Paw Patrol: Robohond Redt

Informatie

RegieJamie Whitney en Charles E. Bastien
Jaartal2020
Releasedatum20-05-2020
Speelduur92 minuten
DistributeurParamount Pictures
CastAlex Thorne, Devan Cohen en Kallan Holley

De pups verwelkomen Robohond, een nieuw lid in hun team. De pup is net geactiveerd met behulp van Rocky, maar Ryder weet nog niet helemaal zeker of hij werkt zoals zou moeten. Hij besluit de robot te testen met behulp van de afstandsbediening. Alle tests verlopen goed en Ryder krijgt de complimenten van de pups, maar als Robohond in de war raakt door een kapotte antenne moeten de pups hem stoppen zodat Ryder hem weer kan repareren. Help de pups om Robohond’s mankementen te repareren en zie hoe hij de beste bestuurder, piloot en robot-redder van het team wordt! Ook wordt de PAW Patroller gestolen door burgemeester Humdinger en zijn kittens en schieten de pups te hulp als robo-saurus Earl tot leven komt!

‘Paw Patrol, klaar voor actie, Ryder, meneer!’. Paw Patrol is een Canadees-Amerikaanse animatieserie die in Nederland als Nick Jr. wordt beschouwd, maar ook te zien is op Nickelodeon. De serie werd voor het eerst uitgezonden in augustus 2013 en bleek een groot succes bij vrijwel alle, vooral jonge, kinderen. Dit is ook niet zo vreemd, want het programma is naast dat de pups schattig zijn ook nog eens bijzonder leerzaam. Zo leren kinderen aan de hand van de serie hoe ze in teamverband samen kunnen spelen en hoe ze op een leuke manier bepaalde problemen kunnen oplossen. Met een zeer degelijke computeranimatie, iets waar menig kindertelevisiezender tegenwoordig prat op gaat, speelt de serie daarmee handig in op de behoefte van kinderen.

De serie focust zich op een jongen genaamd Ryder, die de leiding heeft over een zestal zoek- en reddingshonden beter bekend als Paw Patrol. Hij is een tien jaar oude jongen die de honden instrueert en hun voertuigen en uitrusting maakt. Samen werken zij aan missies om de kuststreek van Adventure Bay te beveiligen. Elk van de zes honden heeft zijn eigen specifieke vaardigheden die zijn gebaseerd op een levensecht beroep. Zo is Dalmatiër Marshall brandweerman, is Chase een Duitse herder in politiepak, Rubble een Engelse bulldog die graag graaft, houdt de chocolade labrador-retriever Zuma van water, let de vrolijke bastaard Rocky op het milieu en houdt cockapoo (mix van een cocker spaniël en een poedel red.) Sky een oogje in het zeil vanuit haar helikopter. Dit keer staat Robohond centraal, die na een roerige start uitgroeit tot een betrouwbaar teamlid.

Waar bij eerdere dvd-release vooral een thema centraal staat, is dat hier niet anders. Dit keer staat Robohond centraal, eigenlijk een van de bijfiguren in de serie. Er wordt hiervoor teruggegrepen op het eerste seizoen. Waar vorige keren een greep werd gedaan uit de Ultimate Rescues en Mighty Pups, gaan we hier dus eigenlijk een stap terug in de tijd. De doelgroep zal er niet om malen, want de dvd verzamelt mooi een aantal afleveringen waarin Robohond of andere robot-achtigen centraal staan. Het is slimme marketing, want juist de aandacht op een wat onderbelicht personage doet de doelgroep opveren. Toch zorgt het qua chronologie wel voor een wat vreemde samenstelling waarin we razendsnel door de seizoenen schakelen in een zevental afleveringen. Het zal de kinderen waarschijnlijk niet deren.

Extra’s: Naast de zeven afleveringen is er dit keer geen bonusmateriaal toegevoegd aan deze dvd release.

Paw Patrol: Robohond redt! biedt opnieuw een zevental nieuwe avonturen, waarin dit keer Robohond centraal staat. De avonturen doen vast weer wonderen bij de kinderen, die ongetwijfeld een lach van oor tot oor zullen tonen. Natuurlijk zijn de avonturen weer zo bedacht dat iedere pup zijn toegevoegde waarde heeft, maar naast voldoende schermtijd voor ieders favoriet is het leuk om te zien dat een onderbelicht personage nu naar voren treedt. Bij eerdere dvd releases was Robohond namelijk nog amper aan bod gekomen. En ja, het blijft allemaal vrij formulematig, maar het is zoals altijd weer goed voor ruim anderhalf uur vermaak, vol leerzame filmpjes. Het is dit soort slimme marketing die ervoor zorgt dat de pups ook bijna zeven jaar nadat zij voor het eerst op televisie te zijn waren de pups nog steeds mateloos populair zijn. De volgende dvd is alweer aangekondigd en zal draaien om racen. Het moge duidelijk zijn; voor Paw Patrol is niets te dol!

Met dank aan Day One MPM en Paramount Pictures voor het recensie-exemplaar.

13 mei, 2020

Beoordeling

Film
Eindcijfer

Trailer