Rampage: Big Meets Bigger

Informatie

RegieBrad Peyton
Jaartal2018
Releasedatum12-09-2018
Speelduur108 minuten
DistributeurWarner Bros. Home Entertainment Benelux
CastDwayne Johnson, Naomie Harris, Malin Akerman, Jake Lacy, Joe Manganiello, Jeffrey Dean Morgan en P.J. Byrne

Als een experiment in de ruimte, waarbij een experimenteel serum wordt gebruikt om dieren te laten groeien en speciale krachten te geven, verschrikkelijk misgaat, komen de brokstukken op drie punten in de Verenigde Staten terecht. Een brokstuk belandt in het gorilla reservoir, waar de zeldzame albinogorilla George woont. Zijn verzorger Davis Okoye ziet George na de gebeurtenissen in rap tempo in omvang toenemen, waarnaast hij ook een flink stuk agressiever wordt. Het bedrijf uit Detroit dat het serum heeft ontworpen wil, om verder gezichtsverlies te voorkomen, koste wat kost de absurd grote dieren vangen. Ze beginnen hierom een signaal in een zeer lage frequentie uit te zenden waar de dieren op af komen. Davis moet alles op alles zetten om George en heel Detroit te redden, helemaal als ook een agressieve wolf en een gigantische krokodil een spoor van vernieling achter laten.

Regisseur Brad Peyton was in 2015 verantwoordelijk voor de zeer vermakelijke blockbuster San Andreas. In de hoofdrol zagen we toen Dwayne “The Rock” Johnson en blijkbaar is de samenwerking bevallen, want de twee werken opnieuw samen voor Rampage: Bigger Meets Better, een verfilming van het gelijknamige arcade spel. De film gaat erg vrij met de verhaallijn van het spel om, want in het spel werd gespeeld met George, Lizzy en Ralph die waren veranderd in respectievelijk de monsters Gorilla, Lizard en Werewolf om vervolgens zoveel mogelijk van een stad te vernietigen. Hiervan is het idee dat de monsters een stad dreigen te vernietigen aangebleven, maar van George, Lizzy en Ralph ontbreekt verder ieder spoor. Daarvoor in de plaats zien we Davis Okoye, een rol van de drukbezette Johnson, die onlangs ook nog Skyscaper afleverde.

Net als de laatst genoemde titel is ook Rampage heerlijk bombastisch popcornvermaak, uiteraard allemaal met een dikke knipoog. Het is iets waar Johnson patent op lijkt te hebben. Hij krijgt gezelschap van Naomi Harris, vooral bekend als Miss Moneypenny uit de meest recente James Bond-films, als wetenschapster Dr. Kate Caldwell. Een cast waar menig film jaloers op zou zijn en dus kan je je als kijker opmaken om lekker van van de film te genieten in de thuisbioscoop, om vervolgens de home cinema set zijn werk te laten doen. Een understatement, want direct aan het begin van de film zit het tempo er goed in. Toch duurt het uiteraard tot het tweede deel van de film voor het beloofde spektakel echt losbarst, als de drie monsterlijk grote dieren een spoor van vernieling achterlaten in Detroit.

Anders dan je wellicht zou verwachten is het verhaal zeer onderhoudend en volgt dit vrij trouw de formule van een rampenfilm. Wel is het allemaal vrij chaotisch. Ook kan je zo je vraagtekens zetten bij wat er nou eigenlijk op aarde neerstort waar de dieren zo van gaan groeien. Het blijft een mysterie voor de kijker, al zijn er van hogerhand blijkbaar veel mensen wel op de hoogte want er wordt vrijwel direct met grof geschut jacht gemaakt op de dieren. Het zijn van die dingen die je maar gewoon moet accepteren bij dit soort films. Het resulteert uiteindelijk in een clichématige scène waarin een naïef aangelegd team Special Forces wordt verorberd door de wolf en men onwetend blijkt betreft de reusachtige krokodil is tekenend voor de film. Het is allemaal niet heel erg doordacht, maar gelukkig neemt de film zich niet al te serieus. Entertainment gegarandeerd en een goede test voor je home cinema set!

Extra’s: Naast de film staat er voor pakweg een uur aan bonusmateriaal op de Blu-ray release.
· Not Just a Game Anymore (06:15) Cast en crew bespreken het arcade spel dat als inspiratie diende voor de film.
· Trio of Destruction (10:08) Een mooie extra over de drie monsters in de film. We zien hoe zij tot leven zijn gekomen met behulp van special effects, met alle uitdagingen die hierbij kwamen kijken.
· Rampage: Actors in Action (10:45) Een blik op Peyton’s werk als regisseur, maar ook de intensieve voorbereiding in het pre-productieproces. Ook krijgen we zicht in hoe praktische en digitale sets, samen met het stuntwerk en speciale effecten samenkomen tot een scène.
· Gag Reel (02:43) De welbekende blooperverzameling.
· Deleted Scenes (10:12) Meerdere verwijderde scènes zonder verdere informatie of commentaar.
· Attack on Chicago (10:23) Chicago speelt een grote rol in de rol. Deze special werpt een blik op het filmen in de stad, hoe deze digitaal ingeplaatst werd en hoe het geweld al daar tot stand kwam.
· Bringing George to Life (11:53) Een interessante en fascinerende blik op het motion capture proces, van training tot uiteindelijke uitvoering.

Rampage: Big Meets Bigger is een rampenfilm voorzien van de dikke knipoog van Dwayne “The Rock” Johnson. De film verloopt even onderhoudend als formulematig, maar het plezier straalt er vanaf. Het is kenmerkend voor de film van Johnson, een voormalig worstelaar die er duidelijk van geniet om zijn geld te verdienen door zijn spierbundels te tonen voor het groene scherm. Dat hier een budget bij komt kijken dat er ook voor zorgt dat alles er prima uitziet is natuurlijk mooi mee genomen en een van de redenen dat zijn films gretig aftrek vinden. Nergens is de film echt hoogstaand, maar visueel en zeker qua geluid is het allemaal behoorlijk indrukwekkend. Het maakt Rampage tot een film waar je goed van kan genieten als je even niet zoveel zin hebt om na te denken bij een film. En dat is zeker als compliment bedoeld.

Met dank aan Warner Bros. Home Entertainment Benelux voor het recensie-exemplaar.

12 september, 2018

Beoordeling

Film
Extra
Eindcijfer

Bol.com

[bol_product_links block_id="bol_5b90cdd2a76d2_selected-products" products="9200000087699320,9200000087699283,9200000095546853,9200000087699324" name="Bol.com" sub_id="" link_color="003399" subtitle_color="000000" pricetype_color="000000" price_color="CC3300" deliverytime_color="009900" background_color="FFFFFF" border_color="D2D2D2" width="250" cols="1" show_bol_logo="0" show_price="1" show_rating="1" show_deliverytime="1" link_target="1" image_size="1" admin_preview="1"]

Trailer