Paw Patrol: Ultimate Rescue

Informatie

RegieCharles E. Bastien
Jaartal2019
Releasedatum11-09-2019
Speelduur101 minuten
DistributeurUniversal Pictures Home Entertainment
CastAlex Thorne, Devan Cohen en Kallan Holley

Avonturenbaai is druk bezig om het museum voor te bereiden op de komst van Henry en Elizabeth, de Royal Kittens uit Barkingburg. Maar terwijl de kittens samen met Katie en Cali met de trein Avonturenbaai naderen worden ze gekidnapt. Ryder heeft alle pups nodig om Chase bij te staan in het onderzoek in deze ultieme politieredding. In een ander avontuur voert Skye voor het eerst de pups aan in een ultiem helikopter avontuur als de Turbots in een diepe grot van een vulkaan vallen. Natuurlijk ontbreekt ook de jaloers burgemeester Humdinger niet. Hij probeert het Filmmonster naar Foggy Bottom te lokken, maar hij komt er al snel achter dat hij geen controle heeft over de vuurspugende robot. Het is aan de pups om een ultieme redding te bieden met Marshall’s ultieme brandweerwagen. Het zijn zomaar een paar van de Ultimate Rescues, waarnaast we ook zien hoe de pups een pony en Ace weten te redden. Geen klus is te groot en geen pup is te klein, voor Paw Patrol is natuurlijk niets te dol!

‘Paw Patrol, klaar voor actie, Ryder, meneer!’. Paw Patrol is een Canadees-Amerikaanse animatieserie die in Nederland als Nick Jr. wordt beschouwd, maar ook te zien is op Nickelodeon. De serie werd voor het eerst uitgezonden in augustus 2013 en bleek een groot succes bij vrijwel alle, vooral jonge, kinderen. Dit is ook niet zo vreemd, want het programma is naast dat de pups schattig zijn ook nog eens bijzonder leerzaam. Zo leren kinderen aan de hand van de serie hoe ze in teamverband samen kunnen spelen en hoe ze op een leuke manier bepaalde problemen kunnen oplossen. Met een zeer degelijke computeranimatie, iets waar menig kindertelevisiezender tegenwoordig prat op gaat, speelt de serie daarmee handig in op de behoefte van kinderen.

De serie focust zich op een jongen genaamd Ryder, die de leiding heeft over een zestal zoek- en reddingshonden beter bekend als Paw Patrol. Hij is een tien jaar oude jongen die de honden instrueert en hun voertuigen en uitrusting maakt. Samen werken zij aan missies om de kuststreek van Adventure Bay te beveiligen. Elk van de zes honden heeft zijn eigen specifieke vaardigheden die zijn gebaseerd op een levensecht beroep. Zo is Dalmatiër Marshall brandweerman, is Chase een Duitse herder in politiepak, Rubble een Engelse bulldog die graag graaft, houdt de chocolade labrador-retriever Zuma van water, let de vrolijke bastaard Rocky op het milieu en houdt cockapoo (mix van een cocker spaniël en een poedel red.) Sky een oogje in het zeil vanuit haar helikopter.

Deze nieuwe dvd-release is de eerste verzameling met ultieme reddingen, een soort variant op de gewone reeks waarin de pups echt ultieme reddingen doen. Natuurlijk zijn de reddingen normaal al vrij ultiem, maar het gaat dit keer gepaard met een nieuw pak en look voor de pups. Iets wat vooral koren op de molen van de marketingafdeling is. Ook zijn de afleveringen wat langer, waardoor er ruimte is voor een wat verdere uitwerking. Net als altijd worden ook hier weer meerdere afleveringen gebundeld en is het bijvoorbeeld leuk om te zien dat Skye dit keer voor het eerst leiding mag geven aan de andere pups. De laatste twee afleveringen, “De pups redden een pony” en “De pups redden Ace”, zijn overigens weer gewone afleveringen en niet gemaakt onder de Ultimate Rescue vlag. Een wat vreemde samenstelling dus, waarbij de release verschilt van de Amerikaanse dvd die wel vijf afleveringen van Ultimate Rescue bevat. Het zal de kinderen waarschijnlijk niet deren.

Extra’s: Naast de vijf afleveringen bevat de dvd een bonusaflevering van een andere serie.
· Bonusaflevering Top Wing: Top Wing’s Top Team (11:22) Een leuke kennismaking met deze serie die ook te zien is op Nick Jr. en waarvan ondertussen ook alweer een dvd van in de schappen ligt.

Paw Patrol: Ultimate Rescue biedt een vijftal heerlijke ultieme reddingen van de geliefde viervoeters! De vijf avonturen doen vast weer wonderen bij de kinderen, die ongetwijfeld een lach van oor tot oor zullen tonen. Natuurlijk zijn de avonturen weer zo bedacht dat iedere pup zijn toegevoegde waarde heeft, dus wat dat betreft heeft ieders favoriet weer voldoende schermtijd. En ja, het blijft allemaal vrij formulematig, maar deze ultieme afleveringen zijn nets iets langer van speelduur; ruimte die goed wordt benut. Ook deze release biedt dan ook zonder meer weer ruim anderhalf uur vermaak, vol leerzame filmpjes. Ook ruim vijf jaar nadat zij voor het eerst op televisie te zijn waren blijven de pups nog steeds mateloos populair en het is natuurlijk wachten op het volgende avontuur. Voor Paw Patrol is niets te dol!

Met dank aan Triple P Entertainment en Universal Pictures Home Entertainment voor het recensie-exemplaar.

9 september, 2019

Beoordeling

Film
Extra
Eindcijfer

Bol.com

[bol_product_links block_id="bol_5d6fc54683821_selected-products" products="9200000108260460,9200000103619862,9200000102247844,9200000098548155,9200000096039347" name="Bol.com" sub_id="" link_color="003399" subtitle_color="000000" pricetype_color="000000" price_color="CC3300" deliverytime_color="009900" background_color="FFFFFF" border_color="D2D2D2" width="250" cols="1" show_bol_logo="0" show_price="1" show_rating="1" show_deliverytime="1" link_target="1" image_size="1" admin_preview="1"]

Trailer