Paw Patrol: The Movie

Informatie

RegieCal Brunker
Jaartal2021
Releasedatum24-12-2021
Speelduur88 minuten
DistributeurDutch FilmWorks
CastRayen Panday, Julia Tan, Peter Pennekoek en Monica Geuze | Iain Armitage, Marsai Martin, Ron Pardo, Yara Shahidi, Jimmy Kimmel, Kim Kardashian West, Randall Park, Dax Shepard, Tyler Perry en Will Brisbin

Het is weer goed mis in de wereld van de pups. Terwijl alles gewoon en de Paw Patrol de problemen van Avonturenbaai oplost, weet hun grootste vijand Humdinger met behulp van wat fraude het te schoppen tot burgemeester van Avonturenstad. Als zijn eerste plannen met de stad vorm krijgen en Humdinger chaos begint aan te richten, roept de knappe langharige teckel Liberty de hulp van de Paw Patrol in. Terwijl één pup zijn verleden onder ogen moet komen, trekt het team ten strijde richting Avonturenstad en gewapend met nieuwe, coole gadgets en uitrusting, gaan zij de strijd aan met Humdinger om de inwoners van de stad te redden. Geen pup is te klein voor zo’n groot avontuur!

‘Paw Patrol, klaar voor actie, Ryder, meneer!’, het is een van de vele catchy kreten van de pups. Paw Patrol is een Canadees-Amerikaanse animatieserie die in Nederland als Nick Jr. wordt beschouwd, maar ook te zien is op Nickelodeon. De serie werd voor het eerst uitgezonden in augustus 2013 en bleek een groot succes bij vrijwel alle, vooral jonge, kinderen. Dit is ook niet zo vreemd, want het programma is naast dat de pups schattig zijn ook nog eens bijzonder leerzaam. Zo leren kinderen aan de hand van de serie hoe ze in teamverband samen kunnen spelen en hoe ze op een leuke manier bepaalde problemen kunnen oplossen. Met een zeer degelijke computeranimatie, iets waar menig kindertelevisiezender tegenwoordig prat op gaat, speelt de serie daarmee handig in op de behoefte van kinderen.

Het eerste wat opvalt aan deze eerste echte film rond de pups is de flinke upgrade die hun wereld op visueel vlak gekregen hebben. Het knappe hierbij is dat het geen afbreuk doet aan wat voor de kinderen zo vertrouwt is geworden. De makers hebben er echt wat bijzonders van gemaakt. Verder begint de film eigenlijk zoals je mag verwachten; we zien een behoorlijk reddingsoperatie en eigenlijk zijn de kinderen gelijk verkocht. En zo zitten ze gelijk weer helemaal in de wereld van de brandweer Dalmatiër Marshall, de Duitse politieherder Chase, de graafgrage Engelse bulldog Rubbel, de waterliefhebber en chocolade labrador-retriever Zuma, de milieubewuste bastaard Rocky, en de cockapoo Sky houdt zoals altijd een oogje in het zeil vanuit haar helikopter. Voor de film wordt er zelfs een nieuw personage geïntroduceerd: Liberty, een knappe langharige teckel.

Wat opvalt is dat deze Paw Patrol: The Movie eigenlijk gewoon een erg goede film is geworden, die het niveau van de serie met gemak ontstijgt. Eerder waren er wel wat gecombineerde afleveringen in de bioscoop te zien, maar wat we hier zien heeft een hart, tederheid en een plot dat gewoon het grote witte doek waardig is gemaakt. En wees gerust, daar blijft in jouw thuisbioscoop nog genoeg van over. Behalve de frisse animatie hoef je weinig vernieuwends te verwachten, maar misschien zit juist daar ook de kracht van de film. Chase staat wat meer in de spotlight dan de andere pups, maar wat toch vooral opvalt is dat door de slimme uitbreiding naar de stad een nieuwe wereld wordt aangeboord met de nodige potentie. Zo is daar natuurlijk een nieuw hoofdkwartier en worden de pups door Ryder voorzien van flink wat nieuwe gadgets. En ook de stap van een korte aflevering voor televisie naar een heuse speelfilmlengte blijkt een stap die met gemak is te overbruggen voor de pups. Hier is duidelijk flink wat aandacht en liefde in gaan zitten en dat betaalt zich uit.

Extra’s: Zoals het een echte film betaamd staat er wat bonusmateriaal op de Blu-ray release. Het is niet veel, maar dergelijke zaken zijn waarschijnlijk ook niet besteed aan de doelgroep.
· A Totally Paw-Some Team (06:02) Een introductie in de pups en alle gadgets die hun helpen om de klus weer te klaren.
· ACN: Adventure City News Reports (01:57) De nieuwsreporter in de film vertelt het verhaal van Chase zoals we dat in de film ook voorbij zien komen.
· Paw Patrol: The Movie Lyric Video (01:38) Zing mee met de nieuwe versie van de themesong, die speciaal voor deze film werd gemaakt.

Paw Patrol: The Movie kent flink wat vernieuwingen, maar blijft ook trouw aan de serie. Zoals het een familiefilm betaamd is de film afgestemd op het gehele gezin, en is daarbij in deze tijden van lockdown ongetwijfeld een van de beste opties als je eens met de kleinsten thuis een filmpje op wil zetten. Deze film biedt eigenlijk meer van hetzelfde, maar er zijn net weer even wat veranderingen in vooral omgeving en de frisse animatie aanwezig om zoals altijd weer een lach van oor tot oor op het gelaat van kinderen te toveren. De film had met 26 miljoen dollar een flink budget en als je het originele Engelse audiospoor beluistert zal je flink wat grote namen ontdekken, het onderstreept nog maar eens dat er serieus werk is gemaakt van deze film. De pups zijn mateloos populair, en de film kon dan ook rekenen op een eigen merchandise reeks. Toch is het op deze manier zo gek allemaal nog niet en we kijken dan ook al uit naar een volgend avontuur. Voor Paw Patrol is niets te dol!

Met dank aan Dutch FilmWorks voor het recensie-exemplaar.

29 januari, 2022

Beoordeling

Film
Extra
Eindcijfer

Trailer