Narcos – seizoen 2

Informatie

RegieGerardo Naranjo, Andrés Baiz en Josef Wladyka
Jaartal2016
Releasedatum01-09-2017
Speelduur500 minuten
DistributeurJust Entertainment
CastWagner Moura, Boys Holbrook, Pedro Pascal, Joanna Christie, Maurice Compte, Stephanie Sigman, Christina Umana, Alberto Ammann, Damian Alcazar, Eric Lange en Juan Pablo Shuk

Als Escobar en zijn entourage voet buiten de deur van zijn La Catedral zetten, dreigt hij direct gearresteerd te worden. De angst is bij de soldaten echter zo groot dat ze hem laten gaan. Na zijn ontsnapping kan Escobar de draad weer oppakken, waarbij hij nog steeds op de steun kan rekenen van het kartel. Omdat hij continu op de vlucht is voor de overheid, wordt zijn positie wel steeds meer bedreigd. Langzaam maar zeker verliest Escobar de steun van het kartel en kan hij niemand meer vertrouwen, zeker niet als ook in zijn eigen kartel steeds meer ambitieuze rivalen opduiken. Zijn leven wordt er steeds meer één van vluchten en veel excessief geweld om te kunnen overleven.

De serie Narcos werd in 2014 aangekondigd als samenwerking tussen Netflix en het Spaanstalige Telemundo. Het bleek een welkome aanvulling in het aanbod van deze aanbieder van online streaming films en series on demand. Het eerste seizoen werd overwegend positief ontvangen en al snel werd een tweede seizoen aangekondigd. Deze pakt de draad op waar het eerste seizoen ons achterliet en behandeld de laatste periode van het leven van Pablo Escobar. Daarnaast ligt de focus dit seizoen wat meer op de diverse kartels, waarmee er een opmaat wordt gemaakt voor de reeds aangekondigde seizoen drie en vier. Wel is het de vraag of Narcos zijn kwaliteit zal behouden met het verlies van Wagner Moura.

Net als bij het eerste seizoen is hij namelijk de drijvende kracht achter dit seizoen. Het blijft knap hoe hij Pablo Escobar neerzet, zeker nu zijn maniakale kant steeds meer de overhand krijgt. Toch houd hij de sympathie van de kijker, ook als hij alles kwijt is geraakt en vrij eenzaam onderduikt bij zijn vader die hem verafschuwt. Ook dit keer maken agenten Murphy en Peña jacht op Escobar, al is hun rol wel iets veranderd. Zo wordt Murphy, opnieuw gespeeld door Boyd Holbrook, door zijn vrouw gedwongen om te kiezen tussen werk en privé. Peña, gespeeld door de sterk acterende Pedro Pascal, daarentegen heeft zich aangesloten bij Los Pepes, een groep burgerwachten en paramilitairen die jacht maken op de Escobar. Deze groep deinst nergens voor terug, wat mede te danken is aan het feit dat ze geleid worden door mensen die onder Escobar hebben gewerkt.

Net als bij het eerste seizoen volgt ook dit seizoen grotendeels de werkelijkheid. Zo zien we wederom met regelmaat foto’s en knipsels uit die tijd voorbij komen, tot het uiteindelijk vinden van Escobar aan toe. Het laat nog maar eens zien hoe nauwkeurig de makers te werk zijn gegaan. Soms zijn er wel wat personages aangepast of zelfs samengevoegd, maar dit alles alleen maar om de vaart erin te houden. Het tijdsbeeld is treffend en het blijft intrigerend om te zien hoe het er destijds allemaal aan toe ging. Hoe Escobar zijn handen in onschuld probeert te wassen terwijl hij steeds verder gaat om aan de macht te blijven. Als de klopjacht aan het einde zijn hoogtepunt nadert zal het moeilijk zijn de serie uit te zetten, waarmee dit seizoen misschien nog wel sterker is dan het eerste.

Extra’s: Er is opnieuw de nodige aandacht besteed aan deze release. Zo worden dit twee discs tellende seizoen in een fraaie digipack met sleeve op de markt gebracht. Helaas beperkt de inhoud van de twee discs zich tot tweemaal vijf afleveringen, waarbij verder elk spoor van overige extra’s ontbreekt.

Narcos – seizoen 2 overtreft het eerste seizoen, mede doordat de spanning steeds verder wordt opgevoerd. We zien hier pakweg de laatste anderhalf jaar van het leven van Pablo Escobar, waar zijn wanhoop leidt tot daden vol extreem geweld en de klopjacht op hem in volle gang is. Het is nog maar de vraag wat er van de serie overblijft nu het verhaal van Escobar volledig behandeld is. Toch wordt ook hier de focus al langzaam maar zeker verlegd, dus er zijn genoeg interessante deuren geopend. Wel zullen we Wagner Moura hierbij moeten missen. Voor nu onderstreept de serie zijn klasse nog maar eens en het moge duidelijk zijn dat Netflix met deze serie wederom een paradepaardje in huis heeft!

Met dank aan Just Entertainment voor het recensie-exemplaar.

4 september, 2017

Beoordeling

Film
Eindcijfer

Bol.com

[bol_product_links block_id="bol_598afcd50b487_selected-products" products="9200000076824487,9200000076824491,9200000057826460,9200000057741529" name="Bol.com" sub_id="" link_color="003399" subtitle_color="000000" pricetype_color="000000" price_color="CC3300" deliverytime_color="009900" background_color="FFFFFF" border_color="D2D2D2" width="250" cols="1" show_bol_logo="0" show_price="1" show_rating="1" show_deliverytime="1" link_target="1" image_size="1" admin_preview="1"]

Trailer