Ride Along 2

Informatie

RegieTim Story
Jaartal2016
Releasedatum15-06-2016
Speelduur101 minuten
DistributeurUniversal Pictures Home Entertainment
CastIce Cube, Kevin Hart, Benjamin Bratt, Olivia Munn & Ken Jeong

Rechercheur James Payton is een grote drugshandel op het spoor die hem leidt naar Miami waar een hacker woont die hem meer informatie zou kunnen verschaffen. Helaas krijgt zijn aanstaande zwager Ben lucht van zijn bijzondere missie en wil als verse agent graag mee. Ook om zich tegenover James te bewijzen en bovendien een kans te wagen om ook rechercheur te worden. Met tegenzin stemt James in om Ben mee te nemen, maar van die beslissing krijgt hij al snel spijt. Want Ben is alles behalve subtiel en maakt het er voor James niet bepaald makkelijk op om zijn missie te voltooien.

Wat doe je als je film met een budget van 25 miljoen dollar zich zesvoudig terug verdiend? Precies, dan maak je zo snel mogelijk een vervolg! Geen gekke gedachte dus dat er na het immense succes van de eerste film al snel werk werd gemaakt van een tweede Ride Along en dus zagen we de “brothers-in-law” James en Ben binnen twee jaar alweer terug met hun tweede avontuur. Het resultaat? Vooral meer van hetzelfde, maar wederom een gigantisch succes aan de wereldwijde bioscoopkassa’s.

Of het succes terecht is valt misschien te betwijfelen, maar het feit is wel dat het publiek warm loopt voor de samenwerking tussen Ice Cube en komiek Kevin Hart. De chemie tussen de twee acteurs is in dit vervolg dan ook wederom het sterkste punt waar de film het zwaarst op leunt, want op de overige punten is het wat minder gesteld in de film van regisseur Tim Story. Het verhaal is niet meer dan een flinterdunne kapstok om de grappen en grollen van de zwagers aan op te hangen. Daarnaast lijkt de nieuwe locatie, het zonnige Miami ditmaal, enkel als nut te hebben om nog enigszins fris aan te voelen na de vorige film. Want wederom staat er een levensgevaarlijke en belangrijke missie op het spel die vooral in gevaar komt door de onervarenheid van Ben, het karakter van Kevin Hart.

Toch moet er eerlijk toegegeven worden dat Ride Along 2 iets beter te pruimen is dan de eerste film. Want ondanks dat het verhaal eigenlijk vrijwel identiek lijkt aan zijn voorganger voelt het tempo van de film een stuk beter aan en lijken de grappige en meer actiegerichte scènes meer in balans te zijn. Daarnaast heeft de film met Benjamin Bratt ditmaal een meer charismatischere schurk in de gelederen dan de ietwat futloze rol van Laurence Fishburne in het eerste deel. Daarmee is Ride Along 2 misschien niet één van de leukste komedies allertijden, maar zeker leuk genoeg voor een avondje onderuit gezakt op de bank hangen.

Extra’s: Er viel blijkbaar genoeg over de productie van Ride Along 2 te vertellen, want aan bonusmateriaal geen gebrek op de schijf. Net zoals op de dvd uitgave we op de Blu-ray een handvol verwijderde scenes terug, een gag reel (bloopers) en een making of genaamd ‘Ride Along with Us”. Daarnaast heeft de uitgave op Blu-ray nog wat exclusieve extra’s meegekregen in de vorm van drie featurettes die verder inzoomen op de productie en vinden we een commentaartrack op de schijf terug van regisseur Tim Story.

Ride Along 2 is vooral meer van hetzelfde, maar voelt door zijn nieuwe setting en meer charismatischere schurk gelukkig fris genoeg om niet helemaal als een herhalingsoefening aan te voelen. Tel daar de betere balans tussen humor en actie bij op en de meer dan prima chemie tussen hoofdrolspelers Ice Cube en Kevin Hart en je kan stellen dat Ride Along 2 niet de boeken in zal gaan als de leukste komedie ooit, maar toch zeker als film die een avondje vermaak zal bieden. Mocht er een derde deel komen, en waarom niet na de gigantische succes van de eerste twee films, dan is het wel te hopen dat de makers iets creatiever met de relatie tussen de “brothers-in-law” om zullen gaan.

Met dank aan Triple P Entertainment en Universal Pictures Home Entertainment voor het recensie-exemplaar.

13 juni, 2016

Beoordeling

Film
Extra
Eindcijfer

Trailer