Ralph Breaks the Internet

Informatie

RegieRich Moore & Phil Johnston
Jaartal2018
Releasedatum19-04-2019
Speelduur112 minuten
DistributeurThe Walt Disney Company
CastJohn C. Reilly, Sarah Silverman, Gal Gadot, Taraji P. Henson, Jack McBrayer, Jane Lynch & Alan Tudyk

Het leven is heerlijk in de aracadekasten van Litwak’s arcade. Ralph en Vanellope von Schweetz slijten hun dagen met het spelen van de spellen in hun aracadekasten, maltbiertjes drinken bij Tapper en het genieten van de zonsopgang. Als de arcadekast van Vanellope op een dag kapot gaat, lijkt ze daarmee niet alleen haar spel Sugar Rush te verliezen, maar ook zichzelf. Om zijn vriendin te redden besluit Ralph om samen met haar de sprong te wagen naar het wereldwijde web via de kersverse wi-fi verbinding in de aracadehal en op zoek te gaan naar het vervangende onderdeel. Maar het internet is een plek vol verrassingen en gevaren. Kunnen Ralph en Vanellope hun weg vinden in een wereld die geen grenzen lijkt te hebben? En wat betekenen al deze nieuwe ontdekkingen voor hun vriendschap?

Met alle aankopen qua franchises die The Walt Disney Company de laatste jaren doet, zou je bijna vergeten dat het huis van de muis ook zelf nog animatiefilms maakt. Een genre waarmee het succes jaren geleden ooit begon met een hele rits aan klassiekers tot gevolg. Wreck-It Ralph was in 2012 één van die successen en zoals het hoort bij een dijk van een hit is een vervolg tegenwoordig haast onvermijdelijk. Toch duurde het maar liefst zes jaar eerdat het gamepersonage uit een zeer oude arcadekast weer terug zou keren voor een nieuw avontuur. Een flinke tijd wellicht, maar wel eentje die ten volste is benut om ook van dit vervolg een visueel feestje te maken.

In Ralph Breaks the Internet staat ditmaal, de titel verklapt het al, de wondere wereld van het wereldwijde web centraal. Ralph en zijn beste vriend Vanellope verlaten dus hun veilig leventje in de aracadehal en gaan op avontuur naar een wereld met onbegrensde mogelijkheden. Op het internet is alles mogelijk tenslotte. Het geeft de makers in ieder geval genoeg ruimte om er flink op los te improviseren om de digitale snelweg een gezicht te geven. Een gezicht dat zich laat vertalen in overeenkomsten met onze wereld. De zoekmachine wordt dus bijvoorbeeld geleidt door een betweter en spam wordt aan de man gebracht door irritante straatverkopers. De lijst met ideeën is eindeloos wat Ralph Breaks the Internet een ideale titel maakt om vaker te zien en zo weer nieuwe dingen te ontdekken. Maar is het verhaal ook onderhoudend genoeg voor een nieuwe kijkbeurt?

Dat het regisserende duo Rich Moore en Phil Johnston, ook verantwoordelijk voor het vorige deel, niet perse voor de gemakkelijke weg zijn gegaan is gelukkig duidelijk te zien. Ze weten het verhaal op genoeg momenten te voorzien van een frisse impuls waarmee de film keer op keer weet te verrassen en te vermaken en eigenlijk nergens in kracht inboet. Dit in combinatie met de heerlijke humor, prima stemmenwerk van onder andere John C. Reilly en Sarah Silverman maken van Ralph Breaks the Internet eigenlijk net zo’n vermakelijke titel als zijn voorganger. Een groter compliment kunnen we de film niet geven. En oh, die vele franchises die Disney de laatste jaren heeft aangekocht? Gelukkig is ook daar een plekje voor in de wereld van Wreck-it Ralph. Veel plezier alvast met het zoeken naar alle easter-eggs (verborgen extra’s) waar de film tot de nok toe mee gevuld is.

Extra’s: Zoals iedere titel uit de stal van Disney is ook Ralph Breaks the Internet voorzien van een fraaie rits aan extra’s.
• Surfing for Easter Eggs (03:36) Er zitten een heleboel verborgen verrassingen in de film. Er worden in deze special een paar uit de doeken gedaan, maar de totale lijst lijkt eindeloos.
• The Music of Ralph Breaks the Internet (10:18) Een kijkje in de muzikale wereld van de film.
• BuzzTube Cats (01:47) Een compilatie van video’s over katten. Een belangrijk onderdeel van de film.
• How We Broke the Internet (32:57) De making of van de film waarin verschillende scenes centraal staan en verteld werd hoe ze tot stand zijn gekomen.
• Deleted Scenes (21:32) Vijf verwijderde scenes uit de film, te weten: Into the Internet, Opposites, Domestic Hell, Bubble of One en Recruiting Grandma.
• Music Video’s (07:11) De officiële videoclips van de singles “Zero” van Imagine Dragons en “In This Place” van Julia Michaels.

Ralph Breaks the Internet is eigenlijk net zo leuk als zijn voorganger. Dat de makers niet voor een makkelijk vervolg zijn gegaan is overduidelijk en betaalt zich terug in een hartverwarmend verhaal wat eveneens enorm vermakelijk is. Het wereldwijde web waarin dit tweede avontuur van Ralph zich afspeelt is de ideale plek om los te gaan met alle ideeën die de makers konden bedenken om onze wereld eens flink op de hak te nemen. Gelukkig schieten ze daarin nergens door en weten ze het geheel te smeden tot een avontuur dat vermaakt, ontroert en samen zelfs een beetje spannend is. Ralph Breaks the Internet is stiekem het schoolvoorbeeld van hoe een vervolg eigenlijk zou moeten zijn.

Met dank aan The Walt Disney Company Benelux voor het recensie-exemplaar.

30 mei, 2019

Beoordeling

Film
Extra
Eindcijfer

Bol.com

[bol_product_links block_id="bol_5ce6afc179668_selected-products" products="9200000103363663,9200000103890122,1002004013313768,1002004013313769,1002004013313770,9200000074019571,9200000073674011" name="Bol.com" sub_id="" link_color="003399" subtitle_color="000000" pricetype_color="000000" price_color="CC3300" deliverytime_color="009900" background_color="FFFFFF" border_color="D2D2D2" width="250" cols="1" show_bol_logo="0" show_price="1" show_rating="1" show_deliverytime="1" link_target="1" image_size="1" admin_preview="1"]

Trailer