Pitch Perfect 2

Informatie

RegieElizabeth Banks
Jaartal2015
Releasedatum02-12-2015
Speelduur115 minuten
DistributeurUniversal Pictures Benelux
CastAnna Kendrick, Rebel Wilson, Hailee Steinfeld, Brittany Snow en Katey Sagal

Beca en de Barden Bellas zijn weer terug. Een schandaal bedreigt het laatste jaar van de meiden op Barden. De drievoudig kampioen is bang dat hun harmonie verdwenen is, maar ze krijgen een kans om hun nalatenschap veilig te stellen. Daarvoor moeten ze het opnemen tegen de Duitse acapella groep Das Sound Machine op het wereldkampioenschap in Denemarken. De Bellas moeten samen hun stem vinden om zo te bewijzen dat zij nog steeds de beste van de wereld zijn.

Deze sequel pakt de draad op waar de eerste film geëindigd is. Beca en Jesse, opnieuw gespeeld door Anna Kendrick en Skylar Astin, zijn nog steeds samen, maar waar de eerste film vooral draaide om de beginnende liefde tussen de twee, is Jesse deze film veroordeeld tot een bijrol als steunpilaar in het leven van de jonge Beca. Ook Rebel Wilson is weer van de partij. Als Fat Amy zorgt zij aan het begin van de film voor het schandaal waardoor de Bellas in de problemen komen. Helaas moeten we concluderen dat het acteerwerk niet van al te hoog niveau is. Alle dames die een Barden Bella spelen doen dit op hun manier goed, maar je kan merken dat we met erg jonge actrices te maken hebben.

Naast de vertrouwde gezicht zijn er ook de nodige nieuwe gezichten te zien. Zo wordt er een nieuwe Bella aangenomen door de dames, die een Legacy moet voorstellen. Een legacy is een dochter van een al eerder afgestuurde Barden Bella. In dit geval gaat het om Emily, gespeeld door Hailee Steinfeld. Haar zou je gehoord kunnen hebben op de radio, want ze heeft zojuist haar eerste single uitgebracht. Dit betreft niet Flashlight, dat in de film wel door haar gezongen wordt. Voor de single release is er echter voor gekozen om dit nummer in te laten zingen door Jessie J. Vreemd, aangezien actrice Anna Kendrick bij de eerste film nog voor een hit zorgde met het aanstekelijke nummer Cups. De moeder van Emily wordt gespeeld door Katey Sagal, die zelf ook een stukje meezingt in de film.

In deze film draait het vooral om het terug vinden van de harmonie bij de Bellas. Of dat nog op tijd lukt voor het wereldkampioenschap is bijna geen vraag meer bij een film als deze. Bij dit wereldkampioenschap zien we veel acapella groepen, waarvan er diverse ook in het echt bestaan. Zo zien we Pentatonix als het Canadese team voorbij komen, misschien wel de bekendste acapella groep nadat zij de The Sing Of wonnen in Amerika in 2011. Ook zien we de fictieve groep Das Sound Machine in de film, de grootste en meeste intimiderende groep. De twee hoofdzangeressen van deze groep worden gespeeld door Flula Borg en Birgitte Hjort Sørensen.

Als presentatoren van de acapella wedstrijden keren Elizabeth Banks en John Michael Higgins terug in de rollen van Gail en John. Elizabeth Banks speelt overigens niet alleen een rol in de film, maar maakt met Pitch Perfect 2 ook haar debuut als regisseur. Dat doet ze zeer verdienstelijk, zo ziet alles er weer gelikt uit. Toch is het na het succes van het eerste film altijd lastig om een vervolg te maken. Zo is het verhaal leuk, maar niet verrassend. Daarnaast zijn een aantal scènes zo voorspelbaar dat je het verhaal van de film zelf had kunnen schrijven. Gelukkig mag dit de pret niet drukken, want door de leuke muziek doet de film precies wat hij moet doen: vermaken.

Extra’s: Met ruim anderhalf uur aan extra’s, waaronder meer dan vijftien extra filmpjes is de Blu-ray van de film erg goed verzorgd. Zo kunnen kan je achter de schermen meekijken hoe het wereldkampioenschap gemaakt wordt, zien we een extra stukje met Snoop Dogg, het liefdesverhaal tussen Fat Amy en Bumper en een bonustrack van de Treblemakers. Natuurlijk mogen verwijderde en verlengde scènes niet ontbreken, evenals een interview met Elizabeth Banks over haar regiedebuut. Ook zien we een extra over het verhaal achter Legacy Hailee Steinfeld. Het geheel wordt afgesloten met een Gag Reel. Al met al zeer veel extra’s die zekere het bekijken waard zijn.

Pitch Perfect 2 geeft eigenlijk precies wat je verwacht van een sequel, maar is helaas ook behoorlijk voorspelbaar. Er komt vweer eel muziek voorbij van zowel bekende als onbekende artiesten en we zien de nodige jonge dames die problemen hebben in hun laatste schooljaar. Het acteerwerk is soms niet al te indrukwekkend, maar gelukkig is dat niet het belangrijkste bij een film als deze. Zo is Pitch Perfect 2 een echte feelgood film geworden die gericht is op de jeugd die zich heerlijk kunnen spiegelen aan de dames of heren in deze film.

Met dank aan Triple P Entertainment en Universal Picture Home Entertainment voor het recensie-exemplaar.

8 december, 2015

Beoordeling

Film
Extra
Eindcijfer

Trailer

Auteursinformatie: Jantine van Lierop