Paw Patrol: Sea Patrol

Informatie

RegieCharles E. Bastie
Jaartal2018
Releasedatum19-09-2018
Speelduur91 minuten
DistributeurUniversal Picture Home Entertainment
CastAlex Thorne, Devan Cohen en Kallan Holley

De zomer is begonnen en Ryder en zijn pups zijn gevraagd om de stranden veilig te houden als strandwacht. Ook duiken ze onder het wateroppervlak met zes watergerelateerde avonturen, inclusief twee dubbele afleveringen, om hun geliefde Adventure Bay te redden. Zo zien we hoe de pups een baby octopus met zijn moeder herenigen maar ook de strijd aan gaan met een levensgevaarlijke haai. Ook moeten de geliefde viervoeters een kunstshow redden van hongerige zeewezens en zijn er verstopte piratenschatten te vinden! Geen klus is te groot en geen pup is te klein, voor Paw Patrol is natuurlijk niets te dol!

‘Paw Patrol, klaar voor actie, Ryder, meneer!’. Paw Patrol is een Canadees-Amerikaanse animatieserie die in Nederland als Nick Jr. wordt beschouwd, maar ook te zien is op Nickelodeon. De serie werd voor het eerst uitgezonden in augustus 2013 en bleek een groot succes bij vrijwel alle, vooral jonge, kinderen. Dit is ook niet zo vreemd, want het programma is naast dat de pups schattig zijn ook nog eens bijzonder leerzaam. Zo leren kinderen aan de hand van de serie hoe ze in teamverband samen kunnen spelen en hoe ze op een leuke manier bepaalde problemen kunnen oplossen. Met een zeer degelijke computeranimatie, iets waar menig kindertelevisiezender tegenwoordig prat op gaat, speelt de serie daarmee handig in op de behoefte van kinderen.

De serie focust zich op een jongen genaamd Ryder, die de leiding heeft over een zestal zoek- en reddingshonden beter bekend als Paw Patrol. Hij is een tien jaar oude jongen die de honden instrueert en hun voertuigen en uitrusting maakt. Samen werken zij aan missies om de kuststreek van Adventure Bay te beveiligen. Elk van de zes honden heeft zijn eigen specifieke vaardigheden die zijn gebaseerd op een levensecht beroep. Zo is Dalmatiër Marshall brandweerman, is Chase een Duitse herder in politiepak, Rubble een Engelse bulldog die graag graaft, houdt de chocolade labrador-retriever Zuma van water, let de vrolijke bastaard Rocky op het milieu en houdt cockapoo (mix van een cocker spaniël en een poedel red.) Sky een oogje in het zeil vanuit haar helikopter.

De nieuwe dvd-release rond de pups volgt een vaste formule. Er worden zes afleveringen gebundeld op een dvd, met een ideale speelduur van pakweg anderhalf uur. De dubbele afleveringen bepalen hierbij het thema van de release en dit keer staat dat in het teken van wateravonturen. Dus niet alleen onderwater zoals het artwork ons doet geloven, maar ook redden ze weer buurtgenoten in nood die het water hebben getrotseerd. Toch is er wel de relatie met water wat koren op de molen is van waterpup Zuma. Helemaal als ze Rocky redt, die bang is voor water. Zij nemen hun vriendjes mee en dat zorgt voor anderhalf uur pret voor de kleuters, op een disc die ongetwijfeld meermaals de weg naar de dvd-speler zal vinden. Het maakt de release ideaal voor een regenachtige dag of (even onder ons ouders gezegd) als je even je handen vrij wilt hebben.

Extra’s: Naast de afleveringen bevat de dvd een bonusaflevering van een andere serie.
· Bonusaflevering Nella De Ridderprinses: De Deeldag (11:24) Een leuke kennismaking met deze relatief nieuwe serie, bedacht door Christine Ricci.

Paw Patrol: Sea Patrol laat de harten van menig kleuter ongetwijfeld sneller kloppen met even leerzame als spannende avonturen. De zes nieuwe avonturen zullen bij de kinderen ongetwijfeld een lach van oor tot oor op het gelaat toveren. Het geheel vergt soms wel het een en ander van de meekijkende ouder, zo is vrij veel herhaling en zorgt alleen het liedje al voor een hoop gestuiter, maar het doel heiligt de middelen. Niet alleen zorgt ook deze release weer voor anderhalf vermaak, de leerzame filmpjes zullen voor zoveel plezier zorgen en de pijn voor de ouders met gemak verlichten. Ook vijf jaar nadat zij voor het eerst op televisie te zijn waren blijven de pups nog steeds mateloos populair en het is natuurlijk wachten op het volgende avontuur. Voor Paw Patrol is niets te dol!

Met dank aan Triple P Entertainment en Universal Picture Home Entertainment voor het recensie-exemplaar.

13 september, 2018

Beoordeling

Film
Extra
Eindcijfer

Bol.com

[bol_product_links block_id="bol_5b927920a60ea_selected-products" products="9200000096039347,9200000032060510,9200000038492008,9200000042925455,9200000046180113" name="Bol.com" sub_id="" link_color="003399" subtitle_color="000000" pricetype_color="000000" price_color="CC3300" deliverytime_color="009900" background_color="FFFFFF" border_color="D2D2D2" width="250" cols="1" show_bol_logo="0" show_price="1" show_rating="1" show_deliverytime="1" link_target="1" image_size="1" admin_preview="1"]

Trailer