Paw Patrol: Zomerse Reddingen

Informatie

RegieCharles E. Bastie
Jaartal2019
Releasedatum05-06-2019
Speelduur93 minuten
DistributeurUniversal Pictures Home Entertainment
CastAlex Thorne, Devan Cohen en Kallan Holley

Het is zomer in Avonturenbaai. Burgemeester Goodway en Chickaletta ontvangen een pakketje van de postbode. Enthousiast maakt ze het pakketje open, in de hoop dat het het vuurwerk betreft voor de zomerpicknick. Ze krijgt de schrik van haar leven als er zes biggetjes uit de doos springen en zich in rap tempo verspreiden rond Avonturenbaai. Terwijl Chickaletta erin slaagt om een biggetje te achterhalen, belt de burgemeester Ryder op zijn pup pad om hem op de hoogte te stellen van de verwarring. Nadat hij op de hoogte is gesteld roept Ryder de pups op, waarna ze aan de slag gaan om het zoekgeraakte vuurwerk te zoeken. Het is maar een van de acht avonturen onder de zomerse zon, waarbij de pups helpen om een zwembad te repareren op een verhitte dag, te hulp schieten om een kampeertrip te redden en ook proberen om de chaos een halt toe te roepen tijdens een braderie. Geen klus is te groot en geen pup is te klein, voor Paw Patrol is natuurlijk niets te dol!

‘Paw Patrol, klaar voor actie, Ryder, meneer!’. Paw Patrol is een Canadees-Amerikaanse animatieserie die in Nederland als Nick Jr. wordt beschouwd, maar ook te zien is op Nickelodeon. De serie werd voor het eerst uitgezonden in augustus 2013 en bleek een groot succes bij vrijwel alle, vooral jonge, kinderen. Dit is ook niet zo vreemd, want het programma is naast dat de pups schattig zijn ook nog eens bijzonder leerzaam. Zo leren kinderen aan de hand van de serie hoe ze in teamverband samen kunnen spelen en hoe ze op een leuke manier bepaalde problemen kunnen oplossen. Met een zeer degelijke computeranimatie, iets waar menig kindertelevisiezender tegenwoordig prat op gaat, speelt de serie daarmee handig in op de behoefte van kinderen.

De serie focust zich op een jongen genaamd Ryder, die de leiding heeft over een zestal zoek- en reddingshonden beter bekend als Paw Patrol. Hij is een tien jaar oude jongen die de honden instrueert en hun voertuigen en uitrusting maakt. Samen werken zij aan missies om de kuststreek van Adventure Bay te beveiligen. Elk van de zes honden heeft zijn eigen specifieke vaardigheden die zijn gebaseerd op een levensecht beroep. Zo is Dalmatiër Marshall brandweerman, is Chase een Duitse herder in politiepak, Rubble een Engelse bulldog die graag graaft, houdt de chocolade labrador-retriever Zuma van water, let de vrolijke bastaard Rocky op het milieu en houdt cockapoo (mix van een cocker spaniël en een poedel red.) Sky een oogje in het zeil vanuit haar helikopter.

Deze nieuwe dvd-release grijpt gelukkig terug op de reeds veel beproefde succesformule. Dit waar Puplantis, de vorige dvd, juist iets nieuws probeerde. Net als altijd werden meerdere afleveringen gebundeld, maar Avonturenbaai werd grotendeels vaarwel gezegd. Het blijkt een tijdelijk vaarwel, want hier zien we Paw Patrol weer zoals we ze kennen. Dit keer staat er de nodige avonturen en reddingen onder de zon centraal. Toch zijn er ook wat afleveringen die minder gerelateerd zijn aan het thema, maar dat zal de kinderen waarschijnlijk niet deren. Natuurlijk zijn de avonturen weer zo bedacht dat iedere pup zijn toegevoegde waarde heeft, dus wat dat betreft heeft ieders favoriet weer voldoende schermtijd. Als de zon het even laat afweten is deze zomerse dvd dan ook weer ideaal voor een regenachtige dag of (even onder ons ouders gezegd) als je even je handen vrij wilt hebben.

Extra’s: Naast de acht afleveringen bevat de dvd een bonusaflevering van een andere serie.
· Bonusaflevering Shimmer & Shine: Vulkaantje lek (11:28) Een leuke kennismaking met deze serie die ook te zien is op Nick Jr. en waarvan ondertussen ook alweer diverse dvd’s in de schappen liggen.

Paw Patrol: Zomerse Reddingen is een heerlijke voorbereiding op de aanstaande zomer vol zonnige reddingen en avonturen! De acht avonturen doen vast weer wonderen bij de kinderen, die ongetwijfeld een lach van oor tot oor zullen tonen. Het is in elk geval fijn dat er bij deze dvd voor is gekozen om gewoon weer dicht bij huis te blijven in het vertrouwde Avonturenbaai, met de vorige dvd release raakte de makers de kinderen soms toch even kwijt. Natuurlijk blijft het allemaal vrij formulematig, maar voor de doelgroep is de kortere speelduur per avontuur een uitkomst. De release biedt dan ook zonder meer weer anderhalf uur vermaak, vol leerzame filmpjes. Ook ruim vijf jaar nadat zij voor het eerst op televisie te zijn waren blijven de pups nog steeds mateloos populair en het is natuurlijk wachten op het volgende avontuur. Voor Paw Patrol is niets te dol!

Met dank aan Triple P Entertainment en Universal Pictures Home Entertainment voor het recensie-exemplaar.

5 juni, 2019

Beoordeling

Film
Extra
Eindcijfer

Bol.com

[bol_product_links block_id="bol_5cf4e70aa0ce9_selected-products" products="9200000108260460,9200000103619862,9200000102247844,9200000098548155,9200000096039347" name="Bol.com" sub_id="" link_color="003399" subtitle_color="000000" pricetype_color="000000" price_color="CC3300" deliverytime_color="009900" background_color="FFFFFF" border_color="D2D2D2" width="250" cols="1" show_bol_logo="0" show_price="1" show_rating="1" show_deliverytime="1" link_target="1" image_size="1" admin_preview="1"]

Trailer