Sing 2 4K

Informatie

RegieGarth Jennings
Jaartal2021
Releasedatum03-05-2022
Speelduur110 minuten
DistributeurUniversal Pictures Home Entertainment
CastMatthew McConaughey, Reese Whitherspoon, Scarlett Johansson, Taron Egerton, Nick Kroll, Bono, Pharell Williams, Chelsea Peretti & Bobby Cannavale

Buster Moon zit er warmpjes bij nu zijn New Moon Theater een groot succes is. Toch verlangt Buster naar meer en heeft hij zijn zinnen gezet om met een musical op te treden in het Crystal Tower Theater: de ultieme droom van iedere musicalliefhebber. Probleem is alleen dat de boel gerund wordt door de geslepen Jimmy Crystal die maar moeilijk te imponeren is. De auditie die Moon dan ook doet met zijn muzikale vrienden valt niet bepaald in de smaak. In een laatste wanhoopsdaad maakt Moon aan Crystal wijs dat hij de legendarische rockster Clay Calloway, die al meer dan tien jaar buiten de spotlights leeft als kluizenaar, heeft kunnen strikken voor een hoofdrol. Crystal hapt meteen toe, maar Moon staat voor een grote uitdading. Want hoe krijgt hij Calloway zo ver om zich weer op het podium te begeven? En dat niet alleen: de show moeten binnen een paar weken opgetogen worden! Moon en zijn vrienden zetten alles op alles om de show tot een groot succes te maken, maar de problemen lijken zich in een steeds sneller tempo op te stapelen met wankelende decorstukken, diva-achtige hoofdrolspelers en de constante druk van een theater-baas die falen niet bepaald accepteert.

Gooi een warm verhaal, aaibare personages, strakke animatie, grote namen voor het stemmenwerk en maar liefst 65 popliedjes in de mix en voila: een monsterhit is geboren. Het gebeurde met de animatiefilm Sing in 2016 van Illumination Entertainment, je weet wel, de studio achter de eveneens aaibare Minions, die uitgroeide tot een groot succes en wereldwijd de teller zag oplopen tot een zeer fraaie 650 miljoen Dollar. Geen gekke score als je kijkt naar het ‘geringe’ budget van 75 miljoen Dollar dat er al prijskaartje aanhing. Een maand na de premiere werd het vervolg al aangekondigd, maar die liet iets langer op zich wachten dan de studio oorspronkelijk voor ogen had. De reden daarvoor laat zich wel raden uiteraard. Gelukkig heeft de film inmiddels een zeer fijne periode in de bioscopen er op zitten, al draait de film nog steeds op bepaalde plekken, en is het tijd voor de home entertainment release. Maar kan de film eigenlijk een beetje tippen aan de eerste?

Een vervolg moet altijd grotesker dan zijn voorganger. Het publiek moet tenslotte altijd net wat meer krijgen dan ze gewend waren. Wat dat betreft trekt het verhaal van Sing 2 een mooi paralel met de werkelijkheid aangezien ook in de film de boel net wat groter moet zijn dan de vorige keer. Ging het in de eerste Sing om een klein theater, in Sing 2 is het tijd voor het grote podium in het fictieve Redshore City die uiteraard al snel doet denken aan Las Vegas. Buster Moon, wederom van stem voorzien door Matthew McConaunghey (in de Nederlandse versie door Fedja van Huêt), wil namelijk meer dan het kleine theater waarin hij nu zijn musicals aan het publiek toont en vindt dat het tijd is voor het echte werk op een groot podium met duizenden bezoekers. En dus pakt hij zijn koffers, sleurt zijn muzikale vrienden mee, en gokt het er op. Een gok die uiteraard met een prijs komt en de boel in de ooit zo hechte groep behoorlijk op scherp zet. Want is het verlangen naar meer wel altijd het juiste? Hoe dicht blijf je dan nog bij jezelf en datgene waarin je gelooft? Ja, ook Sing 2 kent een welbekende boodschap al zet deze zichzelf gelukkig niet pontificaal in de spotlights.

Sing 2 is er namelijk niet perse voor de boodschap om ook met minder tevreden te zijn, maar vooral voor een hele rits aan catchy popsongs die het verhaal door hun muzikale teksten begeleiden. En dat is genieten geblazen, want regisseur Garth Jennings weet de boel weer heerlijk in elkaar te laten overvloeien. Bovendien heeft hij een aardige stemmencast om zich heen weten te verzamelen en geven zelfs artiesten als Bono en Pharell Williams acte de prescence. En dat naast een hele rits aan grote namen die wederom terugkeren om hun personages van een stem te voorzien, ook al is hun rol is sommige gevallen behoorlijk beperkt ten opzichte van de vorige film. Erg is dat niet, want Jennings legt ditmaal duidelijk de nadruk op andere personages om daarmee niet teveel in herhaling te vallen. Een keuze die goed weet uit te pakken want Sing 2 is eigenlijk net zo vermakelijk, en voor zingbaar, als zijn voorganger.

Extra’s: Sing 2 is terug te vinden op een zeer fraaie 4K UHD uitgave die eveneens gepaard gaat met een extra blu-ray schijf. Daarnaast is de schijf zelf tot de nok toe gevuld met een hele rits aan extra’s:
· For Gunter’ Eyes Only (03:44) Een mini-film waarin Gunter gehypnotiseerd wordt en denkt dat hij James Bond is.
· Animal Attraction (04:12) Darius ondervindt bijzonder veel problemen terwijl hij een reclame probeert op te nemen.
· Outtakes (02:07) Humorvolle momenten vanuit de studio waar de stemmen worden ingesproken.
· Meet the Animators (04:34) Een ontmoeting met de makers en hun visie op het verhaal van Sing 2.
· Super Sing-Alongs (14:51) Uiteraard mag een karaoke-optie niet ontbreken op de schijf. Meerdere liedjes zijn los te bekijken, begeleid door tekst in beeld om lekker mee te zingen.
· How to Dance & More (17:50) En als er gezongen kan worden, dan kan er ook zeker gedanst worden. Leer met deze special de danspasjes uit de film.
· The Voices of Sing 2 (11:26) Interviews met de stemmen achter de personages en een blik op hun werk achter de microfoon.
· From the Drawing Room (38:02) Los te bekijken onderdelen van de film die dieper inzoomen op bepaalde aspecten van de film waarin regisseur Garth Jennings tekst en uitleg geeft.
· How to Draw (13:42) Voor de creatieve kijker is er de mogelijkheid om de verschillende personages van de film zelf te tekenen.

Sing 2 4K is net zo muzikaal, vrolijk en vermakelijk als zijn voorganger uit 2016. Wederom staat er een hele rits aan catchy popsongs op de kijker te wachten die weer door een heel pluimage aan aaibare personages de wereld in worden geslingerd. Zoals het een goed vervolg betaamt pakken de makers ook hier net wat groter uit, maar trekken daarbij grappig genoeg ook een parallel in het verhaal van de film waarin koala Buster Moon het tijd vind om zijn kleine podium in te ruilen voor het grootste ter wereld. Het levert een vrolijke boel op die zingend en dansend tot zijn hoogtepunt komt met een hele rits aan grote namen die zich met hun stem- en zangkunsten aan de film hebben verbonden. Sing 2 is wederom een zeer muzikaal feestje!

Met dank aan Day One MPM en Universal Pictures Home Entertainment voor het recensie-exemplaar.

19 mei, 2022

Beoordeling

Film
Extra
Eindcijfer

Trailer