NCIS: Los Angeles – seizoen 8

Informatie

RegieTawnia McKiernan, Terrence O'Hara, Dennis Smith, James Hanlon, Benny Boom, Eric A. Pot, Diana C. Valentine, Eric Laneuville, John Peter Kousakis, Jonathan Frakes, Ruba Nadda, Terence Nightingall, Tony Whamby, James Whitmore Jr. en Frank Military
Jaartal2017
Releasedatum18-04-2018
Speelduur990 minuten
DistributeurUniversal Pictures Home Entertainment
CastChris O'Donnell, Daniela Ruah, Eric Christian Olsen, Barrett Foa, Renée Felice Smith, Miguel Ferrer, Linda Hunt en LL Cool J

Tijdens het onderzoek naar de diefstal van cesium uit verschillende ziekenhuizen, wordt het team verrast door de komst van onder-secretaris van Defensie Corbin Duggan. Hij is van de plan om de afdeling te reorganiseren in de nasleep van hun onvermogen om de mol te vinden. In het lopende onderzoek naar de mol wordt Hetty vastgehouden en ondervraagd in Washington. Ook reist het team naar Syrië in de jacht op een belangrijk doelwit. Hun missie verloopt echter anders dan gepland als hun helikopter wordt neergehaald en Kensi zwaargewond raakt. Na een verblijf op de intensive care krijgt ze hulp van Deeks bij haar herstel, waarbij uitgebreide therapie nodig is. Terwijl de zoektocht naar de mol doorgaat zal het elite team van Los Angeles zich keer op keer moeten blijven bewijzen dat zij de dodelijkste bedreigingen in zowel binnen- als buitenland in de kiem kunnen smoren!

NCIS: Los Angeles is de eerste spin-off van de succesvolle serie NCIS, die sinds maart 2010 ook op de Nederlandse televisie te zien is. De spin-off is een dusdanig succes dat deze ondertussen alweer toe is aan zijn achtste seizoen. Het is een uitwerking van een serie die vergelijkbaar is met CSI: Crime Scene Investigation. Dat niet alles in goud verandert bleek wel toen in seizoen 4 werd gepoogd een nieuwe spin-off te lanceren, NCIS: Red, maar de reacties hierop tegenvielen. NCIS: Los Angeles is echter onverminderd populair. Dit gaat zelfs zover dat dit achtste seizoen misschien wel één van de beste van de serie tot op heden is. Het mooie aan deze serie is dat er een soort gelaagdheid in zit. Zo zien we niet alleen iedere aflevering een soort afgerond verhaal, maar zijn er ook verhaallijnen die een seizoen, of soms zelfs meerdere seizoenen, beslaan.

Zo zien we dit keer losse verhalen rond een ‘dirty bomb’, een marinier die optreedt tegen mensenhandel, de vergiftiging van twee binnenlandse veiligheidsagenten, de productie van wapens in een buurtwoning, een ex-Mossad-agent die onder vuurt ligt, de zoektocht naar een kostbare gouden munt, het stelen van de plannen voor een Stealth-schip en het zoeken en terughalen van miljoenen in goud uit het Vietnam-tijdperk. De langere verhaallijnen zijn dit keer vooral getekend door privésituaties van acteurs. Zo zien we in dit achtste seizoen het laatste kunstje van Miguel Ferrer, die op 19 januari 2017 overleed op 61-jarige leeftijd aan de gevolgen van keelkanker. Met zijn vertolking van assistent-directeur Owen Granger is hij een belangrijke onderdeel van de drie seizoenen durende zoektocht naar een mol, of mollen, binnen de afdeling.

Een andere kenmerkende steunpilaar dit seizoen is de verhaallijn rondt Kensi Blye, gespeeld door Daniela Ruah. In het echte leven was zij namelijk zwanger, dus daar moesten de makers iets omheen verzinnen. Dit werd gevonden door haar zwaargewond te laten raken bij een missie, waarna ze in een coma raakt, om vervolgens te moeten revalideren. Hierdoor is de invulling van haar personage, zeker in het eerste deel van het seizoen, wat anders dan normaal. Wel zorgt het voor een interessante uitdieping van haar personage en opent het de deuren voor andere personages en verhaallijnen. Het is duidelijk dat het creatieve team dit seizoen tot het uiterste werd gedreven , maar het zorgt er wel voor dat dit seizoen een van vermakelijkste is tot op heden. Alle personages maken interessante ontwikkelingen door en het zal de trouwe volgers ongetwijfeld doen uitkijken naar het negende seizoen.

Extra’s: Naast de 24 afleveringen, die verspreidt over zes discs te vinden zijn, is er nog wat bonusmateriaal op de dvd’s te vinden.
∙ Dips & Salsa (10:19) Een blik achter de schermen bij de aflevering “From Havana with Love”, waarbij we onder andere de danskwaliteiten van Daniela Rush zien.
∙ Deep Impact: Season 8 of NCIS: Los Angeles (29:08) Een terugblik op het achtste seizoen, waarbij cast en crew het er over eens zijn dat dit één van de beste van de serie is.
∙ The Nellverine (05:53) Actrice Renée Felice Smith neemt de kijker mee langs de uitdagingen die haar personage met zich meebrengt.
∙ Remembering Miguel (09:37) Een mooi eerbetoon van de cast en producer Scott Gemmill aan de overleden Miguel Ferrer.
∙ Deleted Scenes (09:53) Een elftal verwijderde scènes die verspreidt over de discs zijn te vinden bij de bewuste aflevering.
∙ Audio Commentary on “Getaway”: Een commentaartrack verzorgd door Barrett Foa en Renée Felice Smith. We krijgen weinig technisch inzicht dit keer, maar wel veel leuke persoonlijke verhalen van de cast en crew.

NCIS: Los Angeles – seizoen 8 is het meest creatieve en vermakelijkste seizoen van de serie tot op heden. Niet alleen zijn er weer de nodige dodelijke dreigingen waar het team tegenop moet boksen, ook gebeurt er op persoonlijk vlak het nodige. Dit gold vooral ook achter de schermen, met het overlijden van Miguel Ferrer en de zwangerschap van Daniela Ruah, waarbij de makers ervoor kozen om dit op een sterke manier in de serie te verwerken. De release kent daarnaast weer wat interessant bonusmateriaal, waaronder een mooi eerbetoon aan de overleden Miguel Ferrer. Zo gaan er wat deuren dicht, maar zijn er nog meer geopend en het zal dan ook niemand verbazen dat in de Verenigde Staten ondertussen alweer het negende seizoen loopt. Het is iets voor de Nederlandse fans om reikhalzend naar uit te kijken, want NCIS: Los Angeles toont met dit seizoen, meer dan ooit, zijn bestaansrecht.

Met dank aan Triple P Entertainment en Universal Pictures Home Entertainment voor het recensie-exemplaar.

13 april, 2018

Beoordeling

Film
Extra
Eindcijfer

Bol.com

[bol_product_links block_id="bol_5ac5f6035012e_selected-products" products="9200000075612183,9200000050069239,9200000060103636" name="Bol.com" sub_id="" link_color="003399" subtitle_color="000000" pricetype_color="000000" price_color="CC3300" deliverytime_color="009900" background_color="FFFFFF" border_color="D2D2D2" width="250" cols="1" show_bol_logo="0" show_price="1" show_rating="1" show_deliverytime="1" link_target="1" image_size="1" admin_preview="1"]

Trailer