Paw Patrol: Ready Race Rescue

Informatie

RegieCharles E. Bastien
Jaartal2019
Releasedatum26-08-2020
Speelduur43 minuten
DistributeurParamount Pictures
Cast

Het is tijd voor de Avonturenbaai 500! De pups hebben een geweldige racebaan gebouwd en staan paraat om te dienen als pitcrew voor hun raceheld De Whoesh. Echter, als de legendarische racer niet in staat blijkt om mee te doen aan de race, roept hij zijn grootste fan-pup Marshall op om achter het stuur te kruipen en zijn plaats in te nemen. Marshall moet zijn gebrek aan zelfvertrouwen achter het racestuur de baas worden om de snelste racepup ooit te worden. Daarnaast moet hij ook nog eens de strijd aan gaan met Cheetah, zijn valsspelende rivaal die samen met burgemeester Humdinger een superbolide heeft samengesteld uit gestolen onderdelen. Maak je klaar om te racen en te redden!

‘Paw Patrol, klaar voor actie, Ryder, meneer!’. Paw Patrol is een Canadees-Amerikaanse animatieserie die in Nederland als Nick Jr. wordt beschouwd, maar ook te zien is op Nickelodeon. De serie werd voor het eerst uitgezonden in augustus 2013 en bleek een groot succes bij vrijwel alle, vooral jonge, kinderen. Dit is ook niet zo vreemd, want het programma is naast dat de pups schattig zijn ook nog eens bijzonder leerzaam. Zo leren kinderen aan de hand van de serie hoe ze in teamverband samen kunnen spelen en hoe ze op een leuke manier bepaalde problemen kunnen oplossen. Met een zeer degelijke computeranimatie, iets waar menig kindertelevisiezender tegenwoordig prat op gaat, speelt de serie daarmee handig in op de behoefte van kinderen.

Anders dan veel van de eerdere dvd releases staat dit keer een tv-film centraal, met een fijne speelduur van drie kwartier. Dit maakt ook dat deze dvd iets anders in elkaar steekt dan normaal. Normaal ligt de focus op een jongen genaamd Ryder, die de leiding heeft over een zestal zoek- en reddingshonden om de kuststreek van Adventure Bay te beveiligen. Elk van deze honden heeft zijn eigen specifieke vaardigheid; Zo is Dalmatiër Marshall brandweerman, is Chase een Duitse herder in politiepak, Rubble een Engelse bulldog die graag graaft, houdt de chocolade labrador-retriever Zuma van water, let de vrolijke bastaard Rocky op het milieu en houdt cockapoo (mix van een cocker spaniël en een poedel red.) Sky een oogje in het zeil vanuit haar helikopter. Dit keer ligt de focus echter vooral op Marshall, die mee mag strijden in de Avonturenbaai 500. Het is uiteraard een afgeleide van de Indy 500, net zozeer als dat raceheld De Whoesh veel weg lijkt te hebben van Formule 1-kampioen Lewis Hamilton.

Waar vorige dvd releases een greep werd gedaan uit de de diverse afleveringen, Ultimate Rescues of Mighty Pups, betreden we hier dus een nieuw zijpad. Het is wellicht wat eenzijdige, maar de nieuwe merchandise in de winkels leert ons direct dat hij handig om in wordt gespeeld. En waarom ook niet? Racen is tenslotte onverminderd populair, dus als jouw Paw Patrol-helden ook de racebaan betreden is dit koren op de molen voor de kleinsten onder ons. Daarnaast heeft deze langere aflevering de ideale lengte om een Nick Jr. uurtje te vullen in de bioscopen. En zo zal de doelgroep opnieuw tevreden zijn, al is het eigenlijk wel een wat karige dvd die dit keer in de schappen komt te liggen; een verlengde aflevering, zonder bonusaflevering. Toch getuigd het weer van slimme marketing, want wie geniet van dit avontuur op dvd zal in de speelgoedwinkel ongetwijfeld zijn ouder aan de mouw trekken om het speelgoed in huis te halen.

Extra’s: Naast deze speciale lange aflevering is er dit keer geen bonusmateriaal toegevoegd aan deze dvd release.

Paw Patrol: Ready Race Rescue is een razendsnel avontuur van de pups op de racebaan! Normaal gesproken is een dvd release wat diverser en langer van speelduur, maar dit keer wordt vol ingezet op kinderen die houden van snelheid en racen. Nadeel is dat vooral Marshall centraal staat en de andere pups wat onderbelicht worden. En ja, ook dit keer blijft het allemaal weer vrij formulematig en is het ook allemaal wat minder leerzaam, maar zoals altijd is het weer goed voor een dvd vol vermaak, zeker voor de kleine raceliefhebbertjes. Het is dit soort slimme marketing die ervoor zorgt dat de pups ook zeven jaar nadat zij voor het eerst op televisie te zijn waren de pups nog steeds mateloos populair zijn. De volgende dvd is alweer aangekondigd en zal draaien om de Mighty Pups, wat ongetwijfeld zal leiden tot meer diversiteit. Het moge duidelijk zijn; voor Paw Patrol is niets te dol!

Met dank aan Paramount Pictures voor het recensie-exemplaar.

4 september, 2020

Beoordeling

Film
Eindcijfer

Trailer