Paw Patrol: Sneeuwpatrouille

Informatie

RegieCharles E. Bastie
Jaartal2018
Releasedatum21-11-2018
Speelduur92 minuten
DistributeurUniversal Pictures Home Entertainment
CastAlex Thorne, Devan Cohen en Kallan Holley

De winter is begonnen, dus bereid je voor op een lawine van winterse reddingsacties. De pups krijgen dit keer als verrassing de hulp van Tracker, de chihuahua met supergoed gehoor, en Everest, een hyperactieve Husky, die met haar sneeuwmobiel om de sneeuwshow van Avonturenbaai te redden. Zo springen de pups de coole sneeuw in met zeven wintergerelateerde avonturen, inclusief een dubbelaflevering! Ook zien we hoe Ryder en zijn pups te hulp schieten om losgeslagen snowboarders te stoppen, en een beer tijdens zijn winterslaap te helpen. Geen klus is te groot en geen pup is te klein, voor Paw Patrol is natuurlijk niets te dol!

‘Paw Patrol, klaar voor actie, Ryder, meneer!’. Paw Patrol is een Canadees-Amerikaanse animatieserie die in Nederland als Nick Jr. wordt beschouwd, maar ook te zien is op Nickelodeon. De serie werd voor het eerst uitgezonden in augustus 2013 en bleek een groot succes bij vrijwel alle, vooral jonge, kinderen. Dit is ook niet zo vreemd, want het programma is naast dat de pups schattig zijn ook nog eens bijzonder leerzaam. Zo leren kinderen aan de hand van de serie hoe ze in teamverband samen kunnen spelen en hoe ze op een leuke manier bepaalde problemen kunnen oplossen. Met een zeer degelijke computeranimatie, iets waar menig kindertelevisiezender tegenwoordig prat op gaat, speelt de serie daarmee handig in op de behoefte van kinderen.

De serie focust zich op een jongen genaamd Ryder, die de leiding heeft over een zestal zoek- en reddingshonden beter bekend als Paw Patrol. Samen werken zij aan missies om de kuststreek van Adventure Bay te beveiligen. Elk van de zes honden heeft zijn eigen specifieke vaardigheden die zijn gebaseerd op een levensecht beroep. Zo is Dalmatiër Marshall brandweerman, is Chase een Duitse herder in politiepak, Rubble een Engelse bulldog die graag graaft, houdt de chocolade labrador-retriever Zuma van water, let de vrolijke bastaard Rocky op het milieu en houdt cockapoo (mix van een cocker spaniël en een poedel red.) Sky een oogje in het zeil vanuit haar helikopter. Dit keer zien we ook Tracker, met een supergoed gehoor, en Everest met haar sneeuwmobiel geregeld voorbij komen.

De nieuwe dvd-release rond de pups volgt een vaste formule. Er worden zeven afleveringen gebundeld op een dvd, met een ideale speelduur van pakweg anderhalf uur. De dubbele aflevering bepalen hierbij het thema van de release en dit keer staat dat in het teken van sneeuwavonturen. Bovenop alle vaste ingrediënten is er dit keer ook een veredelde Engelse les door Track, die steeds korte Engelse zinnetjes of woorden in zijn dialoog verwerkt. Toch zullen mensen die hun kinderen net leren praten in het Nederlands hier soms gemengde gevoelens bij hebben. Toch zorgt de dvd weer voor anderhalf uur pret voor de kleuters, op een disc die ongetwijfeld meermaals de weg naar de dvd-speler zal vinden. Het maakt de release ideaal voor de koude winterse dagen of (even onder ons ouders gezegd) als je even je handen vrij wilt hebben.

Extra’s: Naast de zeven afleveringen bevat de dvd een bonusaflevering van een andere serie.
· Bonusaflevering Rusty Rivets: Rustig gaat het bos in (11:46) Een leuke kennismaking met deze relatief nieuwe serie rond het jongetje Rusty Rivets dat ook te zien is op Nick Jr.

Paw Patrol: Snowpatrouille laat de harten van menig kleuter ook in de koude dagen ongetwijfeld smelten als sneeuw voor de zon. De zeven nieuwe avonturen zullen bij de kinderen ongetwijfeld een lach van oor tot oor op het gelaat toveren. Het geheel vergt soms wel het een en ander van de meekijkende ouder, zo is vrij veel herhaling en zorgt alleen het liedje al voor een hoop gestuiter, maar het doel heiligt de middelen. Niet alleen zorgt ook deze release weer voor anderhalf vermaak, de leerzame filmpjes zullen voor zoveel plezier zorgen en de pijn voor de ouders met gemak verlichten. Ook vijf jaar nadat zij voor het eerst op televisie te zijn waren blijven de pups nog steeds mateloos populair en het is natuurlijk wachten op het volgende avontuur. Voor Paw Patrol is niets te dol!

Met dank aan Triple P Entertainment en Universal Picture Home Entertainment voor het recensie-exemplaar.

20 november, 2018

Beoordeling

Film
Extra
Eindcijfer

Bol.com

[bol_product_links block_id="bol_5bed6e9d511b7_selected-products" products="9200000098548155,9200000096039347,9200000093223568,9200000095915019" name="Bol.com" sub_id="" link_color="003399" subtitle_color="000000" pricetype_color="000000" price_color="CC3300" deliverytime_color="009900" background_color="FFFFFF" border_color="D2D2D2" width="250" cols="1" show_bol_logo="0" show_price="1" show_rating="1" show_deliverytime="1" link_target="1" image_size="1" admin_preview="1"]

Trailer