Ron Goossens, Low-Budget Stuntman

Informatie

RegieSteffen Haars & Flip van der Kuil
Jaartal2017
Releasedatum25-05-2017
Speelduur78 minuten
DistributeurEone Entertainment Benelux
CastTim Haars, Henry van Loon, Bo Maarten, Michiel Romeyn & Dennie Christian

Ron Goossens vult zijn dagen het liefst met liters bier en een beetje aanklooien met zijn vrienden. Op een avond besluit hij om met zijn auto een ophaalbrug over te springen zodra deze opengaat. Helaas voor Ron verloopt dit allemaal anders dan gepland, maar weet hij door zijn actie wel op spectaculaire wijze aan de dood te ontsnappen. Zijn goede vriend Peter filmt de hele actie en zet het op Youtube, waarmee Ron een ware sensatie wordt op het internet. Een impresario ruikt geld en wil Ron inzetten als low-budget stuntman, maar die zit totaal niet te wachten op een baan waar hij voor moet werken. Tot hij er achter komt dat zijn grote liefde Angela met zo ongeveer het hele dorp de lakens heeft gedeeld en hem de deur wijst. Ondanks alles wil hij Angela graag terug. Zij wil hem die kans geven, maar alleen als hij aan een onmogelijke opdracht voldoet; alleen als het hem lukt om de populaire Nederlandse actrice Bo Maerten het bed in te krijgen, zal zij hem weer een kans geven. Ron is vastbesloten om Angela weer voor zich te winnen en gaat, om dicht bij Bo Maerten in de buurt te kunnen komen, aan de slag als low-budget stuntman.

Steffen en Flip, de twee grote talenten achter het immens populaire New Kids en het eveneens komische Bro’s before Ho’s hebben weer een nieuwe kapstok gevonden om de meest foute grappen en stunts aan te kunnen hangen: Ron Goossens. Deze Ron is een low-life die zich de hele dag tegoed doet aan bier, totaal niet vooruit te branden is en aan de bak gaat als stuntman. Low-budget uiteraard, want veel geld hoeft het talent van Ron uiteraard niet te kosten. En om het geheel af te maken voor een geslaagde film van het komische duo zijn ook de andere ingrediënten volop aanwezig. Met andere woorden; een hoop gevloek, een Brabants accent, liters bier, heel veel bekende Nederlanders, hier een daar wat (uiteraard geheel functioneel) naakt en een volkszanger die al jaren niet meer in de spotlights heeft gestaan, maar nu weer vol aan de bak mag. Ron Goossens volgt dus de inmiddels welbekende formule, maar daar valt bar weinig op aan te merken.

Laten we eerlijk zijn; iets anders dan de manier waarop Ron Goossens tot leven is gekomen hadden we ook niet verwacht van deze twee filmmakers. Wederom maken zij gewoon waar ze zelf zin in hebben, al weten ze stiekem precies waar ze mee bezig zijn. Het levert een film op die bij liefhebbers van New Kids weer prima in de smaak zal vallen, maar ook voor één ieder die met wat vrienden op de bank zit en zin heeft in 78 minuten onderbroekenlol. Het mooie is, alles is nog meer dan prima te behappen ook! Wat dat betreft stellen de mannen dus zeker niet teleur met hun nieuw bedachte typetje, die overigens door hun vaste hoofdrolspeler Tim Haars wordt vertolkt. Enige minpuntje dat te bedenken valt, is dat de film eigenlijk om een langere speelduur vraagt. Want met een stuntman die alles behalve professioneel zijn stunts uitvoert valt een heleboel vermakelijke ongein te bedenken. Wellicht een idee ook voor een serie voor Comedy Central?

Zoals het recept van een Steffen & Flip-film voorschrijft ontbreekt het in Ron Goossens niet aan de cameo’s. Het lijkt alsof werkelijk niemand te beroerd is geweest om zijn of haar gezicht te laten zien. Het heeft in elk geval een hoop komische scènes tot gevolg. Het geeft de film ook een heerlijk oerHollands tintje mee, waardoor de vraag rijst wie er in hemelsnaam nog valt uit te nodigen voor hun volgende film. Dat zijn zorgen voor later. Het maakt Ron Goossens, Low-Budget Stuntman in ieder geval tot een heerlijke film van Nederlandse bodem. Voor sommigen wellicht te grof, maar die kijkers hadden sowieso beter moeten weten met de waarschuwing op de voorkant van het hoesje. Bam!

Extra’s: Aan extra’s geen gebrek op de Blu-ray van Ron Goossens, maar via het hoofdmenu zijn ze niet te bekijken. De mannen hebben hun extra materiaal namelijk achter de aftiteling aangeplakt, waardoor alles wel lekker makkelijk achter elkaar te bekijken is. En dat is nogal wat, want in een klein halfuur krijg je de volgende waslijst aan ongein, bloopers, outtakes en andere onzin voorgeschoteld: Bloopers, Chris Zegers aan de coke, Promo Biosagenda, Suzuki Salto, Sextape Waldemar, Tim Haars in de fik, Chris Zegers aka De Hoofdrol, Dennie Christiaan en de pisdouche, Zonne grotuh voorbal Jonguh, BAM!, Henry van Loon en de lul van Chris Zegers, Jochies zijn keilam, Michiel Romeyn en Jiskefet, Barrie Butsers, Tim Haars kotst, Tongen met Tygo en Gerda, Promo Comedy Central, De lul van Chris Zegers, Henry van Loon en zijn motor, New Kids promo, Set ongeluk, Promo Facebook, Opel Manta Stunt, Grumpy Piet, Werken met Steffen & Flip, Dumpert Tieten promo, Making of Tieten promo, Making of New Kids 3 stunt, Videoclip: Dennie Christian – Ik Leef Niet Meer Voor Jou en tenslotte nog de trailer van de film.

Ron Goossens, Low-Budget Stuntman is gewoon een keileuke film jonguh! Met hun nieuwste film maken Steffen & Flip precies detzelfde soort heerlijke onzin als dat ze eerder afleverde met New Kids. Zo is ook deze film gevuld met de meest bizarre humor die de mannen konden bedenken, wat wordt aangevuld met liters bier, mooie vrouwen en lompe stunts. Vanzelfsprekend is Ron Goossens daarmee niet voor iedereen weggelegd, maar wie in is voor een avondje onderbroekenlol van Nederlandse bodem zit meer dan goed met deze zeer vermakelijke film. De film schreeuwt dan ook om meer ongein rondom de Low-Budget Stuntman. Ik ben keilam jonguh!

Met dank aan Entertainment One Benelux voor het recensie-exemplaar.

6 juni, 2017

Beoordeling

Film
Extra
Eindcijfer

Bol.com

[bol_product_links block_id="bol_595f92413809b_selected-products" products="9200000073968428,9200000073968308,9200000078877481" name="Bol.com" sub_id="" link_color="003399" subtitle_color="000000" pricetype_color="000000" price_color="CC3300" deliverytime_color="009900" background_color="FFFFFF" border_color="D2D2D2" width="250" cols="1" show_bol_logo="0" show_price="1" show_rating="1" show_deliverytime="1" link_target="1" image_size="1" admin_preview="1"]

Trailer