Paw Patrol: Puplantis

Informatie

RegieCharles E. Bastie
Jaartal2019
Releasedatum03-04-2019
Speelduur91 minuten
DistributeurUniversal Pictures Home Entertainment
CastAlex Thorne, Devan Cohen en Kallan Holley

De avond is ingevallen op Avonturenbaai en Chase ziet erop toe hoe de laatste strandgasten naar huis gaan en het strand gesloten kan worden. Hij heeft een goede reden, want de volle maan van het magische Meer-Maan is aan de horizon te zien, wat betekent dat de Meer-pups terug zullen keren. Terwijl de opwinding onder de pups stijgt, zien zij ook hoe Sid de Piraat en zijn maatje Arrby Avonturenbaai naderen. Als de pups afdalen naar Puplantis zijn ze vooral verbaasd hoe prachtig het onderwaterleven is. Ze ontdekken de magie van Puplantis, maar als deze bedreigd wordt moeten de pups te hulp schieten voor de stad valt. Daarnaast zijn er nog meer watergerelateerde afleveringen, zo wordt de Zee Patroller gestolen en schiet de pups te hulp bij het redden van het huis van een gigantische zeeslak! Geen klus is te groot en geen pup is te klein, voor Paw Patrol is natuurlijk niets te dol!

‘Paw Patrol, klaar voor actie, Ryder, meneer!’. Paw Patrol is een Canadees-Amerikaanse animatieserie die in Nederland als Nick Jr. wordt beschouwd, maar ook te zien is op Nickelodeon. De serie werd voor het eerst uitgezonden in augustus 2013 en bleek een groot succes bij vrijwel alle, vooral jonge, kinderen. Dit is ook niet zo vreemd, want het programma is naast dat de pups schattig zijn ook nog eens bijzonder leerzaam. Zo leren kinderen aan de hand van de serie hoe ze in teamverband samen kunnen spelen en hoe ze op een leuke manier bepaalde problemen kunnen oplossen. Met een zeer degelijke computeranimatie, iets waar menig kindertelevisiezender tegenwoordig prat op gaat, speelt de serie daarmee handig in op de behoefte van kinderen.

De serie focust zich op een jongen genaamd Ryder, die de leiding heeft over een zestal zoek- en reddingshonden beter bekend als Paw Patrol. Hij is een tien jaar oude jongen die de honden instrueert en hun voertuigen en uitrusting maakt. Samen werken zij aan missies om de kuststreek van Adventure Bay te beveiligen. Elk van de zes honden heeft zijn eigen specifieke vaardigheden die zijn gebaseerd op een levensecht beroep. Zo is Dalmatiër Marshall brandweerman, is Chase een Duitse herder in politiepak, Rubble een Engelse bulldog die graag graaft, houdt de chocolade labrador-retriever Zuma van water, let de vrolijke bastaard Rocky op het milieu en houdt cockapoo (mix van een cocker spaniël en een poedel red.) Sky een oogje in het zeil vanuit haar helikopter.

De nieuwe dvd-release wijkt iets af van de vaste formule. Opnieuw worden er zes afleveringen gebundeld op een dvd, met een ideale speelduur van pakweg anderhalf uur, maar dit keer gaan de pups de zee op. Wat dat betreft ligt deze release min of meer in lijn met de eerdere Sea Patrol dvd. Breed gezien, want dit keer betreden de pups een onderwaterwereld en dat is toch allemaal wel erg ver gezocht. Natuurlijk zijn de avonturen weer zo bedacht dat iedere pup zijn toegevoegde waarde heeft, dus wat dat betreft heeft ieders favoriet weer voldoende schermtijd, maar wellicht is het met een volgende release beter om gewoon weer terug te keren naar Avonturenbaai. Toch is ook deze release weer ideaal voor een regenachtige dag of (even onder ons ouders gezegd) als je even je handen vrij wilt hebben.

Extra’s: Naast de afleveringen bevat de dvd een bonusaflevering van een andere serie.
· Bonusaflevering Topwing (11:23) Een leuke kennismaking met deze relatief nieuwe serie, bedacht door Scott Kraft, tevens executive producer van Paw Patrol.

Paw Patrol: Puplantis is een onderhoudende poging om de wereld van te pups te verbreden, maar levert hierdoor in op de herkenbaarheid. Anders dan op Mighty Pups, de vorige dvd release, zijn op deze dvd weer meerdere afleveringen terug te vinden, in plaats van een langer avontuur. Natuurlijk is dit voor de meekijkende volwassene jammer, want de afleveringen zijn vrij formulematig, maar voor de doelgroep is de kortere speelduur per avontuur een uitkomst. Ook wordt Avonturenbaai hier meer dan de serie lief is verlaten, waardoor de kleinsten toch heel wat anders voorgeschoteld krijgen dan zij gewend zijn. De release biedt zonder meer weer anderhalf uur vermaak, vol leerzame filmpjes, maar wellicht hebben de makers hun hand echt iets teveel overspeeld in een poging de wereld van de pups uit te breiden. Ongetwijfeld komt volgend kwartaal weer een nieuwe dvd uit, maar laten we hopen dat de pups dan terugkeren naar hun geliefde Avonturenbaai. Voor Paw Patrol is niets te dol!

Met dank aan Triple P Entertainment en Universal Pictures Home Entertainment voor het recensie-exemplaar.

15 april, 2019

Beoordeling

Film
Extra
Eindcijfer

Bol.com

[bol_product_links block_id="bol_5c80ef74dab8e_selected-products" products="9200000103619862,9200000102247844,9200000098548155,9200000096039347,9200000093223568" name="Bol.com" sub_id="" link_color="003399" subtitle_color="000000" pricetype_color="000000" price_color="CC3300" deliverytime_color="009900" background_color="FFFFFF" border_color="D2D2D2" width="250" cols="1" show_bol_logo="0" show_price="1" show_rating="1" show_deliverytime="1" link_target="1" image_size="1" admin_preview="1"]

Trailer