Molly’s Game

Informatie

RegieAaron Sorkin
Jaartal2017
Releasedatum16-05-2018
Speelduur141 minuten
DistributeurEntertainment One Benelux
CastJessica Chastain, Idris Elba, Kevin Costner & Michael Cera

Molly is een veelbelovend ski-talent, maar door een noodlottig ongeval lukt het haar niet om de top te bereiken. Ze besluit om in Los Angeles haar geluk te beproeven en snel geld te verdienen om haar rechtenstudie te kunnen bekostigen. Ze gaat werken voor Dean Keith die haar hulp goed kan gebruiken bij het organiseren van pokeravonden. Maar als de twee uit elkaar groeien door meningsverschillen besluit ze om zelf aan de slag te gaan als organisator van pokeravonden met Hollywoodsterren, beruchte CEO’s en advocaten waarbij de miljoenen over de tafel vliegen en Molly al gauw de bijnaam “Poker Princess” krijgt. Maar als één van de spelers het geld van zijn bedrijf er flink doorheen jaagt, is dat de start van een juridisch proces waarbij alle details van Molly’s organisatie op straat dreigen komen te liggen. Met behulp van advocaat Charlie Jaffy probeert ze kostte wat het kost niet alleen haar eigen reputatie te redden, maar ook die van haar steenrijke cliënten.

Het verhaal van ex-skiester Molly Bloom is er eentje uit de categorie: te bijzonder om waar te zijn. Bloom staat aan de start van een succesvolle sportcarrière, krijgt te kampen met rugklachten en het advies van doctoren om nooit meer op de latten te gaan staan om vervolgens een paar jaar later gewoon weer op hoog niveau mee te doen. Maar daar blijft het niet bij. Molly laat namelijk zien dat ze een doorbijter is en vol gaat voor datgene waar ze in gelooft. Ook als ze daarmee een paar grenzen van het legale overschrijdt. Het is dus niet zo heel gek dat de pientere dame haar levensverhaal in boekvorm wist te gieten en daar zeer succesvol een slaatje uit wist te slaan. Geen verrassing dus dat het niet heel lang duurde voordat Hollywood op de deur klopte voor de verfilming.

Het waargebeurde verhaal van de slimme Molly die van sportster uitgroeide tot de poker prinses van welvarend Amerika vereist een strak script om het bijzondere levensverhaal in filmvorm te gieten, dus het is maar goed dat de succesvolle scenarioschrijver Aaron Sorkin de persoon was om die taak op zich te nemen. En daar bleef het niet bij, want met Molly’s Game maakt Sorkin tevens zijn debuut als regisseur. En dat doet hij zeker niet onverdienstelijk! Met strakke hand verfilmt hij zijn eigen script tot een film die zijn volle speelduur weet te boeien, waarbij hij het bijzondere levensverhaal van Molly sterk in beeld weet te brengen. Door te springen van het heden naar het verleden, het veelvuldig gebruik van een voice-over en zich te focussen op de kern van Molly’s levensverhaal verveelt de film geen moment. Zijn stijl doet hierbij wat denken aan die van regisseur David Fincher, maar dat is vooral als compliment bedoeld. Zijn handelsmerk werkt namelijk prima voor een film als Molly’s Game, dus heel storend is het niet dat Sorkin zo nu en dan leentjebuur doet bij zijn goede vriend Fincher.

Sorkin kan voor zijn regiedebuut daarnaast ook nog eens rekening op een echte powervrouw uit Hollywood. Jessica Chastain speelt op zeer overtuigende wijze de rol van pokerprinses waar niet mee te sollen valt. Ze toont zoveel kracht van zelfverzekerdheid uit in haar spel dat ze ongetwijfeld het voorbeeld zal zijn voor veel vrouwen die zich te makkelijk in een hokje laten drukken door het mannelijk geslacht. Daarmee is Molly’s Game een film geworden met vele bijzondere gezichten en mogelijke interpretaties, maar is het vooral een vlotte, strakke en stijlvolle film die zeker gezien mag worden.

Extra’s: Het is jammer dat de uitgave van Molly’s Game wat aan de kale kant is, want extra’s zijn helaas nauwelijks terug te vinden op de blu-ray schijf. We moeten het helaas doen met een special genaamd “Building an Empire” die op de film inzoomt, maar met zijn krappe drie minuten natuurlijk veel te kort is. De film is gelukkig ook nog voorzien van een audiocommentaartrack, maar die is waarschijnlijk alleen interessant voor de echte liefhebber.

Molly’s Game is een vlotte, strakke en stijlvolle verfilming van het bijzondere levensverhaal van Molly Bloom. Debuterend regisseur Aaron Sorkin vertelt het verhaal van de ex-sportster die uitgroeit tot pokerprinses op fantastische wijze en weet de aandacht van de kijker moeiteloos vast te houden. Nergens boet de film op kracht in en blijft deze zijn volle speelduur overeind. Dat is tevens te danken aan het goede spel van hoofdrolspeelster Jessica Chastain die met veel overgave de powervrouw speelt die Molly is geweest in een wereld die gedomineerd werd, en nog steeds wordt, door mannen. Molly’s Game is een must-see voor iedereen met een liefde voor fijne biografische films.

Met dank aan Entertainment One Benelux voor het recensie-exemplaar.

17 mei, 2018

Beoordeling

Film
Extra
Eindcijfer

Bol.com

[bol_product_links block_id="bol_5afa83c780cc3_selected-products" products="9200000087357481,9200000090805391,9200000085432445" name="Bol.com" sub_id="" link_color="003399" subtitle_color="000000" pricetype_color="000000" price_color="CC3300" deliverytime_color="009900" background_color="FFFFFF" border_color="D2D2D2" width="250" cols="1" show_bol_logo="0" show_price="1" show_rating="1" show_deliverytime="1" link_target="1" image_size="1" admin_preview="1"]

Trailer