NCIS: New Orleans – seizoen 3

Informatie

RegieJames Hayman, Michael Zinberg, Rob Morrow, James Whitmore Jr., Tony Wharmby, Robert Greenlea, Mary Lou Bell, Gordon Lonsdole, Stacey Black, Nina Lopez-Corrado, LeVar Burton, Ed Omelas, Sharat Raju, Randy Zisk, Alex Zakrzweski en Geary McLeod
Jaartal2016
Releasedatum08-08-2018
Speelduur960 minuten
DistributeurUniversal Pictures Home Entertainment
CastScott Bakula, Lucas Black, Vanessa Ferlito, Rob Kerkovich, Daryl

De bruisende feeststad en bakermat van de jazz gaat gebukt onder een zware misdaadgolf. Toch belet dit Dwayne Cassius “King” Pride, zijn rechterhand Christopher LaSalle en Sonja Percy niet om met hart en ziel hun stad te beschermen. Zij krijgen hierbij een helpende hand van forensisch expert Sebastian Lund, die op het kantoor het bewijsmateriaal ontrafelt, de briljante hacker Patton Plame en de ervaren schouwarts Dr. Loretta Wade. Een meedogenloze sluipschutter, een wraakzuchtig kartel en een boorplatform dat de lucht dreigt in te gaan; Het team wordt andermaal geen seconde rust gegund. Tot overmaat van ramp vormen ze, na verraderlijke aantijgingen, zelf het doelwit van een intern onderzoek, geleid door de bikkelharde FBI-agente Tammy Gregorio.

Na NCIS: Los Angeles was NCIS: New Orleans in 2014 de tweede spin-off van de succesvolle serie NCIS. Ook deze spin-off bleek een dusdanig succes dat deze ondertussen alweer toe is aan een derde seizoen, aldus in Nederland, want in de Verenigde Staten is zelfs het vierde seizoen reeds voltooid. De uitwerking van de serie is vergelijkbaar met CSI: Crime Scene Investigation, waarbij er een soort gelaagdheid in zit. Zo zien we niet alleen korte afgeronde verhaalijnen, maar zijn er ook verhaallijnen die een langere tijd in beslag nemen. Waar de serie voor de camera echter steeds meer naar een vaste vorm toewerkt, gebeurde er ook achter de schermen ook het nodige. Zo overleed Gary Glasberg, de bedenker van de serie, onverwacht in zijn slaap en werd showrunner Brad Kern onderwerp van een tweetal onderzoeken naar ongepast gedrag richting vrouwen.

Als we naar de serie zelf kijken dan wordt het seizoen verdeeld door twee belangrijke verhaallijnen die ieder ongeveer de helft van het seizoen in beslag nemen. Het begin van het seizoen staat vooral in het teken van een intern onderzoek en een poging het vertrek van Zoe McLellan op te vangen. De producers hebben Vanessa Ferlito als vervangster geregeld, maar het is niet bepaald een warm bad waar zij in terecht komt. Zo maakt zij zich niet direct populair door haar intrede te doen als bikkelharde FBI-team die aan het hoofd staat van een intern onderzoek. Toch weten de schrijvers het geduld van de kijkers te belonen en groeit haar personage, Tammy Gregorio, langzaam in het team tot het punt dat ze een vaste functie krijgt aangeboden. Wel moeten we de kanttekening maken dat twee powervrouwen in de serie, naast Vanessa Ferlito is daar al Shalita Grant, wellicht iets teveel van het goede is.

Het tweede deel van dit seizoen wordt in beslag genomen door een onderzoek naar verdachte transacties van de corrupte burgemeester Douglas Hamilton. Het leidt tot een uitgebreide operatie die Pride bijna zijn leven kost en dus de doodsteek van zijn hele team. Toch zijn er ook weer de nodige kortere verhaallijnen. Veel hiervan hebben betrekking op het volledige team, maar er wordt ook weer een beste poging gedaan om de personages verder uit te diepen. Zo word Christopher LaSalle onverwachts geconfronteerd met het vaderschap, een verhaallijn die een viertal afleveringen in beslag neemt, en is forensisch expert Sebastian Lund de dagelijkse sleur van zijn werk zat en ondergaat hij een training om zich ook in het veld te laten zien. Toch krijgt Sonja Percy het meeste voor haar kiezen als zij achter de tralies verdwijnt en moet vechten voor haar leven. Het moge duidelijk zijn dat het creatieve team weer flink in de weer is geweest.

Extra’s: Naast alle 24 afleveringen, vinden we de nodige extra’s op de zes discs tellende dvd release.
· Audio commentary: Schrijver Brad Kern levert een fantastische commentaartrack bij de seizoensopener Aftershocks, iets dat ook geldt voor het commentaar van schrijvers Christopher Waild en Christopher Silber in de twee Pandora’s Box crossover afleveringen.
· Pandora’s Box, Part I (40:56) Het eerste deel van de crossover, zoals het te zien was in NCIS. Met optioneel commentaar.
· Opening Pandora’s Box
(12:14) Cast en crew bespreken de uitdagingen en het plezier dat kwam kijken bij de crossover afleveringen.
· NCIS: New Orleans Season 3: Let the Good Times Roll
(28:03) Cast en crew bespreken de belangrijkste verhaallijnen en gebeurtenissen van dit seizoen.
· The New Girl in Town
(08:21) Een extra waarin Vanessa Ferlito centraal staat, die haar intrede doet dit seizoen.
· Propping It Up
(04:22) Brook Yeaton, hoofd rekwisieten, neemt ons mee langs wat zijn afdeling allemaal doet voor de serie.
· It Takes a Video Village
(04:57) Een wat korte extra die ons meeneemt langs gezichten achter de camera.

NCIS: New Orleans – seizoen 3 lijkt met dit seizoen definitief zijn draai te hebben gevonden binnen het NCIS-universum. De cast wordt versterkt met de komst van Vanessa Ferlito, die zich langzaam maar zeker geliefd maakt bij zowel het team als de kijker. Net als met de andere NCIS-series zien we hier veel losse verhalen, die worden verbonden door enkele verhalen die meerdere afleveringen in beslag nemen. Het is een succesformule die zorgvuldig wordt uitgewerkt, wat hier vooral ook nog eens wordt onderstreept met de crossover aflevering met moeder-serie NCIS. Toch is de grootste kracht van de serie de stad New Orleans zelf, de rijkdom die de stad in vele opzichten biedt zorgt voor een eigenheid die veel genregenoten lijken te missen en die het bestaansrecht van de serie bevestigt.  

Met dank aan Triple P Entertainment en Universal Pictures Home Entertainment voor het recensie-exemplaar.

13 augustus, 2018

Beoordeling

Film
Extra
Eindcijfer

Bol.com

[bol_product_links block_id="bol_5b615a99e0cbe_selected-products" products="9200000075612653,9200000080601757,9200000047114716" name="Bol.com" sub_id="" link_color="003399" subtitle_color="000000" pricetype_color="000000" price_color="CC3300" deliverytime_color="009900" background_color="FFFFFF" border_color="D2D2D2" width="250" cols="1" show_bol_logo="0" show_price="1" show_rating="1" show_deliverytime="1" link_target="1" image_size="1" admin_preview="1"]

Trailer