Paw Patrol: De pups volgen een mysterie

Informatie

RegieCharles E. Bastien
Jaartal2020
Releasedatum15-01-2020
Speelduur92 minuten
DistributeurUniversal Pictures Home Entertainment
CastAlex Thorne, Devan Cohen en Kallan Holley

Geen mysterie is te groot, en geen aanwijzing is te klein in deze nieuwe PAW Patrol avonturen. Zo bedreigt een komeet Avonturenbaai. De Paw Patrol gaat aan de slag met het bouwen van een gigantisch observatorium, maar dit verloopt helemaal niet zoals gepland en alles wat vernietigd is moet uiteraard ook weer opnieuw opgebouwd worden. Ook raakt Rocky vermist bij de hut van oom Otis in het bos, wat ervoor zorgt dat de pups het mysterie van de weerpuppy moeten oplossen. Daarnaast helpen Chase en de pups ook om een telefoondief op te sporen, helpen zij mevrouw Marjorie als er allemaal mysterieuze gaten in haar tuin verschijnen en gaan de pups op een spannende zoektocht in de bergen. Tot slot geven de pups een geheime surprise party voor de verjaardag van Chase!

‘Paw Patrol, klaar voor actie, Ryder, meneer!’. Paw Patrol is een Canadees-Amerikaanse animatieserie die in Nederland als Nick Jr. wordt beschouwd, maar ook te zien is op Nickelodeon. De serie werd voor het eerst uitgezonden in augustus 2013 en bleek een groot succes bij vrijwel alle, vooral jonge, kinderen. Dit is ook niet zo vreemd, want het programma is naast dat de pups schattig zijn ook nog eens bijzonder leerzaam. Zo leren kinderen aan de hand van de serie hoe ze in teamverband samen kunnen spelen en hoe ze op een leuke manier bepaalde problemen kunnen oplossen. Met een zeer degelijke computeranimatie, iets waar menig kindertelevisiezender tegenwoordig prat op gaat, speelt de serie daarmee handig in op de behoefte van kinderen.

De serie focust zich op een jongen genaamd Ryder, die de leiding heeft over een zestal zoek- en reddingshonden beter bekend als Paw Patrol. Hij is een tien jaar oude jongen die de honden instrueert en hun voertuigen en uitrusting maakt. Samen werken zij aan missies om de kuststreek van Adventure Bay te beveiligen. Elk van de zes honden heeft zijn eigen specifieke vaardigheden die zijn gebaseerd op een levensecht beroep. Zo is Dalmatiër Marshall brandweerman, is Chase een Duitse herder in politiepak, Rubble een Engelse bulldog die graag graaft, houdt de chocolade labrador-retriever Zuma van water, let de vrolijke bastaard Rocky op het milieu en houdt cockapoo (mix van een cocker spaniël en een poedel red.) Sky een oogje in het zeil vanuit haar helikopter.

Deze nieuwe dvd-release is grotendeels een greep uit de afleveringen van alweer het vijfde seizoen is rond de pups. Waar de vorige release bestond uit enkel Ultimate Rescues, waarvoor de pups gehuld werden in een nieuw pak en bijpassende look, zien we hier ook weer normale afleveringen. Het moge duidelijk zijn dat de marketingafdeling achter deze franchise overuren draait. Net als altijd worden ook hier weer meerdere afleveringen gebundeld, waarbij dit keer mysteries centraal staat. Het resulteert erin dat we dit keer alle pups in een speuroutfit zien, waarmee ze allemaal in de voetsporen van Chase treden. Wel is het opnieuw een wat vreemde samenstelling, want voor de laatste twee afleveringen van deze release, Pups-a-doedel-dee en Pups doen het licht aan, wordt er helemaal teruggegrepen naar het eerste seizoen. Het zal de kinderen waarschijnlijk niet deren.

Extra’s: Naast de zeven afleveringen is er dit keer geen bonusmateriaal toegevoegd aan deze dvd release.

Paw Patrol: De pups volgen een mysterie biedt een zevental nieuwe nieuwe avonturen, waarin dit keer een mysterie centraal staat. De avonturen doen vast weer wonderen bij de kinderen, die ongetwijfeld een lach van oor tot oor zullen tonen. Natuurlijk zijn de avonturen weer zo bedacht dat iedere pup zijn toegevoegde waarde heeft, dus wat dat betreft heeft ieders favoriet weer voldoende schermtijd. En ja, het blijft allemaal vrij formulematig, maar het is zoals altijd weer goed voor ruim anderhalf uur vermaak, vol leerzame filmpjes. Wel vreemd is het dan deze compilatie zelfs teruggrijpt op het eerste seizoen, al zal de doelgroep hier niet om malen. Het zorgt ervoor dat ook ruim vijf jaar nadat zij voor het eerst op televisie te zijn waren de pups nog steeds mateloos populair zijn en het een kwestie van tijd is dat het volgende avontuur in de schappen zal liggen. Voor Paw Patrol is niets te dol!

Met dank aan Triple P Entertainment en Universal Pictures Home Entertainment voor het recensie-exemplaar.

14 januari, 2020

Beoordeling

Film
Eindcijfer

Bol.com

[bol_product_links block_id="bol_5e15f2a5e747c_selected-products" products="9200000119846554,9200000116007590,9200000108260460,9200000103619862,9200000102247844,9200000116002367" name="Bol.com" sub_id="" link_color="003399" subtitle_color="000000" pricetype_color="000000" price_color="CC3300" deliverytime_color="009900" background_color="FFFFFF" border_color="D2D2D2" width="250" cols="1" show_bol_logo="0" show_price="1" show_rating="1" show_deliverytime="1" link_target="1" image_size="1" admin_preview="1"]

Trailer