Paw Patrol: Dino Rescue

Informatie

RegieCharles E. Bastien
Jaartal2021
Releasedatum21-05-2021
Speelduur92 minuten
DistributeurDutch FilmWorks
Cast

Ben je klaar voor een nieuw puptastisch avontuur? Reis dan samen met Chase en zijn vrienden naar Dino Wilds, een verloren gewaande wereld van dinosaurussen. Samen met hun nieuwe vriend Rex komen je favoriete pups voor een gloednieuwe en razend spannende uitdaging te staan. Lukt het hun de dinosaurussen op tijd te redden? Ook schieten de pups een baby Brachiosaurus te hulp en helpen ze Maverick, de waaghals Pterodactyl, als hij zijn vleugel bezeert bij een val. Dus sluit je aan bij de pups, terwijl ze reizen door het prehistorische land en hun vrienden beschermen tegen zowel een sluwe eierdief als een uitbarstende vulkaan. En wat er ook gebeurt; de pups zijn klaar voor een heuse dino reddingsmissie!

‘Paw Patrol, klaar voor actie, Ryder, meneer!’. Paw Patrol is een Canadees-Amerikaanse animatieserie die in Nederland als Nick Jr. wordt beschouwd, maar ook te zien is op Nickelodeon. De serie werd voor het eerst uitgezonden in augustus 2013 en bleek een groot succes bij vrijwel alle, vooral jonge, kinderen. Dit is ook niet zo vreemd, want het programma is naast dat de pups schattig zijn ook nog eens bijzonder leerzaam. Zo leren kinderen aan de hand van de serie hoe ze in teamverband samen kunnen spelen en hoe ze op een leuke manier bepaalde problemen kunnen oplossen. Met een zeer degelijke computeranimatie, iets waar menig kindertelevisiezender tegenwoordig prat op gaat, speelt de serie daarmee handig in op de behoefte van kinderen.

De serie focust zich op een jongen genaamd Ryder en zijn zoek- en reddingshonden, beter bekend als Paw Patrol. Samen werken zij aan missies om de kuststreek van Adventure Bay te beveiligen. Elk van de honden heeft zijn eigen specifieke vaardigheden die zijn gebaseerd op een levensecht beroep. Zo is Dalmatiër Marshall brandweerman, is Chase een Duitse herder in politiepak, Rubble een Engelse bulldog die graag graaft, houdt de chocolade labrador-retriever Zuma van water, let de vrolijke bastaard Rocky op het milieu en houdt cockapoo (mix van een cocker spaniël en een poedel red.) Sky een oogje in het zeil vanuit haar helikopter. Nieuw voor deze dvd is Rex, een Berner sennenhond. Hij is een dinosaurusexpert en woont in Dino Wilds, de plek waar de pups voor de avonturen op deze dvd naar toe reizen.

Deze nieuwe dvd-release is grotendeels een greep uit de afleveringen van alweer het zevende seizoen rond de pups. Waar de vorige release een vervolg was op de eerdere Mighty Pups dvd, staan dit keer dinosauriërs centraal. Het moge duidelijk zijn dat de marketingafdeling achter deze franchise overuren draait. Zo was voordat de dvd zijn weg vond naar de schappen al een hele speelgoedlijn met dino’s in de winkels te vinden. Het besluit van Nickelodeon om op dvd’s de avonturen per thema te bundelen, en dus niet per seizoen, betaalt zich dan ook dubbel en dwars terug. Net als bij de eerdere dvd’s worden ook hier weer meerdere afleveringen gebundeld. Qua chronologie is overigens er wel weer een vreemde eend in de bijt aanwezig, want de aflevering “Pups blaffen met dinosaurussen” stamt uit het tweede seizoen. Toch misstaat deze absoluut niet op deze thema dvd en de doelgroep zal het waarschijnlijk sowieso niet deren.

Extra’s: Naast de zes afleveringen is er dit keer geen bonusmateriaal toegevoegd aan deze dvd release.

Paw Patrol: Dino Rescue is opnieuw een fijne release, dit keer vol avonturen in een prehistorische wereld. Zoals altijd doen de avonturen weer wonderen bij de kinderen, die ongetwijfeld een lach van oor tot oor zullen tonen. De bezorgde ouder die vreest dat de dino’s wellicht te eng zullen zijn kunnen overigens opgelucht adem halen. Zoals het een kinderserie betaamd zijn de dino’s haast aaibaar en met hun olijke uitstraling geen schim van hun gevaarlijke familieleden uit de Jurassic Park-films. En de pups zelf? Natuurlijk zijn de avonturen weer zo bedacht dat iedere pup zijn toegevoegde waarde heeft, al is dit avontuur extra leuk omdat het team weer verder uitgebreid wordt. Zoals altijd is hier slim over nagedacht en het zal vast niet lang duren voordat ook Rex door kinderen in het hart wordt gesloten. En natuurlijk, het blijft allemaal vrij formulematig, maar het is zoals altijd weer goed voor ruim anderhalf uur vermaak, vol leerzame filmpjes. Succes lijkt ook dit keer weer gegarandeerd, en met nog meer variaties in het vooruitzicht lijkt het een kwestie van tijd dat er een nieuwe thema dvd in de schappen zal liggen. Voor Paw Patrol is niets te dol!

Met dank aan Dutch FilmWorks voor het recensie-exemplaar.

29 mei, 2021

Beoordeling

Film
Eindcijfer

Trailer