkt in eerste instantie met een sisser af te lopen en iedereen is in orde. Maar dan blijkt dat de ruimtesteen een behoorlijk effect heeft op de pups, wat blijkt dat ze superkrachten hebben gekregen. Jaloers op hun krachten smeedt burgemeester Humdinger samen met zijn slimme neefje Harold een plan om de meteoor te stelen. Terwijl de pups leren om te gaan met het superkrachten zetten Humdinger en Harold hun aanval in. De pups moeten op een supermissie om de twee te stoppen in hun plannen om Avonturenbaai over te nemen.

‘Paw Patrol, klaar voor actie, Ryder, meneer!’. Paw Patrol is een Canadees-Amerikaanse animatieserie die in Nederland als Nick Jr. wordt beschouwd, maar ook te zien is op Nickelodeon. De serie werd voor het eerst uitgezonden in augustus 2013 en bleek een groot succes bij vrijwel alle, vooral jonge, kinderen. Dit is ook niet zo vreemd, want het programma is naast dat de pups schattig zijn ook nog eens bijzonder leerzaam. Zo leren kinderen aan de hand van de serie hoe ze in teamverband samen kunnen spelen en hoe ze op een leuke manier bepaalde problemen kunnen oplossen. Met een zeer degelijke computeranimatie, iets waar menig kindertelevisiezender tegenwoordig prat op gaat, speelt de serie daarmee handig in op de behoefte van kinderen.

De serie focust zich op een jongen genaamd Ryder, die de leiding heeft over een zestal zoek- en reddingshonden beter bekend als Paw Patrol. Samen werken zij aan missies om de kuststreek van Adventure Bay te beveiligen. Elk van de zes honden heeft zijn eigen specifieke vaardigheden die zijn gebaseerd op een levensecht beroep. Zo is Dalmatiër Marshall brandweerman, is Chase een Duitse herder in politiepak, Rubble een Engelse bulldog die graag graaft, houdt de chocolade labrador-retriever Zuma van water, let de vrolijke bastaard Rocky op het milieu en houdt cockapoo (mix van een cocker spaniël en een poedel red.) Sky een oogje in het zeil vanuit haar helikopter. Dit keer zien we ook Everest, de husky van zuidpool, en haar vriend Jake terugkeren in het team.

Mighty Pups is alweer de achttiende dvd rondom de zo geliefde pups. Anders dan bij de eerdere releases, die een combinatie waren van meerdere kortere avonturen, hebben we hier te maken met een heuse bioscoopfilm van bijna een kwartier. Er is weinig gesleuteld aan de formule, maar het is leuk om te zien dat er een speciale Superpups leader is gemaakt. Het zorgt ervoor dat deze dvd net even anders is dan de vorige releases. Iets anders, want verder hoef je geen al te grote veranderingen te verwachten. Niet dat dat negatief is, de jeugdige liefhebbers willen namelijk vooral meer. En dus zorgt de dvd weer voor drie kwartier aan pret voor de kleuters, op een disc die ongetwijfeld meermaals de weg naar de dvd-speler zal vinden.

Extra’s: Anders dan bij de hele rits aan compilaties van meerdere afleveringen die eerder op dvd verschenen is hier geen bonusmateriaal te vinden. Dit waar een losse aflevering van een andere serie van de populaire zender altijd een leuke kennismaking was en meer dan eens smaakte naar meer.

Paw Patrol: Mighty Pups is een echte film rond de viervoeters, maar wijzigt hooguit op subtiele wijze wat kleine dingen aan de succesformule. En dat is maar goed ook, want waarom zou je ingrijpende veranderingen doorvoeren aan iets wat zo populair is. Deze film biedt dan ook vooral meer van hetzelfde, maar ook net even wat nieuws om weer een lach van oor tot oor op het gelaat van kinderen te toveren. Met de dubbele lengte van een normale aflevering is deze film ook een stuk vermakelijker voor de meekijkende ouder, al heeft deze het na een of twee keer vast wel gezien. Maar goed, het doel heiligt de middelen, want je kan de dvd gerust even opzetten om de kids wat afleiding te bezorgen en zelf je handen even vrij te hebben. De dvd´s van Paw Patrol worden in rap tempo op de consument afgevuurd, maar dat is ook niet zo gek met de mateloos populaire pips. We zullen vast binnenkort een volgend avontuur kunnen verwelkomen. Voor Paw Patrol is niets te dol!

Met dank aan Triple P Entertainment en Universal Pictures Home Entertainment voor het recensie-exemplaar.

11 februari, 2019

Beoordeling

Film
Eindcijfer

Bol.com

[bol_product_links block_id="bol_5c54b1525c50c_selected-products" products="9200000102247844,9200000098548155,9200000096039347,9200000093223568,9200000087694174" name="Bol.com" sub_id="" link_color="003399" subtitle_color="000000" pricetype_color="000000" price_color="CC3300" deliverytime_color="009900" background_color="FFFFFF" border_color="D2D2D2" width="250" cols="1" show_bol_logo="0" show_price="1" show_rating="1" show_deliverytime="1" link_target="1" image_size="1" admin_preview="1"]

Trailer