Second Act

Informatie

RegiePeter Segal
Jaartal2018
Releasedatum12-05-2019
Speelduur104 minuten
DistributeurThe Searchers
CastJennifer Lopez, Vanessa Hudgens, Leah Remini, Annaleigh Ashford, Dan Ducatinsky, Freddie Stroma en Milo Ventimiglia

Maya Vargas is de succesvolle assistent-manager bij een lokale supermarkt. In de vijftien jaar dat ze er werkt zijn de verkopen gestegen en zijn de klantenrelaties verbeterd door haar innovatieve methoden. Ze is in afwachting van een bezoek van meneer Weiskopf, een hoge uitvoerende van haar supermarktketen, in de hoop op een promotie tot filiaalmanager. Ondanks dat iedereen om haar heen gelooft dat het een formaliteit is, wordt de positie haar geweigerd omdat zij niet de benodigde diploma’s heeft. De moed zakt Maya in eerste instantie in haar schoenen, maar ze ziet haar kansen keren als zij door een vergissing mag solliciteren voor een topfunctie bij een Franklin & Clarke, een multinational van verzorgingsproducten. Ze weet de CEO ervan te overtuigen dat zij de geschikte kandidaat is en al snel geniet Maya van een levensstijl waar ze altijd al van droomde, maar meer dan ooit moet Maya bewijzen dat ervaring belangrijker is dan een diploma.

Het zal voor velen moeilijk voor te stellen zijn, maar dit jaar zal Jennifer López Sarah zien.  Toch lijkt het allesbehalve een reden voor haar om rustiger aan te gaan doen. Zo zal zij, om haar verjaardag goed te vieren, haar eerste concerttournee afwerken in zeven jaar en is zij daarnaast zakenvrouw, producent en actrice. Bij deze romantische komedie wist ze veel hiervan te combineren. Zo produceerde zij de film, nam zij het nummer Limitless op voor de soundtrack en speelt zij, uiteraard, de hoofdrol. Dan kan je je natuurlijk afvragen of zij niet teveel hooi op haar vork heeft genomen, maar ondanks dat de film gemengde kritieken kreeg, en moest opboksen tegen films als Aquaman en Bumblebee, wist deze het wel bijzonder goed te doen aan de box-office.

Toch, als we puur naar de film kijken, kunnen we niets anders stellen dat het eigenlijk niet zo’n beste film is. Natuurlijk ligt de lat niet altijd te hoog bij dergelijke romkom’s, maar we komen hier wat wendingen tegen die de wenkbrauwen op zijn minst doen fronsen. De film begint in de supermarkt waar Maya werkt als assistent-manager. Ze krijgt van de mensen om haar heen alle lof voor haar werkzaamheden, maar hoopt het te schoppen tot filiaalmanager. Tot op dat punt is er niets aan de hand, maar als dat misloopt stappen we in een achtbaanrit waarbij de ene ongeloofwaardige wending wordt opgevolgd door de volgende. Zo komt zij onder valse voorwendselen terecht op een droombaan en, het toppunt, blijkt haar interne concurrent aldaar haar ter adoptie afgegeven dochter. Sorry voor de spoiler, maar kort; erg realistisch is het allemaal niet.

Het zorgt ervoor dat je zeker wat vraagtekens bij deze productie kan zetten. Goed, de film begint nog aardig en het is een mooi streven dat Maya met haar ervaring een hoop aan kan, maar om dat met fraude te bewijzen is nogal een dingetje natuurlijk. Verder is het allemaal vrij voorspelbaar en is dit duidelijk een productie die we maar niet te serieus moeten nemen. Of misschien beter; een productie die nog het beste te bekijken is als de grote Jennifer López show. En de liefhebbers van mevrouw López zullen zich ongetwijfeld vermaken met de film. Op bijna vijftigjarige leeftijd ziet zij er nog uit om door een ringetje te halen en acteren kan zij moeiteloos. Het is dan ook jammer dat Second Act zich teveel verliest in een bizarre plotwending en een hoop drama, want als volle romantische komedie had deze film vast een stuk beter gewerkt.

Extra’s: Naast de film is er geen bonusmateriaal opgenomen op de Blu-ray release.

Second Act is een matige film die enkel overeind blijft door de uitwerking die Jennifer López nog steeds heeft op het scherm. De film begint weliswaar nog als een aardige romkom, maar verliest zich vervolgens al snel in de nodige ongeloofwaardige dramatische wendingen. Dat de film aartsvoorspelbaar is zouden we de film nog vergeven, maar de wending die hier uit de hoge hoed wordt getoverd is fout op alle fronten; akelig toevallig, waanzinnig gekunsteld en slechte getimed. De film moet het dan ook vooral hebben van de cast, met onder meer sterke optredens van Vanesse Hudgens en Leah Remini. Toch is het vooral de grote Jennifer López-show en is het te hopen dat zij bij haar volgende filmproject de lat weer wat hoger weer te leggen, want zij zelf heeft het mysterieuze ‘het’ nog steeds op alle fronten!

Met dank aan The Searchers i.s.m. Triple P Entertainment voor het recensie-exemplaar.

23 mei, 2019

Beoordeling

Film
Eindcijfer

Bol.com

[bol_product_links block_id="bol_5cde6763147e8_selected-products" products="9200000108623833,9200000108623825" name="Bol.com" sub_id="" link_color="003399" subtitle_color="000000" pricetype_color="000000" price_color="CC3300" deliverytime_color="009900" background_color="FFFFFF" border_color="D2D2D2" width="250" cols="1" show_bol_logo="0" show_price="1" show_rating="1" show_deliverytime="1" link_target="1" image_size="1" admin_preview="1"]

Trailer